Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zainteresował mnie ten projekt. Jestem ciekawa Waszych, jakże cennych opinii. Interesują mnie wszystkie wady i zalety. Zastanawiam się też nad kuchnią, czy wybrać projekt z otwartą na salon czy zamkniętą. Może jakieś za i przeciw :-? A może ktoś buduje ten domek? :D

http://www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3990500&ProjID=573

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Witam

-mały wiatrołap, w dodatku z trójką drzwi

-pokój na dole, ale łazienka bez choćby natrysku... jesli z tego pokoju zrobisz kiedyś sypialnię, myc się będziesz na górze

-nie jestem zwolenników budowania wykuszowatych ośmiokątów w celu ustawienia w ich środku stołu i spożywania tam posiłków... jednak rozumiam że komuś może się to podobac

-na poddaszu bardzo jakos labiryntowo... jakieś zakamarki-spiżarko-gardoroby.... no nie wiem dziwnie trochę. Podejrzewam że w wersji bez garażu te popierdółki pojawiły się po to by pokoje 3 i 4 deczko skrócic, aby zyskały trochę proporcji a nie były kichowate...W wersji z garażem trza było jakoś dojść do pomieszczenia nad garażem... no i udało się!!! :lol:

-taras nad wykuszem w pokoju dziennym - może przeciekac jak ktos spartoli

-elewacyjnie domek całkiem całkiem, jak ktos lubi taki styl

Pozdrawiam

Klodziki, rozumiem, że dopiero zaczynasz przygodę z poszukiwaniem projektu. Myślę, że powinnaś przejrzeć jeszcze ich wiele, porównać, powyobrażać sobie i dopiero wybrać Ten Jedyny.

Poza rzeczami o których pisał już słusznie stastny to ja dodam jeszcze swoje trzy grosze:

- wykusz jadalniany ma zaledwie 5 m czyli mniej niż łazienka na górze :o Nie jest to wiele. Dużego stołu z krzesłami tam na pewno nie postawisz. A jak postawisz to i tak nikt do stołu nie usiądzie, bo się nie będzie mógł ruszyć. Sprawdziłam, bo moja łazienka ma prawie 6 metrów i nie ma szans, żeby tam zrobić Wigilię czy nawet większą kolację dla przyjaciół... (nie, żebym planowała Wigilię w łazience, chodzi o metraż... :wink: ) Tak więc będzie trzeba i tak czasem rozstawiać stół w salonie a nie wiem czy takie macie plany po pierwsze a po drugie niesienie czegokolwiek gorącego z kuchni do salonu może się skończyć poparzeniem, jeżeli akurat ktoś z rozmachem otworzy drzwi od WC... Na dodatek ten wykusz bardzo podroży koszt domu, myślę, że to wiesz.

- taras nie jest zadaszony. To oczywiście bardzo indywidualna sprawa i ja jestem fanką zadaszonych tarasów, nie trzeba się ze mną absolutnie zgadzać. Jednak pomyśl, że jeżeli postawisz sobie na tarasie stolik z krzesłami, to w czasie letniego deszczu musicie się ewakuować do domu a po deszczu jeszcze długo wszystko będzie mokre. Na zadaszonym tarasie można oglądać letnie burze i nie przerywać grillowania....

Domek rzeczywiście jest ładny, ale szukaj dalej, to naprawdę duża frajda. Powodzenia!

Dziękuje za odpowiedzi. Ten projekt bardzo mi się podoba ze względu właśnie na tą kuchnię, że jest całkowicie zamknięta. Stół w kuchni ma być max. na 5 osób, więc myślę, że taki się tam spokojnie zmieści. Drugi duży stół planuję w salonie, w tym wykuszu właśnie. Obejrzałam tysiące projektów i bardzo niewiele jest z osobną kuchnią i z wejściem z holu.

Ale jak znacie takie projekty, proszę o linka :)

Dzwoniłam do architekta i powiedział, że spokojnie można zrobić łazienkę w części pomieszczenia gospodarczego, i tym samym powiększyć wiatrołap, który się pewnie bardzo przyda. pozdrawiam

• 1 month później...
  • 3 years później...