barozi 20.08.2007 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Kable rozprowadzali wbijając malutkie drewienka w otwory w ścianach i wbijali w to gwoździki z blaszkami. Kładli kabelek i zakręcali blaszki. Poza tym część kabli ciągnęli po podłogach w rurkach. Zwłaszcza te od kontaków. Otwór na skrzynkę pasował jak ulał. Zostało jeszcze miejsce na mały routerek do sieci komputerowej nawet. Chyba mam gdzieś zdjęcie to wkleję jak znajdę. Na prawdę polecam moją ekipę od elektryki. Zawsze był porządek po dni pracy. Gruzy wymiecione i wyniesione. SUPER. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.08.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Wszystko przeczytałam, obejrzałam. Śliczności! My będziemy się mogli zamknąć jak zorganizujemy kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 20.08.2007 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Śliczności to mam nadzieję będzie jak otynkujemy z zewnątrz. Jak na razie to cały czas sprawdzam konto i liczę czy wystarczy mi kredyt na wykończenie. Już mnie zaskoczył tynkarz. Zamiast 25 zł za metr z materiałem bierze 30. A mówił że chciał 35, ale skoro wcześniej się umówiliśmy to już tak zostało. W naszym domu tych ścian to pewnie z 1000 m2 będzie. Po prostu strach liczyć. A oprocentowanie już mi w tym roku 3 razy poszło w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 20.08.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Serdecznie zapraszam na szkolenia. Jak tylko będę wiedział kiedy to na pewno napiszę w dzienniku ogłoszenie. Ja się zgłaszam na szkolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 21.08.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Nieee nooo! W porównaniu z Wami jesteśmy daleko z tyłu. I ogrodzenia nie ma i bałagan jeszcze , że o oknach i drzwiach nie wspomnę. Zazdrość wprost mnie pożera Wklej proszę jeszcze zdjęcie drzwi wejściowych.Ciekawam , co tam wymyśliliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 22.08.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Mnie też krew z zazdrości zalewa. Jak znajdę czas to chetnie wpadłabym do Was w weekend, oczywiście jeżeli będziecie i nie macie nic przeciwko temu. Nasz pozwolenie wciąz leży w Starostwie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 22.08.2007 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Witaj Dorcha, W weekend to nie bardzo bo pracuję niestety. Teraz to na działce bywamy raczej rzadko. Pracują tam teraz inni robotnicy, więc nic tam po nas. Oczywiście przypilnować trzeba ale to wszystko. Niech was zazdrość nie zżera. Też tak będziecie mieli. Tylko musicie troszkę poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 25.08.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Barozi Dzięki za zdjęcie drzwi Jaki fajny kolor! Wyglądają super, jednak co firma to firma.I zrobią co wymyślisz. Szkoda tylko, że te wewn. mają takie drogie. Ja na swoje muszę jeszcze trochę poczekać. A bramę garażową wstawiałeś przed tynkami? My z Hormannem jesteśmy umówieni na" po tynkach". Jak tam Kasia się miewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 25.08.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 hej,mam pytanie o okna ... jakich rozmiarow masz otwor balkonowy? czy dobrze widze, ze w drzwiach nie widze przewiazki?jaka to firma? dali Ci gwarancje bez przewiazki? pozdr, pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 26.08.2007 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Zuber, Drzwi garażowe już też mamy wstawione. Po prostu sami sobie wytynkowaliśmy ściany tam gdzie przymocowane są prowadnice, a na suficie wcześniej położyliśmy styropian i obłożyliśmy siatką i klejem. Kasia czuje się nieźle, dziękuje. Zaczęliśmy właśnie 4 miesiąc, więc chyba najgorsze za nami Levior, Otwór jest 270 na 230 cm. Wiem, wiem. Jak zamawiałem u Czarka okna zwracał mi na to uwagę. Mnie w sumie było to obojętne czy będzie czy nie będzie przewiązki, ale Kasia się uparła, że ma nie być. W związku z tym okno jest podzielone na dwa oddzielne. Fix jest w osobnej ramie, a skrzydła w osobnej. To jakoś też wzmacnia. Z tego co mi wiadomo, to chyba na takie duże okna i tak nie dają gwarancji. Nawet z przewiązką. Ale może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.08.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Levior, czy przewiązka to szpros konstrukcyjny? Swego czasu też mnie to męczyło, ale znalazłam w materiałach o oknach: maksymalna powierzchnia szyby zespolonej w pakiecie 4-16-4 to 3,35 m2, przy czym długość jej boku nie powinna przekraczać 2,5 m. (Przykładowo szyba o wysokości 2,2 m nie powinna być szersza niż 1,5 m.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.08.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Barozi, drzwi bardzo ładne!Jaki to kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 27.08.2007 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 MS. To u mnie szyba nie jest na pewno większa. Skrzydło ma maksymalnie 90 cm dla wysokości ok. 210 Drzwi mają kolor grafitowy. Dokładnie to jest kolor dobierany z palety RAL, chyba 8013, ale nie jestem pewien. Musiałbym spojrzeć na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 07.09.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 halo, halo! Jak tam sprawa z ocieplaniem budynku?Pamiętasz o mnie? PS. Patrzę na zdjęcia i patrzę - nie ma co, ten dom jest ogromny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 07.09.2007 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Spokojnie. Na razie nic się nie dzieje. Zajmujemy się innymi rzeczami. Tynkarz pracuje, więc i my na razie w środku nic robic nie możemy. Na razie więc walczymy na ogródku. Stawiamy słupki rozwozimy ziemię, sadzimy iglaki. Jak coś się będzie działo to na pewno dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 09.09.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Barozi, Jakie tynki kładziecie?Gipsowe czy cementowo-wapienne.Szukam namiarów na tynkarzy od tych drugich jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 09.09.2007 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Zuber, Kładziemy tynki cementowo-wapienne z agrergatu. Naszukaliśmy się człowieka, ale warto. Nie jest tani. Od nas bierze 30 zł/m2, choć twierdził że chciał wziąć 35. Oczywiście z materiałem. Jedyną jego wadą jest jego gadatliwość Potrafi gadać i gadać. Z tego co wiem to po nas ma jakąś robotę w Zalesiu dolnym, ale to chyba aż na dwa miesiące. Oto numer do niego: 662-386-173. Aha. Jeszcze u nas nie skończył, ale po widocznych postępach jakościowo jest niezły i zna się na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 15.09.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Dzięki za namiary, potrzebowałam "awaryjnie", moi zamówieni wcześniej tynkarze jednak się pojawili, już tynkują, póki co jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 15.09.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Aż sie boję wchodzić na Twój dziennik. Mam wrażenie, że następny wpis bedzie miał tytuł "juz mieszkamy" Podziwiam Was za tempo, wytrwałość i zapał. Gratuluję! My już od tygodnia jesteśmy szczęśwymi posiadaczami pozwolenia na budowę Tempo też dośc duże, ale jeszcze sporo pracy musimy wykonać zanim wbijemy pierwszą łopatę. Pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 24.09.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 W sprawie przęseł na ogrodzenie-nie wiem jakie cię interesują.Moi sąsiedzi budowlani zajmują się czymś takim.Jeden z braci robi takie normalne / ale ładne /i tańsze, drugi bardziej artystyczne i oczywiście już w zupełnie innej cenie.Jeżeli jesteś zainteresowany, wyślę namiar. Ladne przęsła ogrodzeniowe ma też Wiśniowski /od bram garażowych/ i wcale nie takie zabójczo drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts