majjag 01.11.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 czy ktoś orientuje sie w wiertarkach? musze wywiercic kilka dziur i okazuje sie że sciany w moim mieszkaniu wykonane sa z jakiegos betonu w ktorym znajduja sie kamyki !!!! i wierci sie i wiertarka chodzi ale wiertło juz stoi w miejscu i nie moze przez to sie przebić Czy sa jakies wiertarki ktore wywiercą dziury w takiej ścianie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 01.11.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Kup porządne wiertło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 01.11.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Wiertarka sie kreci a wiertlo stoi , moja tak robi przy duzym obciazeniu ( sprzeglo) a w twojej dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majjag 01.11.2006 23:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 no ja tam dokladnie nei wiem czemu tak się dzieje, podobno to kwestia tego ze nie moze przebic sie tam przez te kamienie Mam kupic nowa wiertarke by byla w domu i narazie wiem tylko ze ma byc to udarowa, ale moze polecacie jakies konkretne marki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 02.11.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Brales pod uwage wypozyczalnie , ewentualnie od znajomego ostatecznie majstra z takim sprzetem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majjag 02.11.2006 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 taaak majster jeden połama na tej ścianie 2 wiertła ehehe Nie wiem jakie miał w każdym bądź razie mama zadecydowała że tzreba kupic wiertarke bo co chwile od kogos sie pozycza ale nie wiemy jaką ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 02.11.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Mój mąż pracuje tylko na sprzęcie MAKITA. Twierdzi przy tym, że od wiercenia może go tylko powstrzymać pręty zbrojeniowe... ...ja mu wierzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 02.11.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Mój mąż pracuje tylko na sprzęcie MAKITA. Twierdzi przy tym, że od wiercenia może go tylko powstrzymać pręty zbrojeniowe... ...ja mu wierzę... Innego sprzetu nie uzywa A tak powaznie , to dobra wiertarke prety chyba nie zatrzymaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.11.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Kilka lat temu od "kupców ze wschodu" kupiłem za grosze kilka wierteł diamentowych. Wygladały jak małe buławy z 2 diamencikami na końcu. Techniczne diamenty są nieefektowne, więc się nie skrzyło. Wierci się tym bez udaru. Wchodzi "jak w masło" w beton, kamień oraz zbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 07.11.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 młot pneumatyczny potrzebny a nie jakaś tam wiertarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 07.11.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Można dziury nawiercić laserem, kwasem, ładunkiem kupulacyjnym. A na poważnie, to dla kilku dziur nie ma sensu kupowania MAKITY. Taniej wyjdzie wypożyczenie albo najęcie majstra (taniej o ok. 1500-2000 PLN). Kupić dobre wiertła i to nie te za 6PLN za zestaw 10 wierteł.Dobre wiertła polecane w sklepie specjalistycznym. Ja mam 550 W SKIL-a za jakie teraz 150 PLN i dobre wiertła.Wielka płyta mi niestraszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baphomet1984 12.01.2007 03:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 black and decker nie jest najgorsza albo stare ruskie sa nie do zajezdzenia sprawdz tez czy dobrze dokreciles wiertlo i dobre ostre wiertla to podstawa. jesli napotkasz opor ktorego nie mozesz pokonac wiertarka odluz ja nie wierc na sile bo tylko rozchartujesz wiertlo ale wez jakis punktak i mlotas i przywal pozadnie kamy powinien peknac i wietarce pujdzie latwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diomedea 13.01.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 A co myslicie o tym: BOSCH PBH 2000 SREhttp://www.elektro-narzedzia.pl/go/_info/?id=5217Czy 550W to nie za malo?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts