Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomozcie dobrac kolor do czwartej sciany w pokoju! :)

kolunio

Recommended Posts

Witam

mam taki problem, ze niestety ale nie wiem na jaki kolor sie zdecydowac w pokoju ale to moze od poczatku napisze na czym sprawa polega...

Pojechalismy z zonka do castoramy i kupilismy 2 kolory z mieszalnika duluxa na sciane do pokoju okolo 18m2. Wymyslilismy sobie ze trzy sciany beda pomalowane na jasniejszy kolor a jedna na ktorych maja stac meble ma byc ciemna (ciemny braz)> meble tez maja byc w kolorze wenge... Podsylam linka gdzie mozna zobaczyc wybrane kolory http://www.dulux.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/DuluxColourDetailCmd?storeId=10752&langId=-1&catalogId=10051&colourNumber=14068

Jasniejszy to NORDIC SAILS 4 a ciemniejszy to NORDIC SAILS 1

Bylismy przekonani ze sa to odcienie brazu ale jak sie okazalo po pomalowaniu trzech scian kolor ten wpada w fiolet wrzos itp... I teraz nie wiem czy malowac ta jedna sciane na ten ciemny braz czy moze byc za ciemny??? Jak sadzicie??? Moze ktos z was ma ciemne brazowe mebelki na ciemnej scianie i moze napisac jak to sie komponuje???

A moze zrezygnowac z tego ciemnego koloru i pomalowac jaims innym?? Ni wlasnie ale jakim? jaki kolor bedzie ladnie wygladal do tego co juz jest na scianach i do ciemnych brazowych mebli???

Prosze o pomoc bo jutro przychodzi malarz konczyc pokoj i musimy sie zdecydowac.

Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc

pawel