julienx 13.07.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 I tu sie z przedmówcą zgodzę, choć trochę to przeświadczenie bierze sie z poczucia, że mieszkanie mozna szybko sprzedać, a dom buduje sie docelowo i na lata (oczywiście uogolniając) dlatego człowiek jest skłonny płacić wiecej - myśląc że raz, a porządnie.. a przecież to nie do końca prawda - bo kazda rzecz ma swoją zywotność. I drzwi za 6 tys - po 30 latach nie będą tymi samymi drzwiami.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.07.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Kasiu i Bartku Serdeczne gratulacje z powiększajacej się rodzinki. Czy macie już dzieci czy to bedzie pierwsze? Mam nadzieję że Kasia swoją robotę murarska już zrobiła i teraz zajmie sie tylko wizualizacją i urządzaniem domu i pokoiku dla baby Domek pięknie rosnie. Dacie radę wprowadzić sie na zime? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 13.07.2007 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Betsi, Dzięki za gratulacje. Będzie to nasze pierwsze dziecko. Ogólnie rzecz biorąc to mamy wszystkie murarskie roboty za nami. Zostały porządki na budowie, bo sporo się tego nagromadziło podczas rozszalowywania i robienia dachu. Będziemy sprzątać teraz w weekend. Mieliśmy w sumie jechać na regaty, ale jako że Kasia nie najlepiej się czuje to zrezygnowaliśmy na rzecz działki. Jeśli chodzi o wprowadzenie to chcieliśmy zdążyć przed Bożym Narodzeniem, ale coś czuję, że schnięcie tynków i wylewek będzie trwało dość długo i nie zdążymy ułożyć parkietów. W sumie to można mieszkać i bez parkietów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 14.07.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Gratulujemy , dopiero teraz przeczytaliśmy Przyszła mama niech się nie przemęcza, chociaż ruch na świeżym powietrzu na pewno nie zaszkodzi. P.S. Jakie wrazenia z kontaktów z Panią Teresą od drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 14.07.2007 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Zuber, Super. Pogada, doradzi. Na prawdę super. Szczególnie jak się spotka z moją Kasią to tematy też schodzą z drzwi na inne Zobaczymy jaka będzie jakość tych drzwi. Mam nadzieję, że nie gorsza niż obsługa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 15.07.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Zuber, Super. Pogada, doradzi. Na prawdę super. Szczególnie jak się spotka z moją Kasią to tematy też schodzą z drzwi na inne Zobaczymy jaka będzie jakość tych drzwi. Mam nadzieję, że nie gorsza niż obsługa Barozi, Zuber O jakich drzwiach piszecie? Czy może wewnetrznych?. Cały czas szukam czegoś niedrogiego a niezłą jakością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 17.07.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Betsi Nic nowego w tym temacie, drzwi są z Edenu, o którym pisałam na forum. Tanie zewnętrzne i raczej drogie wewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 23.07.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Halo, halo A gdzie zdjęcia gotowego dachu Nasz powinien być skończony dzisiaj. Może zrobimy jakąś małą galerię "grafitowych" Wy, MS-y, My.Pewnie jeszcze parę osób by się znalazło. Amber mogłaby nam to "artystycznie opracować". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 23.07.2007 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Już, już... Wklejam. Nie miałem zbytnio czasu w środę to zrobić, gdyż musiałem wpierw załatwić drugą transzę i trochę mi się z tym spieszyło. A potem pojechaliśmy sobie na 4 dni na suwalszczyznę do znajomych odpocząć po trudach 4-miesięcznej walki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 23.07.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Nooo, teraz zupełnie co innego! Jednak grafitowe najpiękniejsze Tak na pierwszy rzut oka, to macie tego dachu dwa razy więcej niż my. Wolę nie wiedzieć ile kosztował P.S. U nas wiecha była przy więźbie, widać co ekipa, to obyczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 23.07.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Jednak grafitowy.To juz trzeci w naszej grupie.Nie dopatrzylam, czy masz juz nasady kominowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.07.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Łeb w łeb byliśmy tylko przez chwilę. My nie mamy za silnej motywacji, żeby przeć do przodu. W połowie sierpnia ruszymy z dalszymi pracami (elektryka, alarm). Organizowanie funduszy itp. PS. Z dachem jest ślicznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 25.07.2007 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Z dachem dom wygląda zupełnie inaczej. Nawet kominy już nie wydają mi się za wysokie. Teraz czekam na transzę z banku. Coś się spóźniają, a alarmiarze już skończyli i przyjdzie czas płacić. Elektrycy też już kończą. Może jeszcze ze dwa dni im zejdzie i też trzeba będzie wyskoczyć z paru tysiączków. Na przyszły tydzień mamy też już umówionego hydraulika. I tak jakoś zejdzie czas do zamknięcia domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 25.07.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Myśmy wybrali Viesmana i wszyscy w naszym otoczeniu są w tym temacie monotematyczni... ogrzewnie gazowe (grzejniki + podłogowka + kominek z płaszczem wodnym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 25.07.2007 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Nie będę zakładał gazu dopóki nie dociągnął nam ziemnego. Propan jest jednak trochę za drogi. Nie przeszkadza mi zasypywanie pieca co kilka dni i jego czyszczenie. Jak założą mi ziemny to na pewno zmodernizuję kotłownię i dodam piec gazowy, a ekogroszek będzie wtedy alternatywą. A co do firmy Viessmann, to trochę drodzy są, ale co do jakości to raczej zastrzeżeń mieć nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.07.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Barozi, zaktualizuj sobie profil - w dzienniku przybyło! Będziesz ocieplał ekipą czy własnoręcznie? Czy można się zapisać na przyuczenie albo co inne? Na początku sierpnia chcemy wyjechać, więc obawiam się że może już być po zawodach jak wrócimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 25.07.2007 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Ms. Dzięki za przypomnienie. Odnośnie ocieplania to jeszcze nie wiem kiedy to zrobimy. Przypuszczalnie we wrześniu. Oczywiście własnymi i teścia rękami. Ja już mniej więcej wiem jak to robić, ale wolę mieć nadzorcę do tego. Nie jest to trudne. Serdecznie zapraszam na szkolenia. Jak tylko będę wiedział kiedy to na pewno napiszę w dzienniku ogłoszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcos 19.08.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Tu zglasza sie wierny czytelnik dziennika. Barozi - gdzie sa nowe wpisy? Weekend bez lektury to weekend prawie stracony Napisz co sie dzieje nawet jak nic sie nie dzieje. Pozdrawiam serdecznie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 20.08.2007 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Już. Już. Byłem dość mocno zajęty ostatnimi czasy, ale już się poprawiam i zapraszam do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.08.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Twoi elektrycy kable do ścian mocowali na gwoździe, druciki czy blaszki?To taka moja prywatna sonda. I jeszcze jedno - pamiętam, że w czasie budowy przygotowaliście miejsce na tablicę rozdzielczą. Czy po rozprowadzeniu elektryki wszystko pasowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts