Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

brzoza płacząca

Recommended Posts

daj kawałek :D

skąd mam ją wziąć? :(

A chodź se weź ile chcesz :):) -

może przeżyje podróż w paczce - trzeba by to przemyśleć - kurier express 24 h.... :) Ale ja to się tak totalnie nie znam na zieleninie, że pewnie źle przytnę :):)

Teściowa kupowała - zapytam gdzie :)

Jasne, że ładne. I z czasem trochę do góry też przyrośnie. Ale wielkie drzewo to nie będzie. Trzeba by szczepić na takim kiju z 5 m. :wink:

Ok - mam jasność - ale ogrodnika to ze mnie nie będzie :oops: :oops: :wink: Ale podzielić się moge - np. moją płaczącą wierzbą - już jest wieeeeelka - pewnie da się ten myk powtórzyć :):)

pewnie macie rację - zajrzę jej pod koronę jak podjadę na działkę to zrobie zdjęciówkę :)

Brzoza brodawkowata 'Youngii' o ktorej wyżej mowa nie musi być szczepiona na pniu (nawet nie powinna).

Do wysokości 3-4 metrów można ją wyprowadzić na pniu własnym (szczepienie na dole podkładki):

http://www.pinus.net.pl/opis.php?id=70

..

Jeśli zasadzić gałązkę brzozy (a może raczej wierzby) stroną uciętą do ziemi - wyrośnie drzewko zwykłe. Jeśli zasadzić odwrotnie - wyrośnie płączące. Tak uważałem do 6 roku życia.

:D :D :D

Niestety niektórzy z tego typu poglądów nie wyrośli jeszcze i nawet je uparcie głoszą :D :D :D

Pozdrawiam

..

pewnie macie rację - zajrzę jej pod koronę jak podjadę na działkę to zrobie zdjęciówkę :)

Brzoza brodawkowata 'Youngii' o ktorej wyżej mowa nie musi być szczepiona na pniu (nawet nie powinna).

Do wysokości 3-4 metrów można ją wyprowadzić na pniu własnym (szczepienie na dole podkładki):

..

Jasne, można.

Ale ludzie chcą gotowe, wsadzić i żeby było, a im wyższe, tym lepiej. No i biorąc pod uwagę głęboką wiedzę ogrodniczą niektórych posiadaczy ogródków troszkę sobie nie wyobrażam tłumaczenia każdemu,jak i co dalej z tym robić, żeby wyprowadzić. Pewnie bym usłyszał- panie, tyle się z tym męczyć? :wink:

..

Jasne, można.

Ale ludzie chcą gotowe, wsadzić i żeby było, a im wyższe, tym lepiej. No i biorąc pod uwagę głęboką wiedzę ogrodniczą niektórych posiadaczy ogródków troszkę sobie nie wyobrażam tłumaczenia każdemu,jak i co dalej z tym robić, żeby wyprowadzić. Pewnie bym usłyszał- panie, tyle się z tym męczyć? :wink:

panie, przyjeżdżaj i zrób coś z ta brzozą :D

szczepiona na kiju mam, rosnie ładnie na wyspie. Ale marzy mi się taka duża /co najmniej 6 metrowa/ aby urosla przy tarasie i osłaniała mnie od slońca :roll:

u moich rodziców rosnie taka "poniemiecka", może jakimś odłamkiem dostała i dlatego więcej nie urosla :roll: