Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi wejściowe co najmniej za 5 tys ?

Recommended Posts

Rozmawiałem ze znajomym prowadzącym firme która m. inn. zajmuje się sprzedażą okien. Z góry wiedzielismy że nie kupie okien i drzwi u niego.

Jako kolega radził mi zeby kupić drzwi ale takie co najmniej za 5 tys. Oczywiście mówił mi jak dla laika, że drzwi takie montuje sie tylko raz, że takie posiadaja rozbudowana regulację, są .....

No niektórzy to zastanawiają się nad drzwiami za 10 -12 tys a mają na dachach marną blaszaną imitację dachówki wiem bo sam im kładłem widać różne są zboczenia :lol: po co kupować drzwi za tyle jak można podważyć wichajster i wejść oknem jak napisał ktoś powyżej ale cóż takie myślenie jak kupię pancerne to napewno nikt sie nie dostanie tylko jaki porządny żłodziej będzie się z nimi mocował chyba tylko małolat albo idiota

tak tak znajomy nie zawsze równa sie dobry doradca i chyba większość sprzedających dany produkt tak doradza , ciekawe czy jak budował -buduje to takim tokiem myślenia sie kieruje

no chyba że budujesz pałac i masz kupe kasy to.........czemu nie?

co by drzwi nie wyglądały jak snopek siana w tym pałacu

No niektórzy to zastanawiają się nad drzwiami za 10 -12 tys a mają na dachach marną blaszaną imitację dachówki wiem bo sam im kładłem widać różne są zboczenia :lol: po co kupować drzwi za tyle jak można podważyć wichajster i wejść oknem jak napisał ktoś powyżej ale cóż takie myślenie jak kupię pancerne to napewno nikt sie nie dostanie tylko jaki porządny żłodziej będzie się z nimi mocował chyba tylko małolat albo idiota

Wiesz tak samo jak blacho-dachówka tak samo i dachówka cementowa jest imitacja dachówki ceramicznej. Obrazasz tu wielu forumowiczów ta wypowiedzia ja sam mam blache na dachu i wcale mi sie nie wydaje zebym mial jakies zboczenie, tak samo okna plastykowe i drzwi metalowe sa imitacja drewnianych. Pierwsze słyszę żeby drzwi do domu kupowało sie patrząc na pokrycie dachu.

Rozmawiałem ze znajomym prowadzącym firme która m. inn. zajmuje się sprzedażą okien. Z góry wiedzielismy że nie kupie okien i drzwi u niego.

Jako kolega radził mi zeby kupić drzwi ale takie co najmniej za 5 tys. Oczywiście mówił mi jak dla laika, że drzwi takie montuje sie tylko raz, że takie posiadaja rozbudowana regulację, są .....

Za 5 KPLN kupiłbym sobie 3,33 szt moich drzwi wejściowych. I wcale nie uwazam, że moje były tanie :)

Nie miałem na myśli obrażania kogokolwiek z blachodachówką ale uważam że kupowanie drzwi wejściowych w cenie 10 -12 tys to idiotyzm w przypadku gdy mój inwestor mówił iż nie stać go na dachówkę bo ta jest droga (Euronit) wybierając Pruszyńskiego i jednocześnie kupując drzwi za 12 tys przy oknach plastikowych w całym domu ,istny brak logiki

A ja z GERDĄ , którą zamontowałem trzy lata temu mam już drugi taki sam problem tz. płyta zewnetrzna drzmi MDF poryta okleiną , króra co roku pęka.Już drugi raz reklamuje i drugi raz reklamacja zostaje uznana ale za przyjazd i wymianę tego panela muszę zapłacić i tego za cholere nie zrozumiem . Dlaczego ? Dzwonie do przedstawiciela a on mi mówi że reklamacja jest uznana ale dystrybutor ma prawo mnie obciążyć kosztami wymiany tz. przyjazdu. Ale dlaczego ? Przecież drzwi kupiłem nie od GERDY ale od sprzedawcy ANTABA DRZWI w Gdańsku. Za przyjazd cena 3zł/km. Na załatwienie reklamacji 5 tygodni a widok tych drzwi odstrasza potencjalnych klientów od kupna ( osiedle nowo budowanych domków jednorodzinnych). Obiecałem sobie że będe wszyskich ostrzegał przed kupnem tych drzwi a przede wszystkim u tego sprzedawcy. Drzwi wyglądają jak by OBCY z nich wyszedł .... co ja mówie .... wyleciał

Wszyskich pozdrawiam