szuszkin 31.10.2006 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Czy geodeta wykonując mapkę pod przyłoncze dla sąsiada (o kturym ja nie wiem)ma prawo wejść na moją posesję i wymierzyś mi wszystko włącznie z szambem bez mojej wiedzy i zgodzy.Działka jest nie ogrodzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 01.11.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 tak, ma takie prawo, o ile nie masz psa wielkości niedźwiedzia, lub płotu pod wysokim napięciem. Geodeta ma na tą robotę zgłoszenie i ma je wykonać, oczywiście ty możesz się nie zgodzić, ale nie jest to dobrze dla ciebie, bo może w odwecie skierować pismo, że np twój dom nie jest naniesiony na mapę, że nie ma twojej infrastruktury na mapie (a ty nie wyrażasz zgody na pomiar przez niego) i wówczas na "rozkaz" organów wyższych ty na swój koszt będziesz zatrudniał geodetę aby pomierzył twoją działkę ze wszystkimi przyłączami. Inaczej mówiąc ty masz z „garba” i kilka stów w kieszeni jeśli przy okazji zlecenia wykonania mapy do celów projektowych geodeta pomierzy Twoje włości, bo będą one wówczas naniesione na mapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 01.11.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Zresztą twoim obowiązkiem jest wykonanie pomiaru powykonawczego (zlecenie go geodecie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuszkin 16.11.2006 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Inaczej mówiąc ty masz z „garba” i kilka stów w kieszeni jeśli przy okazji zlecenia wykonania mapy do celów projektowych geodeta pomierzy Twoje włości, bo będą one wówczas naniesione na mapę. co to znaczy? Czy przy wykonywaniu mapki powykonawczej moge coś zaoszczędzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grappa25 22.11.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 to się nazywa "dokumentacja powykonawcza budynku z przyłączami".Owszem, można wykorzystać, to , że geodeci i tak muszą pomierzyć wszystko czego nie ma na mapie w promieniu 30 m od planowanej inwestycji (czyli przyłącza sąsiada). Przy zwartej zabudowie przwie zawsze w zasięg pomiaru wchodzi jakiś sąsiedni budynek.Jest to więc okazja, żeby dogadać się z geodetą na pomiar powykonawczy- powinno być wtedy taniej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts