Renka Grabow 28.03.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Mikopiko,No to pięknie, strop "puka do bram". Powiedz jak to wygląda w rachunkach - ile zapłaciliście za stal, pustaki stropowe, ile będzie kosztował beton na zalanie??? Chciałabym sobie porównać, bo za chwile bede zamawiać. Jeśli to pisałaś wcześniej, sorry nie dopatrzyłam się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.03.2007 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Stal kupowaliśmy w tamtym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.03.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 w naszych stronach B20 jest po 220 zl/m3. Do tego koszt pompy. Cena z tego tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.03.2007 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 w naszych stronach B20 jest po 220 zl/m3. Do tego koszt pompy. Cena z tego tygodnia. twoje strony ..to mniej więcej moje strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 28.03.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 My mamy monolit w projekcie, ale podobno terriva jest bardziej ekonomicznym rozwiązaniem. Czym kierowaliście się wybierając monolit? Czy były jakieś wskazania konstrukcyjne? My rozmawialiśmy z wykonawcą, był to bardzo doświadczony murarz, który bardzo nam polecał monolit i nie wierzył w żadne nowinki, ale wykonawca, którego w końcu wybraliśmy przekonał nas, że terriva będzie szybciej i taniej. Cenowo policzyliśmy i wyszło nam podobnie, więc może chociaż szybciej bo nie robią szalunków??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 28.03.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 a w moich stronach cena tez tak wygląda, ale mój wykonaca znalazł nam po 200 za m3 - symbolicznie taniej ale zawsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.03.2007 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 My mamy monolit w projekcie, ale podobno terriva jest bardziej ekonomicznym rozwiązaniem. Czym kierowaliście się wybierając monolit? Czy były jakieś wskazania konstrukcyjne? My rozmawialiśmy z wykonawcą, był to bardzo doświadczony murarz, który bardzo nam polecał monolit i nie wierzył w żadne nowinki, ale wykonawca, którego w końcu wybraliśmy przekonał nas, że terriva będzie szybciej i taniej. Cenowo policzyliśmy i wyszło nam podobnie, więc może chociaż szybciej bo nie robią szalunków??? powiem tak ten pierwszy chyba miał rację, moim zdaniem lany jest trwalszy i nie pęka ...terriva rzeczywiście jest szybsza i to pasuje pracownikom a to , że drożej to co to ich obchodzi. poza tym w projekcie mamy lany i przy zmianach w projekcie architekt odradziła nam terrivę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.03.2007 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 w naszych stronach B20 jest po 220 zl/m3. Do tego koszt pompy. Cena z tego tygodnia. ms z pompą czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.03.2007 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Pytam się bo my już zamowiliśmy u tego samego , który zalewał fundamenty i z pompą będzie to kosztować 250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.03.2007 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 http://www.mondoglitter.it/immagini/sole.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 28.03.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 No dobra zapytam.... Mikopiko skąd ty bierzesz te śmieszne animacje? Jak rozumiem ta cheerleaderka to emanacja twojego entuzjazmu dla postępów budowlanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.03.2007 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 My mamy monolit w projekcie, ale podobno terriva jest bardziej ekonomicznym rozwiązaniem. Czym kierowaliście się wybierając monolit? Czy były jakieś wskazania konstrukcyjne? My rozmawialiśmy z wykonawcą, był to bardzo doświadczony murarz, który bardzo nam polecał monolit i nie wierzył w żadne nowinki, ale wykonawca, którego w końcu wybraliśmy przekonał nas, że terriva będzie szybciej i taniej. Cenowo policzyliśmy i wyszło nam podobnie, więc może chociaż szybciej bo nie robią szalunków??? powiem tak ten pierwszy chyba miał rację, moim zdaniem lany jest trwalszy i nie pęka ...terriva rzeczywiście jest szybsza i to pasuje pracownikom a to , że drożej to co to ich obchodzi. poza tym w projekcie mamy lany i przy zmianach w projekcie architekt odradziła nam terrivę Renia właśnie się dowiedziałam od męża, że jeżeli masz strop lany w projekcie to nie możesz sobie tak sama tego zmienić, musisz oddać projekt do architekta (dodatkowe koszty) bo zmieniają się np schody - przeliczanie. Na monolitycznym możesz dowolnie zmieniać ścianki działowe a na terrivie nie i lany jest 2x chudszy od terrivy . Deski , które są wykorzystane do stropu po oczyszczeniu idą na dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.03.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 dopiero teraz zajrzałam, ta cena to bez pompy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.03.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Renka,my zmieniliśmy strop z lanego na terivę. Było to na etapie adaptacji projektu. Nasz architekt zlecił wyliczenie i rozrysowanie konstruktorowi, który podpięczetowała się pod rysunkami (i oczywiście zainkasował swoje). Nam nie zależało na grubości stropu a wykonawca należy to tych, którzy wolą terivę (dla niego szybciej). Faktycznie strop monolityczny jest cieńszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 28.03.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 No tak, dopiero teraz sprawdziłam, że chociaz poinformowaliśmy o planowanej zmianie technologii pania architekt to nie ma słowa na ten temat w projekcie. Pamiętam tylko jak powiedziała, że to żaden problem... Muszę do niej zadzwonić i dopytać się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 28.03.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Miko Gratuluje lasu Napisz jakiej grubości masz ściany i czy będziesz jeszcze ocieplać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.03.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Piękne zdjęcia z budowy, Mikopiko! I bardzo mi się podoba postęp prac. Ja się bardzo cieszę, że nie mam kłopotu z pustakami i cegłami, korzystamy ze swoich starych zapasów kratówki i pełnej cegły. Faktem pozostaje, że ceny materiałów idą w górę w wariackim tempie. W ostatniej chwili zdążyliśmy kupić klinkier na komin po 2,50 za szt. Teraz (po 3 dnia) kosztuje UWAGA:4,60 zł za szt. To zaczyna wyglądać jak zwykłe okradanie ludzi przez producentów i pośredników. Ale i tak damy radę, jesteście tego najlepszym przykładem! Gratuluję dotychczasowych osiągów, będę na pewno czytała i kibicowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.03.2007 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Miko Gratuluje lasu Napisz jakiej grubości masz ściany i czy będziesz jeszcze ocieplać prawie 40cm a ocieplamy styropianem 15 cm - żeby zachować cokół , który bez ocieplenia ma teraz tyle samo co ściany (na cokole będzie 12cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.03.2007 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Piękne zdjęcia z budowy, Mikopiko! I bardzo mi się podoba postęp prac. Ja się bardzo cieszę, że nie mam kłopotu z pustakami i cegłami, korzystamy ze swoich starych zapasów kratówki i pełnej cegły. Faktem pozostaje, że ceny materiałów idą w górę w wariackim tempie. W ostatniej chwili zdążyliśmy kupić klinkier na komin po 2,50 za szt. Teraz (po 3 dnia) kosztuje UWAGA:4,60 zł za szt. To zaczyna wyglądać jak zwykłe okradanie ludzi przez producentów i pośredników. Ale i tak damy radę, jesteście tego najlepszym przykładem! Gratuluję dotychczasowych osiągów, będę na pewno czytała i kibicowała. witaj!!! my też już z bloczkami mamy spokój! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 29.03.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Widziałam zdjęcia ze stemplami. Dużo tego, no, ale skoro strop wylewany... Napisałaś, że zabrakło 90 stempli. To ile zużyłaś do tej pory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts