andziK 02.11.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 zakupiłam w tym roku nasiona trawy ok. m-c temu, ponieważ miałam ją jeszcze posiać w tym roku na działce, niestety jestem już 3 tydzień chora i nic nie zanosi się na to abym mogła ją jeszcze w tym roku posiać (pogoda).Na torebkach nasion nie ma terminu ważności. Czy mogą przeleżakować do wiosny?? jeśli tak to w jakich warunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 02.11.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Suchych, oczywiście. Powinna być podana na torbie data ważności albo przynajmniej data zbioru. Jeżeli zbiór był tegoroczny, to oczywiście że na przyszły rok zakiełkuje. Większość nasion miewa teoretyczną ważnosc dwa lata, chociaż co do trawy miałbym niejakie wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 02.11.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 No i chłodnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 02.11.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 ja mam z tym mieszane doświadczenia kupiłem trawę wembley w lipcu cześc działki posiałem w sierpniu---mimo poje.... pogody(cały czas lało) ładnie wzeszła pozostałą część działki posiałem we wrześniu ...gdy miałem już obsiane już ok. 90% powierzchni zabrakło mi nasion pojechałem do hurtowni i okazało sie ,że trawę będą mieli za parę godzin dokupiłem jedno opakowanie, zaznaczam że takiego samego gatunku i tego samego producenta , nawet waga opakowania była ta sama dosiałem brakującą częśc tego samego dnia i co się okazało że trawa z nowej dostawy dużo gorzej wschodziła niz ta z wcześniejszej (mimo,iż dosiałem taką samą ilosc --jest ona do dzis bardziej mizerna..)do dziś nie wiem czym to było spowodowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 02.11.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 A któż może wiedzieć, gdzie to się poniewierało?, i w jakich warunkach? To jest żywe! I pięknie wygląda w pudełeczku na oknie wystawowym cały dzień w pełnym słoneczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 02.11.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Psiakość, rymnęło mi się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts