Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika....którego nie ma

mikopiko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak tak czytam o tyh kominkach to sobie myślę... o czym ja dyskutuję :lol: Nie kupię super hiper wkładu bo poprostu nie będzie już na to kasy. Nie kupie tez wkładu za 700zł w markecie bo nie mam jakoś zaufania :-? Mogę wydać na wkład ok 2tys i kropka :( Więc rewelacji nie bedzie napewno.

A jeśli już mam wyierać co mi się podoba to taki wklad jak ma Rezi :wink: :lol: Niestety.... w cenie używanego auta :lol:

Miko mi tez sie nie podobają :lol: Wolałabym jak najcieńsze ramki :wink:

Mój budynek jest tak zaprojektowany, że wiatr szaleje jak na lotniskowcu :lol: Już wiem, że muszę w przyszłości uważać na przeciągi :wink:

Pocieszam się, że to ciepło też tak bedzie sie ładnie rozprowadzać grawitacyjnie :-? :lol:

Miko mi tez sie nie podobają :lol: Wolałabym jak najcieńsze ramki :wink:

Mój budynek jest tak zaprojektowany, że wiatr szaleje jak na lotniskowcu :lol: Już wiem, że muszę w przyszłości uważać na przeciągi :wink:

Pocieszam się, że to ciepło też tak bedzie sie ładnie rozprowadzać grawitacyjnie :-? :lol:

dobrze będzie u nas też nieźle wieje :roll:

sąsiad mówi, że rzadko tu jest spokojnie :o

a od zachodu to już masakra :roll:

http://e-kominki.pl/uploads/obrazki/uniflam700_standard_szyb_l.jpg

nie podobają mi sie takie wypustki z przodu :roll: ... lubię jak jest prosto ..pewnie coś takiego też jest w unifl :roll:

mayland ja też mam cały dół otwarty salon ,jadalnia, kuchnia i holl :roll:

będzie piździć jak w kieleckim :roll: :wink:

Te wypustki mozna wyjąć, one tylko pomagają przytrzymać polana.

Ja rozglądam się teraz za panoramicznymi wkładami, tylko czemu one są znacznie droższe od innych? :roll: . Jeśli chcesz kominek tylko od święta, tzn, nie palisz w nim ciągle to polecam konieczmie z szyba samoczyszczącą. Fajne tez są takie z szyba podnosząna do gory, mozna wtedy sobie popatrzeć czasami na zywy ogień, a nie za szybką.

http://e-kominki.pl/uploads/obrazki/uniflam700_standard_szyb_l.jpg

nie podobają mi sie takie wypustki z przodu :roll: ... lubię jak jest prosto ..pewnie coś takiego też jest w unifl :roll:

mayland ja też mam cały dół otwarty salon ,jadalnia, kuchnia i holl :roll:

będzie piździć jak w kieleckim :roll: :wink:

Te wypustki mozna wyjąć, one tylko pomagają przytrzymać polana.

Ja rozglądam się teraz za panoramicznymi wkładami, tylko czemu one są znacznie droższe od innych? :roll: . Jeśli chcesz kominek tylko od święta, tzn, nie palisz w nim ciągle to polecam konieczmie z szyba samoczyszczącą. Fajne tez są takie z szyba podnosząna do gory, mozna wtedy sobie popatrzeć czasami na zywy ogień, a nie za szybką.

a jaki ty teraz masz? możesz coś jeszcze poradzić? :roll:

te z szybą są super..tylko od razu więcej...dużo więcej kosztują :roll:

tak te z podnoszona szyba w góre są drozsze, mój skuli tej przyjemnsci kosztowalby o 1000 zł wiecej, ale ja sie balam takiego otwierania :roll:

ze mi sie cosik niespodziewanie wyturla na podłogę :-?

Jesli chodzi o kw to ja mam 14 i to w zupelnosci wystarczy na mój domek 163 m, a do tego mam rozprowadzenie po pomieszczeniach na górze.

tak te z podnoszona szyba w góre są drozsze, mój skuli tej przyjemnsci kosztowalby o 1000 zł wiecej, ale ja sie balam takiego otwierania :roll:

ze mi sie cosik niespodziewanie wyturla na podłogę :-?

Jesli chodzi o kw to ja mam 14 i to w zupelnosci wystarczy na mój domek 163 m, a do tego mam rozprowadzenie po pomieszczeniach na górze.

Jeszcze nic mi się nie wyturłało do tej pory :lol:

U mnie kominek mozna otwierać i w bok i do gory, ale zauwazyłam ze zawsze otwieram do gory bo jest tak mi wygodniej. Kominek jest dwustronny i opcja samoczyszczenia jest tylko do przedniej szyby. ta druga szyba juz po pierwszym paleniu staje się brudna, a po jakims czasie jak nie umyje prawie nic przez nia nie widać. Ta z szybą samoczyszcząca jest długo czysta. A uwierzcie mi ze czyszczenie tyb szyb to nie jest najprzyjemniejsza praca. Tak jak to podnoszenie do gory mozna sobie darowac choć to fajna sprawa, tak do samoczyszczącej szyby warto dopłacić.

ale ja nie chciałam w kominku tych szpikulców przytrzymujących drewno, jakoś wydawało mi sie lepiej troche uchylić drzwi i włozyc badylka niz podnosic do góry całą szybę i jeszcze mieć oczy wokół głowy czy któreś z moich szkodników nie wpadnie na jakiś szalony pomysł i nie podbiegnie do ognia :wink:

ale ja nie chciałam w kominku tych szpikulców przytrzymujących drewno, jakoś wydawało mi sie lepiej troche uchylić drzwi i włozyc badylka niz podnosic do góry całą szybę i jeszcze mieć oczy wokół głowy czy któreś z moich szkodników nie wpadnie na jakiś szalony pomysł i nie podbiegnie do ognia :wink:

Ale tą szybę tez mozna podnieść tylko trochę :roll:

ja powiem tak....już cholera nie wiem co wybrać :-?

To może dowiedz się kto robi w okolicy ładnie i dobrze komink i popros o pomoc w doborze. Powiesz czego oczekujesz,w jakim stylu ma byc kominek i jaki przedział cenowy cię interesuje. Może to ułatwi ci wybor, bo okaże się np ze dany rodzaj wkładu ktory sobie upatrzyłaś nie będzie pasował do twoich wymagań