świercz1719500624 08.03.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 barozi a w jakim programi ią robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 08.03.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Moja Żona ukochana to bez 3D w ogóle nie kapuje jak będzie dom wyglądał. Jeżeli jest coś takiego, jak całkowity brak wyobraźni przestrzennej, to ona to ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 08.03.2007 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Bryła domu i ogólnie wnętrza robię w Arconie. Wnętrza tak na poważnie to robię w PRO100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.03.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 barozi, zajrzyj do mojego dziennika budowy. Też mam blaszak! Nie taki nowiutki, ale jest i stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 13.03.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 barozi - i co z tym zgłoszeniem zamiaru rozpoczącia robót? Czegoś się dowiedziałeś, co postanowiłeś zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 14.03.2007 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Ms. Ty miałaś cały, gotowy, a mi skręcali i nie było problemu z przeniesieniem. 30 minut składania i po robocie. Depi, Na 19 mam umówionego geodetę, na 20 koparkowego. Rozpoczęcie robót zgłoszę jutro jak będę miał podstemplowane pozwolenie. Jutro też zdejmujemy humus. Już się nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 14.03.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 OK, ale zgłaszasz po uprawomocnieniu dlatego, że znalazłeś podstawę prawną, że ktoś Ci tak kazał czy tak po prostu dla świętego spokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 14.03.2007 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Dlatego że wtedy mam czas a po części, dlatego, że po prostu załatwię wszystkie sprawy jednego dnia. Reszta materiałów, woda, prąd, humus. Wszystko mam umówione na czwartek. Tak się złożyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.03.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Depi, nie sprawdzałam, a tym bardziej nie zgłaszałam jeszcze rozpoczęcia budowy. Ale przypomniało mi się, że są obiekty, których budowę trzeba zgłosić, ale nie trzeba mieć do nich pozwolenia na budowę. Zgłoszenie budowy domu czyli obiektu, na który - jak najbardziej - jest potrzebne pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.03.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 barozi, rozpoczęcie budowy zgłaszasz w Piasecznie czy w Prażmowie (np. w jakiejś filii PINB)?Tak pytam, czysto z babskiej ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 14.03.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 ms. Proszę - nie zaczynaj tego znowu, albo mi przytocz przepis, gdzie stoi, że zgłaszając zamiar rozpoczęcia robót budowlanych (art. 41 ust. 2 prawo budowlane) należy mieć pozwolenie na budowę (art. 21) [artykuły z pamięci - nie chce mi się teraz tego sprawdzać]. Jeśli nie możesz, to uznaję że dyskusja jest bezprzedmiotowa. Jak ja lubię o prawie rozmawiać z nie-prawnikami. Z lekarzem się też tak kłócisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 14.03.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Skleroza - są to art. 28 i 41 ust. 4. Art. 41 ust. 4 wśród załączników zgłoszenia rozpoczęcia robót nie wymienia pozwolenia na budowę WCALE, co dopiero prawomocnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.03.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 W takim razie nikt z nas nie powinien się brać za budowę domu. Przecież jesteśmy nie-budowlańcami A czy pozwolisz mi zająć się moją budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 14.03.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Ależ ja nie bronie nikomu zajmować się niczym! Jeśli o mnie chodzi, to możesz zajmować się budowaniem domów i oczywiście prowadzić swoje, lub nawet cudze, sprawy sądowe. Niestety ustawodawca sądzi, że do tego potrzebni są fachowcy i dlatego mamy takie profesje jak kierbud, inspektor nadzoru czy prawnik (sędzia, adwokat, radca...) A jeśli się z kimś dyskutuje na konkretny i raczej techniczny temat, warto by było się na nim znać, nie uważasz? Nie twierdzę przecież, że nie masz racji bo się nie znasz z racji tego, że nie jesteś prawnikiem. Po prostu nie przytaczasz konkretnych argumentów i tu leży pies pogrzebany. Ja mogę się mylić, a laik może mieć racje, ale to trzeba wykazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 14.03.2007 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Nie wiem jeszcze gdzie się zgłasza. Podobno na pozwoleniu jest gdzieś jakieś pouczenie co się robi. Poza tym spytam się człowieka w gminie, który zajmował sie moim pozwoleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 14.03.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Hejka , Bartku a tak z innej beczki dzis robiłem akcje odpapierzania i znalazłem taką wizytówkę. ( nawet nie wiem gdzie to jest) "Stemple Budowlane" rączki 69 29-120 Kluczewsko. tel. 0-600-573-742 lub 0-609-283-338 mam tą wizytówke prawdopodobnie z targowiska w Grójcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 14.03.2007 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Jewrioszka, Dzięki. Strop Będę zalewał myślę około maja więc wtedy będą mi potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.03.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 widzę, że trzeba się wybrać na targowisko do Grójca. Dziś nie dam rady, ale w któryś najbliższy czwartek koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 15.03.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 barozi no to trzymam Cię za słowo z codziennymi wpisami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.03.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 barozi, a ile czasu zajęła elektryka od upomnienia się o licznik do założenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts