Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DUŻE DZIECI - KONTROWERSYJNY PROGRAM

Paty

Recommended Posts

nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale program prowadzony przez Wojciecha Manna jak dla mnie jest lekko dziwny...........moze jestem jakaś niedzisiejsza, ale te dzieci zamiast mnie bawić denerwują ...............

nie ma w nich za grosz nic z dziecinnej naiwności, normalności, czy oni naprawdę zamiast czytć bajeczki czytaja Politykę i Newsweeka , jedna z dziewczynek taka mała w króciutkich kreconych włoskach została przez magazyn ELLE ogłoszona osobowością telewizyjną : ma zdjecia w gazecie z króciutkim wywiadem

zastanawiam sie czy rodzice tych dzieci sa normalni czy chęc kasy przesłoniła im zdrowy rozsądek..............wystarczy popatrzeć co się stało z ludzimi ,którzy w wieku 6 -7 lat rozpoczynaliu karierę : Michael Jackson, Drew Baymoore ( nie wiem czy się tak pisze ) ta z E.T. . i wiele innych , przeciez to są nieszczęśliwi dorośli ludzie, ktorzy nie potrafią życ normalnie ponieważ nie mieli normalnego dzieciństwa

wielu rodziców oglądając ten program prównuje swoje dzieci do tych z programu i okazuje sie ze nasze dzieci są inne , moze mniej błyskotlwe , inteligentne itd........sadze że swoją wiedzę lepiej sprawdzac w róznego rodzaju konkursach, quizach , itp nawet odbywających sie w telewizji a nie przez tego typu program...........

co sądzicie na ten temat.........

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czesc dzieci jest OK ... i wlasnie wykazuja sie dziecinna naiwnoscia i niewiedza i to jest b. fajne

natomiast rzeczywiscie jest kilku takich / mi w oczy rzucil sie jeden chlopak/ ktorzy w zasadzie cytuja wyborcza i rzeczpospolita.... uwazam ze to pokopane i swiadczy o poowaznych psychicznych problemach rodzicow ... bo przeciez to oni "tresuja" tak dziecko :-?

Fanką programu nie jestem, widziałam ze dwa razy. Ale jeśli coś mnie w nim troszkę denerwuje to zdecydowanie nie dzieci.

Smyki są po prostu inteligentne, fajne i tyle. Przy czym nie wydają mi się jakoś monstrualnie odbiegające pod tym względem od swoich rówieśników. Śmiem twierdzić, że podobne możliwości intelektualne ma zdecydowana większość dzieci w ich wieku, o ile rodzice nie mówią do nich samymi zdrobnieniami i wyłącznie o biedroneczkach w kropeczki. No i oczywiście o ile nauczyciele nie próbują ich bezmyślnie temperować. Jeśli dzieci nie są zamykane w osobnym pokoju, kiedy "dorośli rozmawiają" to łapią wszystko - również komentarze do artykułów Newsweeka (i dobrze!).

Sądząc po dzieciach z tego programu - rodziców oceniam jako bardzo normalnych i udanych. Dzieciaki rozwijają się bez przeszkód.

Jeśli chodzi o ewentualne szkody w psychice z powodu występów, jakoś nie pali mi się czerwone światło - dzieci nie są tam wciskane w gwiazdorski kostium (jak w niektórych innych programach). Występują w grupie, i wciąż jako dzieci. Są już obyte z kamerami i studio, ale to akurat nic strasznego, inne dzieci są obyte np. z wielkimi traktorami, albo z lasem o świcie - ot inne doświadczenia.

Na koniec - trochę zadrażnię :D - jak słyszę od tzw. prawdziwym dzieciństwie - to zaraz się martwię, że dziecku zostanie odebrane wszystko co jest ciekawsze i bardziej rozwijające. Że nie zostanie mu oprócz pluszowego misia, samodzielnie organizowanego czasu zabawy w zamkniętym kręgu własnego pokoju i ciągłego słuchania, że tacie to wystarczyła szmacianka.

dla mnie ten program nie jest kontrowersyjny, wręcz przeciwnie to świetne talk show. Gdyby te dzieci były "normalne" w naszym pojęciu i bawiły tam się zabawkami nikt by tego nie oglądał, a tak mamy program z dużą oglądalnością i świetnymi dzieciakami. Nikt nie odbiera im dzieciństwa, to zabawa. Bardzo możliwe iż nasze dzieciaki mimo naszego przypuszczenia iż wypadały by gorzej, w rzeczywistości by sobie spokojnie poradziły w tym programie........

....sadze że swoją wiedzę lepiej sprawdzac w róznego rodzaju konkursach, quizach , itp nawet odbywających sie w telewizji a nie przez tego typu program....

i tu się mylisz bo właśnie tutaj dzieciaki podchodzą do konkursów, quziów zbyt poważnie i często przegrana jest ich tragedią, pamiętam taki program w TV dla dzieciaków, Ci co przegrywali płakały, było widać iż przeżywają dramat..., kiedyś też słyszałem o załamaniu psychcznym dzieciaka co nie wygrał "od Przedszkola do Opola"

albo dzieciaki z seriali, ciągle powtarzające się ujęcia, praca na planie itd...

ohh.... jakze sie ciesze ze nie mam takich wazkich problemow :lol:

i jestem swiadoma - w momencie natrafienia na program ktory szarpie mi nerwy - istnienia takiego fajnego malego guziczka (zwykle w kolorze czerwonym) - na pilocie od TV ktorego nacisniecie skutkuje ... wylaczeniem tegoz telewizora :D

pozdrawiam!:)

ps. program mnie znudzil po 3 minutach ogladania 1wszego czy drugiego odcinka.... a i tak ogladalam dla Pana Wojciecha Manna ktorego uwielbiam :wink:

....sadze że swoją wiedzę lepiej sprawdzac w róznego rodzaju konkursach, quizach , itp nawet odbywających sie w telewizji a nie przez tego typu program....

i tu się mylisz bo właśnie tutaj dzieciaki podchodzą do konkursów, quziów zbyt poważnie i często przegrana jest ich tragedią, pamiętam taki program w TV dla dzieciaków, Ci co przegrywali płakały, było widać iż przeżywają dramat...

Oba typy konkursow mi sie nie podobaja. W pierwszym - dzieci powtarzaja to, co mowia rodzice. W drugim - rodzice przelewaja w dzieci wlasne ambicje (zwlaszcza w tych "gwiadorskich", gdzie wiedza jest mniej istotna).

Bralem jako uczen udzial w teleturnieju, sromotnie przegranym. Calego zdarzenia nie traktowalem powaznie, az do momentu emisji w tv. Potem, przez jakies dwa lata nie lubilem wychodzic z domu, bo slyszalem tylko: "o, to ten co przegral".

P.S. Nie wiedzialem, ze tkwi to jeszcze we mnie :) Ale w koncu to psycholog...

ps. program mnie znudzil po 3 minutach ogladania 1wszego czy drugiego odcinka.... a i tak ogladalam dla Pana Wojciecha Manna ktorego uwielbiam :wink:

A ja Go nie lubie :evil: , zwłaszcza Jego gburowate odzywki (patrz Szansa na sukces) do uczestników. :evil: :evil: :evil:

i jestem swiadoma - w momencie natrafienia na program ktory szarpie mi nerwy - istnienia takiego fajnego malego guziczka (zwykle w kolorze czerwonym) - na pilocie od TV ktorego nacisniecie skutkuje ... wylaczeniem tegoz telewizora :D

khem, khem - słabo że masz tylko drugi program tiwi :lol: :lol: ja oprócz tego mam jeszcze sześć innych - często porówywalnie żałosnych :wink: więc tak czy inaczej też zazwyczaj kończę na czerownym przycisku :wink:

a samego programu nie oglądałem - wolę czytać książki 8)

i tu się mylisz bo właśnie tutaj dzieciaki podchodzą do konkursów, quziów zbyt poważnie i często przegrana jest ich tragedią, pamiętam taki program w TV dla dzieciaków, Ci co przegrywali płakały, było widać iż przeżywają dramat...

Oba typy konkursow mi sie nie podobaja. W pierwszym - dzieci powtarzaja to, co mowia rodzice. W drugim - rodzice przelewaja w dzieci wlasne ambicje (zwlaszcza w tych "gwiadorskich", gdzie wiedza jest mniej istotna).

Bralem jako uczen udzial w teleturnieju, sromotnie przegranym. Calego zdarzenia nie traktowalem powaznie, az do momentu emisji w tv. Potem, przez jakies dwa lata nie lubilem wychodzic z domu, bo slyszalem tylko: "o, to ten co przegral".

P.S. Nie wiedzialem, ze tkwi to jeszcze we mnie :) Ale w koncu to psycholog...

przegrałeś i to puścili w tv :o ale poruta ....................... 8)

A ja Go nie lubie :evil: , zwłaszcza Jego gburowate odzywki (patrz Szansa na sukces) do uczestników. :evil: :evil: :evil:

:o gburowate?!

a ja je uwielbiam !!! :D 8) - sa dowcipne, ciete i delikatnie zlosliwe ale w sympatyczny sposob :D

wogole nie odbieram tego jako gburowatosc czy opryskliwosc :o

ale ja mam zwichrowane poczucie humoru :wink:

a ja je uwielbiam !!! :D 8) - sa dowcipne, ciete i delikatnie zlosliwe ale w sympatyczny sposob :D

ja podobnie to odbieram,

a grubowato-chamska to np. była Pani Szczuka w teleturnieju.

ja podobnie to odbieram,

a grubowato-chamska to np. była Pani Szczuka w teleturnieju.

Ale ona akurat taka musiała być, taka konwencja programu.

ohh.... jakze sie ciesze ze nie mam takich wazkich problemow :lol:

pozdrawiam!:)

nie ma sie co az tak cieszyc - bo wydaje sie ze masz inne, rownie lub nawet bardziej wazkie problemy :lol: - sadzac po tematach ktore tu napoczynalas.

Moim zdaniem program jest sympatyczny i reprezentuje fajny poziom - jak zwykle zreszta u Wojciecha Manna.

Dzieciaki wystepujace sa jak najbardziej normalne - jedne bardziej do przodu inne mniej ..jak to w naturze..

Ja jestem na tak :wink: