Majka 02.11.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 czy istnieje coś takiego? ale nie szczepiona na kiju. Ja potrzebuję wielkie drzewo, w przyszlości ofkors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.11.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 istnieje - na mojej działce też Ma kilka lat. http://images1.fotosik.pl/62/gunficc2k9euubu9med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 02.11.2006 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 daj kawałek skąd mam ją wziąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.11.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 daj kawałek skąd mam ją wziąć? A chodź se weź ile chcesz :) - może przeżyje podróż w paczce - trzeba by to przemyśleć - kurier express 24 h.... Ale ja to się tak totalnie nie znam na zieleninie, że pewnie źle przytnę :) Teściowa kupowała - zapytam gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 02.11.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 No ale właśnie to jest szczepione na kiju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.11.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 No ale właśnie to jest szczepione na kiju łomakopolko - ale ja się na tym w ogóle nie znam !!! Może i na kiju - ale ładne, nie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 02.11.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Jasne, że ładne. I z czasem trochę do góry też przyrośnie. Ale wielkie drzewo to nie będzie. Trzeba by szczepić na takim kiju z 5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.11.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Jasne, że ładne. I z czasem trochę do góry też przyrośnie. Ale wielkie drzewo to nie będzie. Trzeba by szczepić na takim kiju z 5 m. Ok - mam jasność - ale ogrodnika to ze mnie nie będzie Ale podzielić się moge - np. moją płaczącą wierzbą - już jest wieeeeelka - pewnie da się ten myk powtórzyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.11.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 istnieje - na mojej działce też Ma kilka lat. http://images1.fotosik.pl/62/gunficc2k9euubu9med.jpg ja kupiłam taka ale szczepiona to ona jest...w szkółce płaciłam za 2.5metrowa...70 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.11.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 pewnie macie rację - zajrzę jej pod koronę jak podjadę na działkę to zrobie zdjęciówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 02.11.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 pewnie macie rację - zajrzę jej pod koronę jak podjadę na działkę to zrobie zdjęciówkę Brzoza brodawkowata 'Youngii' o ktorej wyżej mowa nie musi być szczepiona na pniu (nawet nie powinna). Do wysokości 3-4 metrów można ją wyprowadzić na pniu własnym (szczepienie na dole podkładki): http://www.pinus.net.pl/opis.php?id=70 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 03.11.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Jeśli zasadzić gałązkę brzozy (a może raczej wierzby) stroną uciętą do ziemi - wyrośnie drzewko zwykłe. Jeśli zasadzić odwrotnie - wyrośnie płączące. Tak uważałem do 6 roku życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 03.11.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Jeśli zasadzić gałązkę brzozy (a może raczej wierzby) stroną uciętą do ziemi - wyrośnie drzewko zwykłe. Jeśli zasadzić odwrotnie - wyrośnie płączące. Tak uważałem do 6 roku życia. Niestety niektórzy z tego typu poglądów nie wyrośli jeszcze i nawet je uparcie głoszą Pozdrawiam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 03.11.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 pewnie macie rację - zajrzę jej pod koronę jak podjadę na działkę to zrobie zdjęciówkę Brzoza brodawkowata 'Youngii' o ktorej wyżej mowa nie musi być szczepiona na pniu (nawet nie powinna). Do wysokości 3-4 metrów można ją wyprowadzić na pniu własnym (szczepienie na dole podkładki): http://www.pinus.net.pl/opis.php?id=70 .. Jasne, można. Ale ludzie chcą gotowe, wsadzić i żeby było, a im wyższe, tym lepiej. No i biorąc pod uwagę głęboką wiedzę ogrodniczą niektórych posiadaczy ogródków troszkę sobie nie wyobrażam tłumaczenia każdemu,jak i co dalej z tym robić, żeby wyprowadzić. Pewnie bym usłyszał- panie, tyle się z tym męczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 03.11.2006 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 pewnie macie rację - zajrzę jej pod koronę jak podjadę na działkę to zrobie zdjęciówkę Brzoza brodawkowata 'Youngii' o ktorej wyżej mowa nie musi być szczepiona na pniu (nawet nie powinna). Do wysokości 3-4 metrów można ją wyprowadzić na pniu własnym (szczepienie na dole podkładki): http://www.pinus.net.pl/opis.php?id=70 .. Jasne, można. Ale ludzie chcą gotowe, wsadzić i żeby było, a im wyższe, tym lepiej. No i biorąc pod uwagę głęboką wiedzę ogrodniczą niektórych posiadaczy ogródków troszkę sobie nie wyobrażam tłumaczenia każdemu,jak i co dalej z tym robić, żeby wyprowadzić. Pewnie bym usłyszał- panie, tyle się z tym męczyć? panie, przyjeżdżaj i zrób coś z ta brzozą szczepiona na kiju mam, rosnie ładnie na wyspie. Ale marzy mi się taka duża /co najmniej 6 metrowa/ aby urosla przy tarasie i osłaniała mnie od slońca u moich rodziców rosnie taka "poniemiecka", może jakimś odłamkiem dostała i dlatego więcej nie urosla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts