Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pytanie do Pań - Co to znaczy wsparcie ?

js

Recommended Posts

Gość M@riusz_Radom
Definicja "wsparcia" z mojego punktu widzenia, to nic innego jak obowiązek przynoszenia do domu wypłaty przekraczającej średnią krajową i nie wymaganie "zbyt wiele" - dobrze mówię szanowne Panie ? :)

• Odpowiedzi 177
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

js czy Ty jestes jakims inwestorem?

Tak jestem inwestorem a w zasadzie byłem bo dom już zakończony. Tylko co to ma do rzeczy czy się buduje czy nie ?

Nic nie ma. Przepraszam, pomylilem sie. Z uwaga przeczytalem watek, ktory podales. I nic Ci nie moge poradzic... :( Ale sa tu madrzejsi i bardziej doswiadczeni ode mnie, z checia poczytam.

Udanego rozwiazania problemu zycze.

js czy Ty jestes jakims inwestorem?

Tak jestem inwestorem a w zasadzie byłem bo dom już zakończony. Tylko co to ma do rzeczy czy się buduje czy nie ?

Nic nie ma. Przepraszam, pomylilem sie. Z uwaga przeczytalem watek, ktory podales. I nic Ci nie moge poradzic... :( Ale sa tu madrzejsi i bardziej doswiadczeni ode mnie, z checia poczytam.

Udanego rozwiazania problemu zycze.

nie-pomyliłes sie 8)

js

przed kiloma miesiącami był wątek o teściowej i podporządkowanej jej córce .

Czy to był Twój /

Tak to był mój wątek

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=61889

Po lekturze - podtrzymuję, co napisałam - żeby założyć, że potrzebna pomoc jak w depresji. Natomiast w świetle tego wątku "wsparcie", o którego brak żali się Twoja żona - rozumiałabym jako uwolnienie żony od poczucia winy, że nie jest swoim wspaniałym bratem, że nie umie uszczęśliwić mamusi (wg mamusiowej recepty), może też że nie umie sobie poradzić ze swoją rolą w Waszej rodzinie tak jak by chciała.

Js, bardzo mi żal Was obojga i Waszych smyków, ale myślę, że skoro konsekwentnie szukasz, to znajdziesz sposób, żeby Wam pomóc. Teściowej też mi trochę żal - ale lekarz ma rację - szanse by jej zachowanie się poprawiło są prawie żadne, a trzeba chronić kolejne pokolenia, dla których jest nadzieja. Czyli Was i Wasze dzieci. A jej w tym też przecież nie jest za dobrze.

Definicja "wsparcia" z mojego punktu widzenia, to nic innego jak obowiązek przynoszenia do domu wypłaty przekraczającej średnią krajową i nie wymaganie "zbyt wiele" - dobrze mówię szanowne Panie ? :)

mariusz, niektóre kobiety też przynoszą kasę :wink:

Nie trafiłeś z definicją :roll:

Dlaczego nie trafil? Przeciez nie napisal, ze tylko kobiety wymagaja wsparcia...

Dlaczego nie trafil? Przeciez nie napisal, ze tylko kobiety wymagaja wsparcia...

Najlepiej jak się obydwoje tak wspierają :lol:

Definicja "wsparcia" z mojego punktu widzenia, to nic innego jak obowiązek przynoszenia do domu wypłaty przekraczającej średnią krajową i nie wymaganie "zbyt wiele" - dobrze mówię szanowne Panie ?

Mariusz chłopie pogięło Cię? :o :o

Z takim wsparciem to Ty chodzisz do jakiegoś sklepu :cry:

Moim skromnym zdaniem Mariusz ma racje bo to jego punkt widzenia,a w definicji z sjp to samo wynika.Wspieramy się materialnie,duchowo na tyle ile nas stac.On i tak dużo daje i nie wymaga zbyt wiele. :D

Gość M@riusz_Radom
No dobrze .

Jego punkt widzenia ale powiem szczerze - z takim punktem widzenia nie chciałabym mieć dzieci .

A poczucie humoru też masz zanikające ? :)

Napiszę Ci w skrócie jak ja widzę tok rozumowania kobiety, albo lepiej zademonstruję :

http://www.mk-studio.pl/bzdury/image0011.gif

WYNIK :

http://jubiler.greenal.net/img/pierscionek.jpg

dlatego wybacz, ale o czymś takim jak "Ty mnie nie wspierasz" nie jestem w stanie rozmawiać poważnie, tym bardziej, że nie istnieje uregulowana definicja "wspierania" i każda z Was, kobiet, może to wspieranie różnie rozumieć.

Ja nie zamierzam Was "rozgryzać" ;)

js

przed kiloma miesiącami był wątek o teściowej i podporządkowanej jej córce .

Czy to był Twój /

Tak to był mój wątek

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=61889

Po lekturze - podtrzymuję, co napisałam - żeby założyć, że potrzebna pomoc jak w depresji. Natomiast w świetle tego wątku "wsparcie", o którego brak żali się Twoja żona - rozumiałabym jako uwolnienie żony od poczucia winy, że nie jest swoim wspaniałym bratem, że nie umie uszczęśliwić mamusi (wg mamusiowej recepty), może też że nie umie sobie poradzić ze swoją rolą w Waszej rodzinie tak jak by chciała.

Js, bardzo mi żal Was obojga i Waszych smyków, ale myślę, że skoro konsekwentnie szukasz, to znajdziesz sposób, żeby Wam pomóc. Teściowej też mi trochę żal - ale lekarz ma rację - szanse by jej zachowanie się poprawiło są prawie żadne, a trzeba chronić kolejne pokolenia, dla których jest nadzieja. Czyli Was i Wasze dzieci. A jej w tym też przecież nie jest za dobrze.

Wydaje mi się że żona jest rozdarta pomiędzy pracę zawodową a obowiązki względem dzieci. Z jednej strony chce pracować być kobietą niezależną zarabiać pieniądze a z drugiej strony kocha dzieci i cierpi na ciągły brak czasu dla nich. Nie potrafi tego pogodzić. Do tego dochodzi jeszcze teściowa. Chyba też nie potrafi jak napisałaś dogodzić mamusi. Aczkolwiek zaczyna sie to pomału zmieniać. Mamusia narazie przycichła ale ciągle jak tylko może wbija szpilki.

"Wsparcia" wytłumaczyć nie można. Jeśli ktokoliwke nie wie co dla jego połowy oznacza "wsparcie" to nikt mu nie pomoże.

Kobiety potrzebują wsparcia od swojego mężczyzny - mężczyźni od swoich kobiet - a każdy człowiek w innym zakresie - bo każdy z nas jest inny.

Amen.