acca5 03.11.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Ile kosztuje obecnie wykonanie podbitki drewnianej- prostopadle do sciany, mój materiał i moje malowanie. Cena samej robocizny Gdzie w internecie mozna zobaczyć film instruktarzowy czy cos takiego, ciesle moi podejmuja sie robić podbitkę wzdłuz mówiąc ,że jest tansza niż prostopadle- ta druga podoba mi sie bardziej, chciałabym sama ocenić co jest trudniejsze. podbitka ma iść skośnie do ściany domu, równolegle z krokwiami.A może macie jakies fotki swoich podbitek.Z chęcia popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecik 03.11.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 20 zł m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 03.11.2006 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Może jeszcze jaki rejon kraju, bo różnie to wygląda na odległych terenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecik 03.11.2006 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 slask Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 03.11.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Ja jak mi cenę zaśpiewali to zrobiłem sam. Co prawda z PCV ale nie trzeba malować. Dodam tylko, że dom 9x13m, trzy kondygnacje, w najwyższym punkcie 11m. Rusztowanie się chwiało ale zrobiłem, weekendami, rusztowanie pożyczyłem za tzw. flaszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 03.11.2006 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 fajnie,że sam zrobiłes ale ja niestety jestem słabsza płeć- moge podbitke kupić i samej pomalować reszta to majster- więć ile ci zaspiewali za robociznę, bo takie bylo pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 04.11.2006 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 proszę o odpowiedzi, bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 06.11.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 na Mazurach w sierpniu płaciłem 11zł/m2 ale za całość roboty wyszło tak mało że dopłaciłem majstrowi ponad umowę, zwłaszcza, że robotę miał marudną - przybijał deski podbitki miedzy krokwie - tak żeby te były widoczne. + czlowiek należał do majstrów "myślących" co jest moim zdaniem największą zaletą, nawet kosztem braku hmmm ..... doskonałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin - Kucharz 09.11.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 za podbitkę PCV 20 zł za metr bieżący z tym, ze sporo światełek w podbitce i podłączeń tym samym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysmek 21.11.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Mieszkam w Trzebnicy. Mój szwagier zajmuje się tego typu wykończeniami drzewo, pcv ostatnio brał 20zł za m2 ale w chwili obecnej wiem że jest zajęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Przestrzelski 25.11.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 moi mili.Dobrze wykonana podbitka z desek to czynność pracochłonna.Każdą deszczułkę trzeba dociąć na wymiar,czasem ze skosami.Wcześniej pomalowac wstępnioe aby nie było widać białego na piórach.Następnie obić krokwie listwamki do których mocujemy docięte deski.To wszystko należy starannie wykończyć listwami kątowymi.Czasami nalezy podbitkę wykończyć od czoła krokwi(pod rynną.Dobrze jest też podobnie obić deskę wiatrowa. Robię te rzeczy ,więc wiem że podawana przez was cena jest śmiesznie mała.25 zł za m biezący podbitki z pomalowaniem to cena za którą można przy okazji innych prac( np.ocieplanie budynku ) wykonać. Inaczej trzeba policzyć koszty rusztowania,a cena podbitki 35zł za mb.Z plastiku pewnie za 20 zł .,ale widziałem jak wiatr wyrywał plastikowe listwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 25.11.2006 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 moi mili.Dobrze wykonana podbitka z desek to czynność pracochłonna.Ka żdą deszczułkę trzeba dociąć na wymiar,czasem ze skosami.Wcześniej pomalowac wstępnioe aby nie było widać białego na piórach.Następnie obić krokwie listwamki do których mocujemy docięte deski.To wszystko należy starannie wykończyć listwami kątowymi.Czasami nalezy podbitkę wykończyć od czoła krokwi(pod rynną.Dobrze jest też podobnie obić deskę wiatrowa. Robię te rzeczy ,więc wiem że podawana przez was cena jest śmiesznie mała.25 zł za m biezący podbitki z pomalowaniem to cena za którą można przy okazji innych prac( np.ocieplanie budynku ) wykonać. Inaczej trzeba policzyć koszty rusztowania,a cena podbitki 35zł za mb.Z plastiku pewnie za 20 zł .,ale widziałem jak wiatr wyrywał plastikowe listwy. 35 zl,ale tu sie nie da wliczyc w m2,raczej mb,rzadko podbitka ma szerokosc 1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Przestrzelski 26.11.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 .35 zl,ale tu sie nie da wliczyc w m2,raczej mb,rzadko podbitka ma szerokosc 1m.i dlatego jest za 1mb.w m2 się po prostu nie opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 17.01.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 czy cena 35zł z metr biezacy podbitki sidingowej na gotowo to dobra cena czy za duża? jakie sa aktualne stawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 17.01.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 majstrowie których pytałam z malowaniem i montażem życzyli sobie 50 zł/m2 robocizny. Miała być robiona Nadbitka nad krokwiami moim zdaniem prostsza niż podbitka. Majstrom podziękowałam. Nie stać mnie na takich fachowców, niech jadą do Anglii. Będzie robił cieśla razem z dachem za połowe tej ceny, również z malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Przestrzelski 17.01.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 czy cena 35zł z metr bieżacy podbitki sidingowej na gotowo to dobra cena czy za duża? jakie sa aktualne stawki? Myślę ,że to dob5ra cena.a co z rusztowaniem?,jeśl8i w cenie to b.dobra cena. Jeszcze lepsza jeśli sidink będzie cięty i kładziony prostopadle. A jeśli do tego dojdzie siding cięty tak, aby obłożyć deskę czołową to cena rewelacyjna.Podbitki prostopadłe są znacznie trudniejsze w stosunku do obicia krokwi z góry listwami .To można zrobić w m2 wraz z dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 17.01.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 w tych 35zł-to ma byc - rusztowanie, siding ciety i kładziony prostopadle do domu, z zalataniem ewentualnych dziur w wiatroizolacji, zaizolowaniem ewentualnych dziur przy lukarnach tzn tam gdzie dachówka juz nie dochodzi,a na daszku nad tarasem bedzie kladziona jako sufit ale w sumie to on tez bedzie prostopadle do domu. Co do deski czolowej to ona jest obrobiona blachą, podbitka ma wchodzic pod obramowanie patrzac od dołu, chyba ma to byc pas podrynnowy czy tak jakos ja sie za bardzo nie znam. Mocowanie nie do krokwi tylko mamy wkoło domu do tych krokwi takie prostopadłe wzmocnienia wiec ruszt prawie jest trzeba tylko wypoziomowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Przestrzelski 18.01.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 w tych 35zł-to ma byc - rusztowanie,.... to masz dobrą cene.-samo wypożyczenie rusztowania to 25zł netto /dobę za 100m2 + montaż/demontaz 650 zł + transport.a gtdzie reszta?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tymon 24.01.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Ile kosztuje obecnie wykonanie podbitki drewnianej- prostopadle do sciany, mój materiał i moje malowanie. Cena samej robocizny Gdzie w internecie mozna zobaczyć film instruktarzowy czy cos takiego, ciesle moi podejmuja sie robić podbitkę wzdłuz mówiąc ,że jest tansza niż prostopadle- ta druga podoba mi sie bardziej, chciałabym sama ocenić co jest trudniejsze. podbitka ma iść skośnie do ściany domu, równolegle z krokwiami.A może macie jakies fotki swoich podbitek.Z chęcia popatrzę. 25 zł za mb miedzy krokwiami 30 złmb można zobaczyć w juzefowie k\Otwocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 24.01.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Będzie robił cieśla razem z dachem za połowe tej ceny, również z malowaniem. Budujac wiezbe nadbitke doliczam symbolicznie lub wykonuje gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts