jewrioszka 11.05.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Nie damy zarobić fachowcom Bartku uważaj bo nie zawsze tak jest, jak wiesz tez wiele rzeczy robie sam np ocieplenie, reku, elektrykę itp. ale..... Podam przykład ( swój) okna netto ok. 12000 Vat na mat 22% wynik 14640 okna netto 12000 robocizna 1000 vat 7% wynik 13910 brutto. No i co? A to samo miałem ze swoim hydraulikiem. No i nie martwie się o odliczenia VAT.(w tym przypadku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 11.05.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Marta - miala chyba na myśli uziemienie instalacji elektrycznej, u nas np. jest tak że to zaklad energetyczny podczas ukladania przyłacza jednocześnie ukladal bednarke i jest to jakby po za nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 11.05.2007 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Wiesz z tym VAT-em 7% to rzeczywiście możesz mieć rację. O tym nie pomyślałem. Hmmm. To uziemienie. Muszę się spytać żonki. Nie było mnie jak zakładali przyłącze prądu. Może ona coś będzie wiedziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 11.05.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Darek wczoraj poczytał na forum i było nawet sporo wątków tylko na ten temat. Podpytamy też elektryka. Ja za bardzo na prądzie się nie znam, ale wolę być uziemiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 11.05.2007 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Właśnie dzwoniłem do Kasi. Powiedziała, że jak elektrycy stawiali skrzynkę to wsadzili płaskownik w ziemię i podłączyli do niego jeden przewód - to chyba jest ta bednarka, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 11.05.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 tak, przy mojej skrzynce też jest bednarka (dokopaliśmy się do niej przy okazji betonowania słupków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 11.05.2007 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Filip27, Zdjęcia o które prosiłeś są już w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 14.05.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Barozi, pozwole sobie powrocic jeszcze do zamierzchlych pewnie dla Ciebie czasow ... kredytu powiedz czy negocjowales z nimi oplaty (m.in. prowizje) przy takiej wysokiej kwocie kredyty ... no i czy negocjacje sie udaly? jesli brales w PLNie fajnie gdyys podal jeszcze oprocentowanie jakie Ci zaproponowali ... dzieki i pozdr pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 14.05.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Trzymam stronę Kasi, też wybrałabym okna. 1. Przy ogólnych kosztach budowy to chyba nie aż taki wielki koszt. 2. Pododno mają lepsze parametry jeżeli chodzi o przenikalność ciepła/zimna, chociaż to może nie jest w przypadku garażu mocny argument. 3. Można przez nie powyglądać bez konieczności wychodzenia z garażu 4. Mozna fajnie "ubrać" okienko a na parapecie postawić w skrzynce ciekawą kompozycję kwiatów. Przy luksferach ta kompozycja tak fajnie może nie wyglądać. jedyny minus to to, że trzeba częściej myć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 14.05.2007 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Levior, Chciałem negocjować marżę. Chciałem zejść z 1,1 na 1%, ale zrezygnowałem. Musiałbym wziąć od nich kartę kredytową i na kwartał wydać z niej co najmniej 5 tyś zł Po pierwsze nie stać mnie na to, a po drugie nie lubię mieć nie swojej kasy w portfelu Pozostałych opłat nie negocjowałem bo i tak miałem taniej, gdyż zwiększałem kwotę kredytu. oprocentowanie mam na poziomie 5,29 (z marżą). Dorcha, Jednak już wyjaśnione Stanęło na oknach. Jakoś nie Kasia przekonała, że jednak mogą wyjść taniej i ładniej będą wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 15.05.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 barozi Ostatnie informacje od architekta (młodego - to w temacie) są takie, że luksfery to już niestety sprawa mocno passe, demode i w ogóle są nie-cool. Czyli niestety Żona ma rację - luksfery to obciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 15.05.2007 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Depi, Żonka mówi że już Cię polubiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 16.05.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Miło mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 17.05.2007 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 co to za rasa pieska jest śliczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 17.05.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Barozi lecisz jak burza, jesteś niedoścignionym ideałem budowlanym po Jewrioszce Rzeczywiście piesio cudny Ja akurat nie mam garażu ale jak to kobieta wolałabym okienka, chyba że byłoby to zaraz przy ogrodzeniu, wtedy musiałyby być luksfery. Czytam wszystkie dzienniki, szczególnie Twój i Jewrioszki, nie zawsze pisze komentarze i tak sobie myślę, że na tym przykładzie będę jednak pisała swój bo jednak ktoś czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 17.05.2007 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Acca, Beagle Tricolor. Szczeniak w sumie jeszcze. Ma chyba z 20 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 17.05.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Zapraszam wszystkich serdecznie, nawet z piesiem i tak nie zacznę wcześniej niż w czerwcu, a Was mam nadzieję odwiedzić wcześniej tylko najpierw zadzwonię teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 17.05.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Beagle? No, no, no... Bardzo na czasie i trendy, przepraszam - jazzy, teraz Żony pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 17.05.2007 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Depi, Nie. To jest pies szwagierki. Przyjechała nam pomóc, a jako że Czika jest bardzo do niej przywiązana, to wzięła ją ze sobą. Nota bene my byliśmy pierwszymi jej właścicielami. Przynajmniej przez jedną godzinę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 17.05.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Nic nie rozumiem, ale spoko Pies jest fajny w każdym razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts