mayland 12.03.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.03.2008 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Będzie ok Mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.03.2008 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Jeszcze jedno pytanie do tych , którzy mają szambo betonowe Jedno czy dwukomorowe i o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.03.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Chyba dwukomorowe polega na tym, ze do pierwszego wpadają nieczystości stałe i płynne. Te stałe zosytaja sobie w tym pierwszym i sie rozkładają, fermentują itp. Te płynne przelewaja sie do drugiego. Tam powinny być same płynne. To taki element wstępnej segregacji. Te płynne można łatwiej zneutralizować. Są też rozwiazania z rozsączeniem coś podobnego do poś ale to jednak szambo. Jak czyścisz szambo to zabiera ścieki płynne . Napisałam to "kali mieć kali dać". Tak na chłopski rozum. Pewnie w sieci znajdziesz wiecej informacji o tym. No i 2 komorowe jest wieksze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.03.2008 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 bum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.03.2008 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Mayland dzięki bardzo ładnie to opisałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.03.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Miko nic nie mów dopóki papierka w dłoni nie bedzie Ale cieszę sie razem z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.03.2008 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 tfu tfu tfu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.03.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Chyba dwukomorowe polega na tym, ze do pierwszego wpadają nieczystości stałe i płynne. Te stałe zosytaja sobie w tym pierwszym i sie rozkładają, fermentują itp. Te płynne przelewaja sie do drugiego. Tam powinny być same płynne. To taki element wstępnej segregacji. Te płynne można łatwiej zneutralizować. Są też rozwiazania z rozsączeniem coś podobnego do poś ale to jednak szambo. Jak czyścisz szambo to zabiera ścieki płynne . Napisałam to "kali mieć kali dać". Tak na chłopski rozum. Pewnie w sieci znajdziesz wiecej informacji o tym. No i 2 komorowe jest wieksze Zgadza sie . Dwukomorowe jest też plytsze, łatwiej wykopac. Do ścieków mozna dodawac bakterie (dostepne w supermarketach), które przyspieszą rozkład i nie będzie śmierdziało, dzieki czemu szambiarka rzadziej moze przyjeżdżac. Ja miałam tak zrobione -dwie studzienki z kręgów betonowych, połączone rura przelewową. Jak zakładali mi kanalizację, To pierwsza studzienka została przerobiona na studzienke rewizyjną a druga po odcięciu i i rozbiciu dna na studzienke chłonna wody deszczowej z dachu. Miałam też pomysł gromadzic tam wody opadowe i podlewac nimi ogród za pomoca pompki, ale w końcu zrezygnowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.03.2008 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Chyba dwukomorowe polega na tym, ze do pierwszego wpadają nieczystości stałe i płynne. Te stałe zosytaja sobie w tym pierwszym i sie rozkładają, fermentują itp. Te płynne przelewaja sie do drugiego. Tam powinny być same płynne. To taki element wstępnej segregacji. Te płynne można łatwiej zneutralizować. Są też rozwiazania z rozsączeniem coś podobnego do poś ale to jednak szambo. Jak czyścisz szambo to zabiera ścieki płynne . Napisałam to "kali mieć kali dać". Tak na chłopski rozum. Pewnie w sieci znajdziesz wiecej informacji o tym. No i 2 komorowe jest wieksze Zgadza sie . Dwukomorowe jest też plytsze, łatwiej wykopac. Do ścieków mozna dodawac bakterie (dostepne w supermarketach), które przyspieszą rozkład i nie będzie śmierdziało, dzieki czemu szambiarka rzadziej moze przyjeżdżac. Ja miałam tak zrobione -dwie studzienki z kręgów betonowych, połączone rura przelewową. Jak zakładali mi kanalizację, To pierwsza studzienka została przerobiona na studzienke rewizyjną a druga po odcięciu i i rozbiciu dna na studzienke chłonna wody deszczowej z dachu. Miałam też pomysł gromadzic tam wody opadowe i podlewac nimi ogród za pomoca pompki, ale w końcu zrezygnowałam. dzięki A co do diety to właśnie zjadłam bigos z kiełbaską - i to jest właśnie dieta sb i jak mówiłam ja -6 a mąż -4,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 13.03.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 No i tak trzymać A propo's dyskusji - czy dobrze wywnioskowałam i dwukomorowe jest lepsze? i pewnie droższe... własciwie ile kosztuje szambo i instalacja bo to mi troche umknęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 13.03.2008 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 No i tak trzymać A propo's dyskusji - czy dobrze wywnioskowałam i dwukomorowe jest lepsze? i pewnie droższe... własciwie ile kosztuje szambo i instalacja bo to mi troche umknęło... jakoś tak koło 4 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 13.03.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Miko, miałaś zapodać zdjęcia kominka!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.03.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 cichaj pewnei juz w nim rozpala by zrobić zdjecie z ogniem, ze nie napiszę z duszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 13.03.2008 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Uwaga karton gipsiarze wyp... Już na nich patrzeć nie mogłam tylko co teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.03.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Nie ma to jak dory początek Od samego początku Wam sie współpraca nie układała. Lepiej późno niz wcale. Znajdziecie innych. Ja też nie mogłam znaleść. A tu nagle pojawili się i zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 13.03.2008 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 No mam taką nadzieję Jak wchodziliśmy to lecieli niby robić Nieźli co? A jakoś mam to w du,,,,,,,,,żym poszanowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.03.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Miko, dawaj to zdjęcie kominka pókim dobra bo szukam natchnienia, no, migusiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 13.03.2008 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Miko, dawaj to zdjęcie kominka pókim dobra bo szukam natchnienia, no, migusiem e tam ni takiego normalny, prosty z półkami po lewej stronie:D Prosta ramka na około wkładu i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 13.03.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Miko, dawaj to zdjęcie kominka pókim dobra bo szukam natchnienia, no, migusiem e tam ni takiego normalny, prosty z półkami po lewej stronie:D Prosta ramka na około wkładu i tyle DAWAJ ZDJĘCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts