Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika....którego nie ma

mikopiko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:lol:

a wiecie kto układa te płytki? :roll:

:o mój mąż :D

pierwszy raz w życiu :o 8)

ciekawe co z tego wyjdzie :roll: jedno jest pewne...tysiąc zaoszczędzony...bo tyle chcoeli za ułożenie kafelek w kotłownio -pralni :roll:

matko!! :o

chyba oszaleli

ale mojemy malżowi to raczej nie pozwoliłabym położyć płytek :roll:

potykac się o nierówności całe życie??? :roll: :lol:

:lol:

a wiecie kto układa te płytki? :roll:

:o mój mąż :D

pierwszy raz w życiu :o 8)

ciekawe co z tego wyjdzie :roll: jedno jest pewne...tysiąc zaoszczędzony...bo tyle chcoeli za ułożenie kafelek w kotłownio -pralni :roll:

matko!! :o

chyba oszaleli

ale mojemy malżowi to raczej nie pozwoliłabym położyć płytek :roll:

potykac się o nierówności całe życie??? :roll: :lol:

Kurde, odważny ten Twój Mąż!!! Ale też i motywacja jak najbardziej warta podjęcia ryzyka - 50 kawałków w kieszeni !!!! U mnie pewnie nie przejdzie - Szanownego za dużo nie ma i ...

Fajnie się u Ciebie juz robi i ten kominek ...

Skopiowałam sobie przepis na te czorne kluchy - podobne robi moja koleżanka, która pochodzi z okilc Torunia, ale chyba nie daje ugotowanych ziemniaków - nie wiem :roll: Mam ochotę na ten "śluński obiad" :D Niech już ten mój Szanowny wraca to przynajmniej przez pierwsze parę dni będę miała bodźca do wymyślania :D

kuchnia ma wymiary takie jak mówisz, ale meble nie beda na całej ścianie, tylko będą się zawijac w półwysep :roll:

10 tys to chyba za dużo na łazienkę, tak strzeliłam, bo tyle wydaliśmy na łazienkę w bloku. A przecież w tych łazienkach nie będe wymieniac rur, grzejniki tez już policzone :roll:

nie wiem, dużo czy mało Ci się wydaje :roll:

ale nasze łazienki sa dość duże, prawie po 10m każda :roll:

Mi sie własnie kasa kończy a pomieszczenia nie skończone. Sami pomalujemy to pewne. Panele tez ułożę sama (robiłam to już). Klatke schodową zrobię sama (stryktura + takie tam). Schody bedę robić etapami. Do łazienki dolnej musze dokupić tylko umywalke i kabinę prysznicową no i płytki.

Mam fajnego gościa do takich drobnych prac, łacznie z płytkami. Robi bardzo dokładnie. Za płytki w kotłowni (17m2) , przemurowanie okna z pionowego na poziome, wstawienie tam luksferów, zrobienie glifów wokół kilku okien i inne takie tam łatanie tynkarskie w całym domu zapłaciłam mu 800zł :o Będzie robił mi tez łazienki i podłogi. Umówiłam się, że ma robić co uważa ze trzeba zrobić i ma mi o tym mówić :lol: Teraz kończy garaż ocieplać styropianem na suficie. Potem pewnie go pomaluje i położy płytki na podłodze. Młody chłopak ale mam pomoc nieocenioną. W dodatku pilnuje innych na budowie :lol: No ale nie ma ideałów... :wink: Mąż nie ma na nic czasu. Bardziej liczę, że sama coś zrobię. Chciałabym tylko tam mieszkać by nie musieć dojeżdzać bo to nie ma sensu.

Mi sie własnie kasa kończy a pomieszczenia nie skończone. Sami pomalujemy to pewne. Panele tez ułożę sama (robiłam to już). Klatke schodową zrobię sama (stryktura + takie tam). Schody bedę robić etapami. Do łazienki dolnej musze dokupić tylko umywalke i kabinę prysznicową no i płytki.

Mam fajnego gościa do takich drobnych prac, łacznie z płytkami. Robi bardzo dokładnie. Za płytki w kotłowni (17m2) , przemurowanie okna z pionowego na poziome, wstawienie tam luksferów, zrobienie glifów wokół kilku okien i inne takie tam łatanie tynkarskie w całym domu zapłaciłam mu 800zł :o Będzie robił mi tez łazienki i podłogi. Umówiłam się, że ma robić co uważa ze trzeba zrobić i ma mi o tym mówić :lol: Teraz kończy garaż ocieplać styropianem na suficie. Potem pewnie go pomaluje i położy płytki na podłodze. Młody chłopak ale mam pomoc nieocenioną. W dodatku pilnuje innych na budowie :lol: No ale nie ma ideałów... :wink: Mąż nie ma na nic czasu. Bardziej liczę, że sama coś zrobię. Chciałabym tylko tam mieszkać by nie musieć dojeżdzać bo to nie ma sensu.

Mojego wiecznie nie ma, więc nie mam co liczyć na to, że coś zrobi.

Sama nie wiem czy umiem, na poprawki przez fachowca mnie nie stać, poza tym musiałbym komuś dzieci podrzucić, bo ja się nerwowa robię jak coś poważnego robię :oops: :wink:

Pewnie że wiele rzeczy można zrobić samemu, tylko trzeba mieć CZAS :-?

Kaśka ja juz trochę sama robiłam więc napewno będzie mi łatwiej. Córka też już pannica więc raczej mi pomoże niż przeszkodzi. A mąż wraca po 20 na noc...

Z małżem się zgadza, mój czasem wraca wcześniej, ale wtedy jest po dyżurze i pada na pysk :-?

Może coś spróbuję zrobić, jak by było ciepło todzieci moga latać po działce, nie?? :roll: Wtedy ja moge działać w środku, tylko co jest najłatwiejsze??

Czego nie można zepsuć?? Podpowiedz mi Mayland :wink: :D

Kaśka jak tylko mozesz trzymaj się z daleka od tego wszystkiego :lol: Ja to robię bo lubię i mnie to bawi. Lubię takie babraniny i roboty budowlane. Zawsze mnie to bardiej bawiło niż pieczenie placków :lol: Chyba babochłop jestem :o :lol: :lol:

Pieczenie placków zostawiam cukiernikom :oops:

Wolę upieć udziec z indyka niz ciasto :roll:

Ale powiedz mi tak serio, co mogę zrobić sama, ja u nas w domu np tapetowałam i malowałam :D

Ciekawam jak sie robi ten tynk strukturalny??

Jakąś specjalną szpachelką tak?? :roll:

Zależy jaki ma być efekt. Mozna i specjamnymi np w rowki ale też i zwykłą. Ciapiesz na scianie. Potem szlifujesz papierem ściernym by nie było ostrych zadziorów i na koniec malujesz np. lazurą ale mozna też rozcieńczoną farbą. Mozna to jeszcze pociagnąć delfinem do fug, wtedy bedzie takie śliskie i gładsze w dotyku. Pomysłów jest tak duzo jak wykonawców :lol: Ja np. zamierzam nanosić go packą i szczotkować tynk szczotką z drutu nadajać fakturze drobne poziome paseczki.

Cały czas niezłomnie też podoba mi się tynk przejechany packą do glazury, te grube rowki. :lol:

Zależy jaki ma być efekt. Mozna i specjamnymi np w rowki ale też i zwykłą. Ciapiesz na scianie. Potem szlifujesz papierem ściernym by nie było ostrych zadziorów i na koniec malujesz np. lazurą ale mozna też rozcieńczoną farbą. Mozna to jeszcze pociagnąć delfinem do fug, wtedy bedzie takie śliskie i gładsze w dotyku. Pomysłów jest tak duzo jak wykonawców :lol: Ja np. zamierzam nanosić go packą i szczotkować tynk szczotką z drutu nadajać fakturze drobne poziome paseczki.

Cały czas niezłomnie też podoba mi się tynk przejechany packą do glazury, te grube rowki. :lol:

super to wygląda!!!

moi znajomi mają taką fakture na płocie :roll: tylko, że nie prostą, a takie zakrętasy :roll:

dziewczyny mój mąż też nie ma za dużo czasu ale może więcej niż u was 8)

bo dyżurów niema i pracuje w firmie a nie w swoim sklepie...wtedy pewnie trochę inaczej :-? ..no ale pilnować pracy bardzo trzeba więc...

My liczymy więcej niż wy na łazienki....tak nam niestety wychodzi kafelki do dolnej już kupione więc wiem ile kosztują :-? + kleje, + armatura, światło, lustra, kabina, umywalka i wc.... gdybyśmy sami zrobili to może i w 10 się zamkniemy :roll:

ale uwaga :D wczoraj było 14 a dzisiaj 40 kafelek :D 26 kafelek od 16.30 :roll: :D ..niestety jutro edzie gorzej bo trzeba będzie przycinać i z tym będą pewnie kłopoty ale wierzę w mojego fachowca :lol:

ponoć też fajnie wychodzi szczotką do ubikacji :D oczywiście nową :oops: :wink: :lol: