kontrakton 02.11.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 mam pytanko posiadam od nie dawna starą kamienicę w scianie w granicy było okno niestety było bo mój sąsiad je zamórował stawiając swój dom co ztym problemem mogę zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.11.2006 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 nie rozumiem. Sąsiad budując dom wszedł do Twoje kamienicy i zamurował Ci okno ? Czy postawił dom ściana w ścianę i w ten sposób zamurował okno.... Okno można posiadać 4 m od domu obok ....na pewno nie w granicy...wniosek : sąsiad miał rację :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontrakton 03.11.2006 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Czy postawił dom ściana w ścianę i w ten sposób zamurował okno.... Okno można posiadać 4 m od domu obok ....na pewno nie w granicy...wniosek : sąsiad miał rację postawił dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontrakton 03.11.2006 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Postawił dom ściana w ściane i w ten sposób zamurował oknokamienica była zbudowana przed wojną .Nie wiem jakie w tedy były przepisy nie sądze że to okno było zrobione bez prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 03.11.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Nie wiem jakie w tedy były przepisy nie sądze że to okno było zrobione bez prawa. Tak czy siak, przepisy teraz są takie jak opisano powyżej. I co prawda prawo nie działa wstecz, to jednak jezeli kamienica stoi w zabudowie szeregowej, to sąsiad miał jak najbardziej prawo (i obowiązek) postawić swój dom "ściana w ścianę". niestety, przy okazji zasłaniajac (nie zamurowując), Twoje okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts