Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szafy czy garderoby

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja podobnie jak magi będę miała szafy. Przerabiałam to w poprzednim mieszkaniu. Nasz projekt domu wybierany był ze względu na oszczędność. Metry kwadratowe były "obracane" po 5 razy. Każdy dodatkowy metr to zwiekszone koszty. I niestety garderoby przegrały z szafami. Przykładowa szafa 80x200 cm jest "ekonomiczniejsza" od garderoby o pow. 1,6 m2. Wystarczy składana lekka drabinka i nawet rzeczy spod sufitu są łatwo dostepne. W garderobie musisz miec na to dodatkowe miejsce. A jeżeli wcześniej dobierze się kształt pokoju, aby późniejsza szafa nie zrobiła "tramwaju", to wykorzystując np. lustra, lekkie drzwi przesuwne lub składane mozna nawet optycznie powiększyć pokój. I wcale nie przestanie byc przestronny.

U mnie tylko garderoby. Obecnie mieszkam w domku u rodziców i szafy mi się przejadły :wink: W swoim nowym domku garderoby mam w sypialni (8m2), w łazience (1,5m2) na pralkęi inne przyrządy do łazienki, w kuchni mam spiżarnię, tylko pokój maluszka jest bez garderoby- niestety. Poddasze użytkowe podobnie- w każdym pokoju garderoba.

Jak widać 98% osób jest za garderobami. Tych co już mają i tych co dopiero chcą.

czy kyoś może sie pochwalić jakimiś fotkami swojej garderoby albo fajnymi stronkami jak zrobić garderobe jak najlepiej zagospodarować miejsce Chce sam zrobiś wszystkie pułki i uchwyty tylko potrzebuje jakiś wskazówek fotek obrazków i tak dalej :D

Najlepiej podejrzeć w jakimś salonie co takie gotowe garderoby sprzedaje. Niektóre są na prawdę super.

• 19 years później...