bladyy78 01.11.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Sorki ale trzymajac paliwo nawet w karnistrze to ono wietrzeje. Paliwo tak samo jak kazdy produkt ma jakis okres który mozna go przetrzymywac bez utratu jego wlasciwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 01.11.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Ale nie w czasie jednego roku!! Jak kupisz 5 czy 10 litrów to spoko, gorzej jak kupisz cysternę, to wtedy na pewno zwietrzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 01.11.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 No właśnie byś się zdziwił paliwo po kilku miesiącach będziesz miał już zwietrzałe i piła nie będzie miała już swojej mocy. Paliwo do pilarki zawsze powinno być świeże i kupowane na bieżąco, ale to już nie o to chodzi, koszty użytkowania pilarki elektrycznej są dużo mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 02.11.2006 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Odnośnie paliwa do pilarki, z tym wietrzeniem to szczera prawda. Nie może gługo stać, tym bardziej mieszanka. Benzyna wietrzeje, olej nie, w ten sposób zmienia się jej skład. Zalejesz taką starszą mieszankę do piły i będzie kopcić niemiłosiernie. Jeszcze mała wskazówka do tych, co używają spalinówki okazjonalnie. Nie zsotawiajcie na długi czas maszyny zalanej paliwem. Benzyna zwietrzeje, a pozostały olej może posklejać w gaźniku memebrany - trza wtedy do serwisu jechać Wracając do dyskusji na temat wyższości świąt Bożego Narodzenia od..... Jeżeli ktoś tnie tylko pod domem i niezbyt często, a do tego jest na bakier z silnikami spalinowymi, to dobra elektryczna piła będzie super rozwiązaniem. Przed zakupem zapytajcie czy dany model posiada wyłącznik termiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 02.11.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 A nie lepiej zamiast takiej elektrycznej pily trajzege sobie sprawic? Nie wiem czy slowo trajzega jest zrozumiale we wszystkich regionach kraju , wiec wyjasnie ze to taki stolik z tarcza tnaca napedzana elektrycznym silniczkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 02.11.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 ale z trajzegą nie będziesz latał po podwórku i przycinał nią gałęzi drzew natomiast deskę przyciąć się da pilarką elektryczną (lepsza do tego od spalinowej bo ma węższy łańcuch i przez to precyzyjniejsza). Tak czy owak w domu przydałoby się parę pił:1. stolikowa z dużą tarczą (trajzega) - na wypadek cięcia wzdłużnego/obrabiania np. bali2. tarczowa ręczna - np. deski w dużych ilościach wygodnie można przycinać na wymiar - chociaż do domu zbędna, bo tu wystarczy ręcznie3. łańcuchowa (elektr. lub spalinowa albo obie naraz)4. Wyżynarka - np. otwór w wygódce elegancko wyciąć można5. ręczne:...różne rodzaje...ale komu to wszystko niezbędne?Dla mnie konieczne będzie łańcuchowa elektr. i ręczne. Reszta to fanaberie dla zaawansowanych majsterkowiczów bo ja mebli sobie robić nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 02.11.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Odgrzebałem stary wątek bo mam zamiar kupić elektryczną.Cięcia niewiele i to nie kosiarka za którą trzeba biegać.Do właścicieli elektrycznych.Jakiej firmy,na co zwracać uwagę przy kupnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 02.11.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 mc elektryczną Makitę. Jest bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts