Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika....którego nie ma

mikopiko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Super chłopaki!!! Bedę "bardzo oryginalna" gdy zapytam do kogo podobni? :wink:

mnięszani ! ale są inni prawda?

Pawnie, ze inni, ale nawet kiedy będa dorośli, gdy ktoś ich zobaczy będzie wiedział, że to bracia :D

Przypomina mi się jak moja koleżanka na jakiejś konferencji napadła na moją siostrę z pytaniem czy nie jest spokrewniona z Renatą W., bo ma podobny sposób mówienia, sic! Siostra się przyznała do mnie :lol: a myślałayśmy, że się bardzo różnimy :D

Super chłopaki!!! Bedę "bardzo oryginalna" gdy zapytam do kogo podobni? :wink:

mnięszani ! ale są inni prawda?

Pawnie, ze inni, ale nawet kiedy będa dorośli, gdy ktoś ich zobaczy będzie wiedział, że to bracia :D

Przypomina mi się jak moja koleżanka na jakiejś konferencji napadła na moją siostrę z pytaniem czy nie jest spokrewniona z Renatą W., bo ma podobny sposób mówienia, sic! Siostra się przyznała do mnie :lol: a myślałayśmy, że się bardzo różnimy :D

:lol:

Podoba mi się twoje sąsiedztwo, same nowe domy, nowe osiedle, nowa społecznośc... U mnie dopiero 3 domy i czwarty w budowie, i tak z jednej strony się cieszę ale zimą to trochę pustawo...

Dzięki za fotkę tych pieknych cegieł, widok cieszy oczy, keramzytobeton przy takiej ceramice jest PASKUDNY!!!! Tylko niech nie przeczyta tego żaden facet bo nie zrozumie :wink:

Podoba mi się twoje sąsiedztwo, same nowe domy, nowe osiedle, nowa społecznośc... U mnie dopiero 3 domy i czwarty w budowie, i tak z jednej strony się cieszę ale zimą to trochę pustawo...

Dzięki za fotkę tych pieknych cegieł, widok cieszy oczy, keramzytobeton przy takiej ceramice jest PASKUDNY!!!! Tylko niech nie przeczyta tego żaden facet bo nie zrozumie :wink:

NO wiem fajnie takie nówki wokoło. Też mi się podoba ale za to ty masz las!!!

Myśleliście nad oknami, dachówkami?

O oknach na razie czytam, jakie i gdzie będziemy kupowac jeszcze nie wiem, ale na pewno poza Warszawą... Jeżeli chodzi o dach to najbardziej podoba mi się blachodachówka z posypką ceramiczną, ale to chyba droga impreza. Nie zdecyduję się na ceramiczną ponieważ mam dużą poła dachu od północy i od lasu i już widzę ten zielony mech... więc musimy skalkulowac co będzie bardziej opłacalne - blachodachówka normalna i dużo odpadów bo mamy czterospadowy dach, czy blachodachówka z posypką, wariant droższy, ale w mniejszych kawałkach - reklamują sie że tylko 3% odpadów...

Na razie tylko teoria, bo jeszcze przed nami fundamenty :D

Eeee, tam, każdy ma takie wątpliwości na początku. Zobaczysz, dacie radę. Sama po czasie stwierdzisz, że pieniądze w jakiś cudowny sposób w trakcie budowy się rozmnażają. Często się zastanawiam skąd mieliśmy tyle kasy. I dochodzę do wniosku, że po prostu człowiek mniej kasy wydaje na rzeczy zbyteczne a bardziej uczy się oszczędzać. I dzięki temu oszczędxzaniu można wybudować marzenie.

Eeee, tam, każdy ma takie wątpliwości na początku. Zobaczysz, dacie radę. Sama po czasie stwierdzisz, że pieniądze w jakiś cudowny sposób w trakcie budowy się rozmnażają. Często się zastanawiam skąd mieliśmy tyle kasy. I dochodzę do wniosku, że po prostu człowiek mniej kasy wydaje na rzeczy zbyteczne a bardziej uczy się oszczędzać. I dzięki temu oszczędxzaniu można wybudować marzenie.

no to dzięki za pocieszenie , mam nadzieję ,że tak będzie :-?

Renka, dawałaś do wyceny dach w wersji blachodachówka albo dachówka cementowa?

Faktycznie, raczej przestrzegają przed kładzeniem blachodachówki na skomplikowanych czterospadowych dachach.

Nasz nawet nie jest taki skomplikowany, ale czterospadowy na pewno :wink:

Jeszcze nic nie wyceniałam, bo na razie fundamenty przede mną, a zanim dostanę transzę na ten etap budowy to będę drżała, że ceny się 10 razy zmienią... Ale na pewno niebawem zacznę się dowiadywać... tyko nie wiem czy dachówka cementowa nie zachowuje się podobnie do ceramicznej jeżeli chodzi o florę :roll: i wydaje mi się, że taki dach jak nasz z dużym okape może wygladać bardzo ciężko. No nic, zobaczymy... A co ty planujesz na dach?

Anka,

Bardzo mądrze to napisałaś, brawo!

Renka, z nami sprawa była prosta. Projekt zakładał dachówkę cementową lub ceramiczną i nawet nie braliśmy pod uwage blachodachówki.

Poza tym pod blachodachówkę musielibyśmy robić pełne deskowanie, a poddasze mamy nieużytkowe. A tak tylko zainwestujemy w ocieplenie stropu nad parterem.

Cenowo wygrała dachówka cementowa Euronit. Już zamówiliśmy.