Mały 03.11.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 ESKIMOS ... czoła chyle i w 100 % popieram. hmmm jak sam pilnowałem domu po wstawieniu okien to najporęczniejsza siekiera jaka na budowie była spała koło mnie na łóżku, zestawu miłych pytań "co tu robisz" i serwisu kawowego dla zziębniętego nieproszonego gościa przygotowanego nie było ... Ja miałem akcesoria rodem z "Mciciela" z Bronsonem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 03.11.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 dla mnie nie ma czegos takiego jak "przekroczenie obrony koniecznej" - jak sie bronic to skutecznie, przy pomocy kazdej metody i skutek moze byc dowolny (wlacznie z zejsciem bandyty) - raczej mam watpliwosci co do tego co jest "obrona" (nawet przez atak - podobno najskuteczniej ) a co juz jest samosadem (czy jak dogonie bandyte i przywale mu jedna strona siekiery - obuchem - i oglusze to bedzie to "zatrzymanie obywatelskie" ? a czy jak dogonie go i przywale druga strona siekiery - ostrzem - i odetne mu leb to bedzie dalej "zatrzymanie" czy juz "wymierzenie sprawiedliwosci" ? po prostu mimo ze uwazam, ze prawa do obrony nie mozna w zaden sposob ograniczac to boje sie sytuacji, kiedy po ulicach beda sie gonic ludzie z bronia i indywiduwalnie wywalac mozgi na ulice kazdemu kto w jakis sposob im zagrozil Pzdr. vib A wpadłes na to, że w takim wypadku może się okazać, że iloć napadów spadnie? Bo każdy bandzior będzie miał strach czy czasem przy próbie wyrwania torebki "bezbronnej" kobiecie nie zarobi np kulki w łeb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vib 03.11.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 nie, nie wpadlem, ale wpadlem na to, ze bede bal sie isc pogadac do sasiada z ktorym mam troche na pienku cos wyjasnic, bo mu cos odbije i z zaskoczenie oderznie mi leb - chyba beda sprawe galezi przechodzaca przez plot zalatwial przez adwokata Pzdr.vib Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 03.11.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 nie, nie wpadlem, ale wpadlem na to, ze bede bal sie isc pogadac do sasiada z ktorym mam troche na pienku cos wyjasnic, bo mu cos odbije i z zaskoczenie oderznie mi leb - chyba beda sprawe galezi przechodzaca przez plot zalatwial przez adwokata Pzdr. vib .....to za dnia nie dasz rady do niego zajść ? jak zajdziesz za "po widnemu" i grzecznie zadzwonisz to chyba Cie tłuczkiem bez łeb nie zdzieli ..co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vib 03.11.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 no nigdy nic nie wiadomo a powazniej: wg. mnie formula obrony koniecznej po to zostala wymyslona, zeby nie bylo wolnej amerykanki - i tu nie chodzi o ograniczenie mozliwosci obrony czy represjonowanie obroncy wlasnosci czy nie daj boze jakas obrona przestepcow - chodzi wlasnie o to, zeby taki sasiad sie dwa razy zastanwoil zanim mi leb oberznie, ze to ze wszedlem na jego posesje (za zaproszeniem, tylko swiadkow nie bylo) nie pozwala mu od razu walic mnie tluczkiem w glowe i wysylac do aniolkow - bo ktos sprawdzi czy tak faktycznie bylo Pzdr. vib Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 03.11.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 oj, eskimos przyznam się, że kiedys brałam udział w "obywatelskim zatrzymaniu". Byłam tak wsciekła na zlodziei, że jeden z nich tak sie mnie przestraszył, że padł na asfalt. Tylko nie wiem, dlaczego póxniej miałam obtarte kostki w prawej dłoni wcale się nie dziwię, że stróż zatrzymał uciekającego złodzieja waląc siekierą w samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 03.11.2006 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Ja też sie dołożę do składki, a co Aczkolwiek powiem szczerze, że ten adwokat potrzebny jest juz teraz, przy złożeniu pierwszych wyjaśnień. I niestety dodam cicho, że w tego typu sprawach broniły największe tuzy adwokatury - często nieodpłatnie - ale wygrać je (w sensie uniewninnić klienta) jest naprawdę ciężko Przy takich unormowaniach jakie mamy w KK co do obrony koniecznej i takim a nie innym orzecznictwie sądowym - najwiekszym sukcesem może być nie tyle uniewinnienie, co odstapienie przez sąd od wymierzenia kary... I na koniec mała prośba: nie piszcie/nie mówcie o adwokatach "papugi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 03.11.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 I na koniec mała prośba: nie piszcie/nie mówcie o adwokatach "papugi" tos z nierozłoncznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 03.11.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Byłam tak wsciekła na zlodziei, że jeden z nich tak sie mnie przestraszył, że padł na asfalt. Tylko nie wiem, dlaczego póxniej miałam obtarte kostki w prawej dłoni . Oj, to dobrze ze nie zostałem złodziejem. Jaszcze bym nie daj Boże trafił na Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 03.11.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Byłam tak wsciekła na zlodziei, że jeden z nich tak sie mnie przestraszył, że padł na asfalt. Tylko nie wiem, dlaczego póxniej miałam obtarte kostki w prawej dłoni . Oj, to dobrze ze nie zostałem złodziejem. Jaszcze bym nie daj Boże trafił na Ciebie. bo to gra wstępna była ino nie dokończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 03.11.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 nie, nie wpadlem, ale wpadlem na to, ze bede bal sie isc pogadac do sasiada z ktorym mam troche na pienku cos wyjasnic, bo mu cos odbije i z zaskoczenie oderznie mi leb - chyba beda sprawe galezi przechodzaca przez plot zalatwial przez adwokata Pzdr. vib Dżizas vib co Ty masz za sąsiadów??? Ja też mam jednych z lekka pogiętych, ale nie zwracam na nich uwagi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 03.11.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 nie, nie wpadlem, ale wpadlem na to, ze bede bal sie isc pogadac do sasiada z ktorym mam troche na pienku cos wyjasnic, bo mu cos odbije i z zaskoczenie oderznie mi leb - chyba beda sprawe galezi przechodzaca przez plot zalatwial przez adwokata Pzdr. vib Dżizas vib co Ty masz za sąsiadów??? Ja też mam jednych z lekka pogiętych, ale nie zwracam na nich uwagi... bo TY nie widzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vib 03.11.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 troche przeholowalem ale intencja moja bylo to, ze pojecie obrony koniecznej mozna wypaczyc - chociazby znana i glosna sprawa w usa, kiedy obywatel zastrzelil na swoim trawniku turyste z japonii, ktory wszedl na jego teren by zapukac do drzwi i bodajze spytac sie czy moze zrobic zdjecie (szczegolow nie pamietam) - nie wiem jak sie to skonczylo Pzdr. vib Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 03.11.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 troche przeholowalem ale intencja moja bylo to, ze pojecie obrony koniecznej mozna wypaczyc - chociazby znana i glosna sprawa w usa, kiedy obywatel zastrzelil na swoim trawniku turyste z japonii, ktory wszedl na jego teren by zapukac do drzwi i bodajze spytac sie czy moze zrobic zdjecie (szczegolow nie pamietam) - nie wiem jak sie to skonczylo Pzdr. vib Eeee tam zawsze powtarzam, że Hamerykany są porąbane.... Swoja drogą taki gość jest niezrównoważony psychicznie - bo skoro ma drzwi z kołatką, a brak dzwonka przy furtce czy tez ogrodzenia to...? Zresztą w Polsce też widuję coraz częściej takie zjawisko - chałupa, ogrodzenie, pies i...brak dzwonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 03.11.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Mamy chore prawo., bo cwaniacy je konstruowali i akceptowali .BRAK ODWAŻNYCH DO PORAWIENIA podobno pis jest przy sterach . .Jesteś bogaty: prawo po twojej stronie, bo się nie dasz wyrąbać,Jak p. Kluska obronił się przed skarbowym .,który nota bene wykończył mu firmę. Jesteś bogaty masz szansę Złodziej ponosi ryzyko zawodowe że mu dokopią przy ,,pracy" Tak było kiedys .Teraz złodziej ma ochronę policyjną i seeenndziegoooo MÓJ DOM MOJA TWIERDZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 03.11.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 dla mnie nie ma czegos takiego jak "przekroczenie obrony koniecznej" - jak sie bronic to skutecznie, przy pomocy kazdej metody i skutek moze byc dowolny (wlacznie z zejsciem bandyty) - raczej mam watpliwosci co do tego co jest "obrona" (nawet przez atak - podobno najskuteczniej ) a co juz jest samosadem (czy jak dogonie bandyte i przywale mu jedna strona siekiery - obuchem - i oglusze to bedzie to "zatrzymanie obywatelskie" ? a czy jak dogonie go i przywale druga strona siekiery - ostrzem - i odetne mu leb to bedzie dalej "zatrzymanie" czy juz "wymierzenie sprawiedliwosci" ? po prostu mimo ze uwazam, ze prawa do obrony nie mozna w zaden sposob ograniczac to boje sie sytuacji, kiedy po ulicach beda sie gonic ludzie z bronia i indywiduwalnie wywalac mozgi na ulice kazdemu kto w jakis sposob im zagrozil Pzdr. vib A wpadłes na to, że w takim wypadku może się okazać, że iloć napadów spadnie? Bo każdy bandzior będzie miał strach czy czasem przy próbie wyrwania torebki "bezbronnej" kobiecie nie zarobi np kulki w łeb? Nie kulki w łeb, tylko w nogi, ja bym strzelała w nogi...żeby potem spokojnie dojć do takiego bandziora i już całkiem po obywatelsku zdzielić obuchem przez łeb... Ale zrozum że nie można na równi traktować bandyty z pistoletem w ręku z bezdomnym który przyszedł na teren budowy ukrać jaki złom. Zgodziłabym się, że nie można traktować na równi bandyty z broniš w ręku z bezdomnym, który w biały dzień przyszedł do spożywczaka ukrać bochenek chleba...ale bezdomny, który dzisiaj kradnie złom z mojej budowy jutro może ukrać np. kawałek torów kolejowych i spowodować tragedię, w której zginie kilka lub kilkanacie osób... wydaje mi się że zachowanie stróża który w samochodzi groził niedoszłemu włamywaczowi nosiło znamiona przkeroczenia obrony koniecznej. A co jeli ten włamywacz nie uciekł do samochodu w celu samej ucieczki tylko miał tam np. schowanš broń i nie zawahałby się jej użyć? Nie jestem zwolennikiem zabijania na mierć każdego, kto chce zrobić krzywdę mi albo mojej rodzinie, ale jestem po stronie stróża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 03.11.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 A ja od innej strony. Właściciel domu powinien mieć pełne gacie strachu, bo jemu się teraz dobiorą do skóry za zatrudnianie na czarno (zaległe ZUS-y itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 03.11.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 A ja od innej strony. Właściciel domu powinien mieć pełne gacie strachu, bo jemu się teraz dobiorą do skóry za zatrudnianie na czarno (zaległe ZUS-y itp.). E tam. Umowa-zlecenie lub 7 dni na zawarcie umowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 03.11.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 A ja od innej strony. Właściciel domu powinien mieć pełne gacie strachu, bo jemu się teraz dobiorą do skóry za zatrudnianie na czarno (zaległe ZUS-y itp.). E tam. Umowa-zlecenie lub 7 dni na zawarcie umowy... to juz ni ma tak ...umowa w dniu zatrudnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 03.11.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Jak stróż jest zatrzymany, to kto teraz domu pilnuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts