Majka 04.11.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 obrona musi być skuteczna. Lepiej z niej zrezygnować, jeżeli nie zamierza się unieszkodliwić napastnika. Bo on prawdopodobnie nie bedzie się zastanawiał. sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Jak ten "biedny wychudzony i schorowany" ZAPUKA I POPROSI to jeszcze herbaty dostanie ode mnie. Jak się włamie, dostanie w łeb i w coś jeszcze Ja tam prosta kobieta jezdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 04.11.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Jak ten "biedny wychudzony i schorowany" ZAPUKA I POPROSI to jeszcze herbaty dostanie ode mnie. Jak się włamie, dostanie w łeb i w coś jeszcze Ja tam prosta kobieta jezdem bedem pamietał coby do Cię pukać i prosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 04.11.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Smutne to i przerazajace co niektorzy wypisuja.A jak sobie przypomne jakie gromy na mnie spadly jak napisalem ze moglbym zabic psa czy kota , to jeszcze bardziej mi smutno , ze zycie ludzkie tak niewiele moze dla niektorych znaczyc. Placicie uczciwie podatki? Nie zatrudniacie ludzi na czarno?Bo wiecie , jak sie nie placi podatkow , zatrudnia na czarno to tez jest kradziez. A skoro mozna zabic czlowieka za przywlaszczenie czegos z waszej budowy , to moze niech ci co maja cos na sumieniu wzgledem US , wezma i uderza sie teraz obuchem siekiery w glowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 04.11.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Smutne to i przerazajace co niektorzy wypisuja. A jak sobie przypomne jakie gromy na mnie spadly jak napisalem ze moglbym zabic psa czy kota , to jeszcze bardziej mi smutno , ze zycie ludzkie tak niewiele moze dla niektorych znaczyc. Placicie uczciwie podatki? Nie zatrudniacie ludzi na czarno? Bo wiecie , jak sie nie placi podatkow , zatrudnia na czarno to tez jest kradziez. A skoro mozna zabic czlowieka za przywlaszczenie czegos z waszej budowy , to moze niech ci co maja cos na sumieniu wzgledem US , wezma i uderza sie teraz obuchem siekiery w glowe. Tak k...a płacę i g... z tego mam. Nie odwracaj kota ogonem. Sam mając firmę i jednocześnie pracując w innej firmie wiem co znaczy "pracownik na czarno". Zwłaszcza jako konkurencja... Tylko co to ma do obrony koniecznej? Chyba przed pukającym do drzwi wiecznie głodnym p...m fiskusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 04.11.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 "Np dzieciak Twoj moze grac w pilke. Pilka wpadnie komus do ogrodka , a w ogrodku bedzie grozny i niepilnowany pies. Moj dom moja twierdza - zgodnie z tym prawem wlasciciel tego psa wyszkoli go do ataku na kazdego kto znajdzie sie na jego posesji. Pilka wpadnie do ogrodka. Dzieciak jak to dzieciak , nie pomysli , przeskoczy szybko przez siatke nie zdajac sobie sprawy z niebezpieczenstwa ..............." Tekst "the best" - zwłaszcza o "niepilnowanym" psie za ogrodzeniem...no i o psie który całkowicie nie reaguje na grające w poiłke obok dzieciaki, a co za tym idzie te inteligentne dzieciaki nie widzące za płotem ujadającego psa... Ja pisalem o psie wyszkolonym , a taki moze siedziec cicho nawet jak za plotem grasuje stado prychajacych kocurow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 04.11.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Smutne to i przerazajace co niektorzy wypisuja. A jak sobie przypomne jakie gromy na mnie spadly jak napisalem ze moglbym zabic psa czy kota , to jeszcze bardziej mi smutno , ze zycie ludzkie tak niewiele moze dla niektorych znaczyc. Placicie uczciwie podatki? Nie zatrudniacie ludzi na czarno? Bo wiecie , jak sie nie placi podatkow , zatrudnia na czarno to tez jest kradziez. A skoro mozna zabic czlowieka za przywlaszczenie czegos z waszej budowy , to moze niech ci co maja cos na sumieniu wzgledem US , wezma i uderza sie teraz obuchem siekiery w glowe. Tak k...a płacę i g... z tego mam. Nie odwracaj kota ogonem. Sam mając firmę i jednocześnie pracując w innej firmie wiem co znaczy "pracownik na czarno". Zwłaszcza jako konkurencja... Tylko co to ma do obrony koniecznej? Chyba przed pukającym do drzwi wiecznie głodnym p...m fiskusem Do obrony koniecznej to nic nie ma. To jest do tych , ktorzy w imie prawa wlasnosci do byle czegos gotowi sa pozbawic zycia blizniego. Do tych co o bliznim pisza "poszarpane cos" , " wyrwac chwasta z korzeniami".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 04.11.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Smutne to i przerazajace co niektorzy wypisuja. A jak sobie przypomne jakie gromy na mnie spadly jak napisalem ze moglbym zabic psa czy kota , to jeszcze bardziej mi smutno , ze zycie ludzkie tak niewiele moze dla niektorych znaczyc. Placicie uczciwie podatki? Nie zatrudniacie ludzi na czarno? Bo wiecie , jak sie nie placi podatkow , zatrudnia na czarno to tez jest kradziez. A skoro mozna zabic czlowieka za przywlaszczenie czegos z waszej budowy , to moze niech ci co maja cos na sumieniu wzgledem US , wezma i uderza sie teraz obuchem siekiery w glowe. Tak k...a płacę i g... z tego mam. Nie odwracaj kota ogonem. Sam mając firmę i jednocześnie pracując w innej firmie wiem co znaczy "pracownik na czarno". Zwłaszcza jako konkurencja... Tylko co to ma do obrony koniecznej? Chyba przed pukającym do drzwi wiecznie głodnym p...m fiskusem Do obrony koniecznej to nic nie ma. To jest do tych , ktorzy w imie prawa wlasnosci do byle czegos gotowi sa pozbawic zycia blizniego. Do tych co o bliznim pisza "poszarpane cos" , " wyrwac chwasta z korzeniami".... Przynajmniej żyją realnie, a nie wirtualnie czy też "duchowo"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 04.11.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Smutne to i przerazajace co niektorzy wypisuja. A jak sobie przypomne jakie gromy na mnie spadly jak napisalem ze moglbym zabic psa czy kota , to jeszcze bardziej mi smutno , ze zycie ludzkie tak niewiele moze dla niektorych znaczyc. Placicie uczciwie podatki? Nie zatrudniacie ludzi na czarno? Bo wiecie , jak sie nie placi podatkow , zatrudnia na czarno to tez jest kradziez. A skoro mozna zabic czlowieka za przywlaszczenie czegos z waszej budowy , to moze niech ci co maja cos na sumieniu wzgledem US , wezma i uderza sie teraz obuchem siekiery w glowe. Tak k...a płacę i g... z tego mam. Nie odwracaj kota ogonem. Sam mając firmę i jednocześnie pracując w innej firmie wiem co znaczy "pracownik na czarno". Zwłaszcza jako konkurencja... Tylko co to ma do obrony koniecznej? Chyba przed pukającym do drzwi wiecznie głodnym p...m fiskusem Do obrony koniecznej to nic nie ma. To jest do tych , ktorzy w imie prawa wlasnosci do byle czegos gotowi sa pozbawic zycia blizniego. Do tych co o bliznim pisza "poszarpane cos" , " wyrwac chwasta z korzeniami".... Przynajmniej żyją realnie, a nie wirtualnie czy też "duchowo"... Nie wiem co masz na mysli , ale jestem przekonany ze rodzice uczniow o ktorych bylo ostatnio niechlubnie glosno , wyznaja podobne poglady. I zaostrzanie kar nic tu nie zmieni dopoki niektorzy "normalni" i "spokojni" obywatele nie pojda po rozum do glowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 04.11.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Do obrony koniecznej to nic nie ma. To jest do tych , ktorzy w imie prawa wlasnosci do byle czegos gotowi sa pozbawic zycia blizniego. Do tych co o bliznim pisza "poszarpane cos" , " wyrwac chwasta z korzeniami".... Jeżeli dla Ciebie "byle czym" jest dobro Twojej rodziny, TO JA CI SZCZERZE WSPÓŁCZUJĘ, a właściwie Twojej rodzinie!!! Nie po to tyra człowiek latami, UCZCIWIE PŁACI PODATKI, żeby byle gnój przychodził ciemną nocą i cały ten wysiłek obracał w perzynę w ciągu paru chwil... Przykro mi tak mówić o ludziach, ale dla mnie nie przedstawia wartości społecznych ktoś, kto nie szanuje innych ludzi okradając ich, czy inaczej krzywdząc. I na co mam płacić "uczciwe" podatki, na komfortowe wczasy w zamkniętym zakładzie karnym dla tych właśnie chwastów!!! Wyplenić to ustrojstwo i tyle!!! Resocjalizacja?! Pusty frazes w naszych realiach prawnych!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 04.11.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 A co masz na myśli z tym pójściem po rozum do głowy?! Zostawianie na noc drzwi do domu otwartych na oścież i zachęcanie do zbrodni, czy też przykładne i bezkompromisowe karanie tych, którzy tę zbrodnię czynią?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 04.11.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Smutne to i przerazajace co niektorzy wypisuja. A jak sobie przypomne jakie gromy na mnie spadly jak napisalem ze moglbym zabic psa czy kota , to jeszcze bardziej mi smutno , ze zycie ludzkie tak niewiele moze dla niektorych znaczyc. Placicie uczciwie podatki? Nie zatrudniacie ludzi na czarno? Bo wiecie , jak sie nie placi podatkow , zatrudnia na czarno to tez jest kradziez. A skoro mozna zabic czlowieka za przywlaszczenie czegos z waszej budowy , to moze niech ci co maja cos na sumieniu wzgledem US , wezma i uderza sie teraz obuchem siekiery w glowe. Tak k...a płacę i g... z tego mam. Nie odwracaj kota ogonem. Sam mając firmę i jednocześnie pracując w innej firmie wiem co znaczy "pracownik na czarno". Zwłaszcza jako konkurencja... Tylko co to ma do obrony koniecznej? Chyba przed pukającym do drzwi wiecznie głodnym p...m fiskusem Do obrony koniecznej to nic nie ma. To jest do tych , ktorzy w imie prawa wlasnosci do byle czegos gotowi sa pozbawic zycia blizniego. Do tych co o bliznim pisza "poszarpane cos" , " wyrwac chwasta z korzeniami".... nie przeginaj z tymi bliznimi w dzisiejszych czasach to smieszne ... na pewno nie jest dla mnie bliznim gosc co mi sie wlamuje do domu i na dzialke .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Jak ten "biedny wychudzony i schorowany" ZAPUKA I POPROSI to jeszcze herbaty dostanie ode mnie. Jak się włamie, dostanie w łeb i w coś jeszcze Ja tam prosta kobieta jezdem bedem pamietał coby do Cię pukać i prosić No, do mnie lepiej głośno pukać - nie mam dzwonka Peleton - nie zyczę Ci, żeby taki "bliźni" się do ciebie wybrał w gości. Zapewniam, że kwiatami byś go nie witał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 04.11.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Jak ten "biedny wychudzony i schorowany" ZAPUKA I POPROSI to jeszcze herbaty dostanie ode mnie. Jak się włamie, dostanie w łeb i w coś jeszcze Ja tam prosta kobieta jezdem bedem pamietał coby do Cię pukać i prosić No, do mnie lepiej głośno pukać - nie mam dzwonka Peleton - nie zyczę Ci, żeby taki "bliźni" się do ciebie wybrał w gości. Zapewniam, że kwiatami byś go nie witał zawsze mozna w bukiet jakąś gazrurkę wsadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 04.11.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Peleton a to Ci spokojnie obywatele napadają czy tez bezmózgie bandziory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 04.11.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Jak ten "biedny wychudzony i schorowany" ZAPUKA I POPROSI to jeszcze herbaty dostanie ode mnie. Jak się włamie, dostanie w łeb i w coś jeszcze Ja tam prosta kobieta jezdem bedem pamietał coby do Cię pukać i prosić No, do mnie lepiej głośno pukać - nie mam dzwonka Peleton - nie zyczę Ci, żeby taki "bliźni" się do ciebie wybrał w gości. Zapewniam, że kwiatami byś go nie witał Takich gosci rzeczywiscie nie oczekuje. A w przypadku wizyty o ile nie wlaczylby sie alarm i nie przyjechala ekipa interwencyjna , zadzwonilbym na policje. Po siekiere siegnalbym naprawde w ostatecznosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 04.11.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Jak ten "biedny wychudzony i schorowany" ZAPUKA I POPROSI to jeszcze herbaty dostanie ode mnie. Jak się włamie, dostanie w łeb i w coś jeszcze Ja tam prosta kobieta jezdem bedem pamietał coby do Cię pukać i prosić No, do mnie lepiej głośno pukać - nie mam dzwonka Peleton - nie zyczę Ci, żeby taki "bliźni" się do ciebie wybrał w gości. Zapewniam, że kwiatami byś go nie witał Takich gosci rzeczywiscie nie oczekuje. A w przypadku wizyty o ile nie wlaczylby sie alarm i nie przyjechala ekipa interwencyjna , zadzwonilbym na policje. Po siekiere siegnalbym naprawde w ostatecznosci. no i doszliśmy do meritum. Stróż siegnął po siekierę w środku nocy. Alarm się nie włączył, ekipa interwencyjna nie przyjechała. To był dom w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 04.11.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Jak ten "biedny wychudzony i schorowany" ZAPUKA I POPROSI to jeszcze herbaty dostanie ode mnie. Jak się włamie, dostanie w łeb i w coś jeszcze Ja tam prosta kobieta jezdem bedem pamietał coby do Cię pukać i prosić No, do mnie lepiej głośno pukać - nie mam dzwonka Peleton - nie zyczę Ci, żeby taki "bliźni" się do ciebie wybrał w gości. Zapewniam, że kwiatami byś go nie witał Takich gosci rzeczywiscie nie oczekuje. A w przypadku wizyty o ile nie wlaczylby sie alarm i nie przyjechala ekipa interwencyjna , zadzwonilbym na policje. Po siekiere siegnalbym naprawde w ostatecznosci. ekipa interwencyjna i policja oj to bys chyba musiał bliznim - zlodziejom kawki zaparzyc i kanapeczki zrobic coby sobie spokojnie zaczekali z toba na dzielnych stróżów prawa PS. Peleton poważnie to w koncu napisales ze tez bys siegnal po siekiere i o to chodzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 04.11.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Peleton a to Ci spokojnie obywatele napadają czy tez bezmózgie bandziory? Wiesz czasem jest tak , ze jak dzieciak sie wychowa w nieodpowiednim srodowisku , gdzie jest bieda , alkohol i przemoc to nie majac lepszych wzorcow siega po cudza wlasnosc i nie znaczy to ze jest bezmozgi. A ministra od edukacji mamy teraz takiego , ktory chce te dzieciaki wyrzucic z normalnej szkoly i zamknac je w gettcie odcinajac zupelnie od pozytywnych wzorcow zachowan. Ide o zaklad , ze za kilka lat odbije sie to nam wszytkim czkawka i "nieproszonych gosci" w naszych domach przybedzie. Wtedy zapewne za sprawa drugiego wielkiego ministra od sprawiedliwosci zacznie sie ich eliminowac ze spoleczenstwa i to bez sadu. Pomyslec tylko , ze kiedys na mszach papieskich byly takie tlumy i wszyscy plakali jak Papiez odszedl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 04.11.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Jak ten "biedny wychudzony i schorowany" ZAPUKA I POPROSI to jeszcze herbaty dostanie ode mnie. Jak się włamie, dostanie w łeb i w coś jeszcze Ja tam prosta kobieta jezdem bedem pamietał coby do Cię pukać i prosić No, do mnie lepiej głośno pukać - nie mam dzwonka Peleton - nie zyczę Ci, żeby taki "bliźni" się do ciebie wybrał w gości. Zapewniam, że kwiatami byś go nie witał Takich gosci rzeczywiscie nie oczekuje. A w przypadku wizyty o ile nie wlaczylby sie alarm i nie przyjechala ekipa interwencyjna , zadzwonilbym na policje. Po siekiere siegnalbym naprawde w ostatecznosci. no i doszliśmy do meritum. Stróż siegnął po siekierę w środku nocy. Alarm się nie włączył, ekipa interwencyjna nie przyjechała. To był dom w budowie. Byc moze tak bylo , ale wolalbym aby ustalil to sad a nie Najlepsza Doradczyni od Spraw Wszelakich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts