smiejus 25.01.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Budujac wiezbe nadbitke doliczam symbolicznie lub wykonuje gratis no to super mają twoi klienci, u nas sobie nieźle liczą. A mam takei wrażenie że dla cieśli z którymi rozmawiałam pomalowanie podbitki leży już poniżej poziomu godności, więc i cena musi urażoną dumę zrekompensować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 28.01.2007 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 podbitka drewniana z malowaniem 40 PLN za mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Przestrzelski 20.03.2007 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 zgadzam się:http://images21.fotosik.pl/99/f479274d455a7c6b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 03.12.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 PCV 35 zł / mb - prostopadle i na szczytach równolegle, na drewnianym ruszcie, listwy J z obydwu stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 05.12.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Mnie cieśle robią nadbitkę (chcę mieć widoczne szlifowane krokwie), płacę 30 zł/m.kw. z dwukrotnym malowaniem. Robią to razem z całym dachem, za który płacę 45 zł/m.kw. + dodatkowo za szlifowanie widocznych elementów (a życzę sobie np szlifowane jętki, bo zostawię je jako element dekoracyjny poddasza ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gringo... 17.02.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 czy te ceny ktore podaliscie to tylko za robocizne czy z materialem? mi ostatnio powiedzieli bez materialu 10pln/metr. czy to duzo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 17.02.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 czy te ceny ktore podaliscie to tylko za robocizne czy z materialem? mi ostatnio powiedzieli bez materialu 10pln/metr. czy to duzo ? Podbitke w markecie sprzedaja po 29 zl/m2. Niech z tartaku bedzie 20 zl/m2. Ale jest to sam material. Ty bys chcial 10 zl/m2 z materialem - optymista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.02.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 placilem 40zl/m2 za robo., trzykrotnie malowana, pióro/wpust, wielkopolska, solidna ekipa,o ile wiem, to dzisiaj biorą 45, lub więcej jesli potrzebne jest wysokie rusztowanie. http://images13.fotosik.pl/84/bb037a02f96135b3m.jpg http://images21.fotosik.pl/416/c9984b92e5c5d707m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba7070 10.03.2008 02:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Moi fachowcy zamontuja mi podbitke drewniana, malowana 3x. Cena uzgodniona z nimi to 30zl/mb. I wiem ze ta cena nie jest wygorowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 10.03.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 powiedzialbym ze bardzo dobra jak na 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Przestrzelski 29.06.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 napisałeś Ja jak mi cenę zaśpiewali to zrobiłem sam. Co prawda z PCV ale nie trzeba malować. Dodam tylko, że dom 9x13m, trzy kondygnacje, w najwyższym punkcie 11m. Rusztowanie się chwiało ale zrobiłem, weekendami, rusztowanie pożyczyłem za tzw. flaszkę Gratuluję,udało się.Lepiej samemu niż zlecić prace osobie pracującej na "czarno". Kilka dni temu w Dzierżoniowie taki właśnie człowiek spadł z prowizorycznego rusztowania robiąc podbitkę na domku jednorodzinnym. Spadł z 5 metrów na kumpla.Złamał sobie rękę i żebra które wyszły na wierzch... Jak myślicie,czy oszczędności uzyskane na m2 podbitki są warte ryzyka odpowiedzialności za osoby ,które się zatrudnia? ! m2 podbitki to nie tylko deska i gwoździe.To prace z maszynami,to rusztowania,badania lekarskie,ubespieczenie oc,i wiele innych. Jeśli umiesz i masz możliwości zrób sam,jeśli nie to zdecydowanie podpisz umowę o dzieło z firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MSZ80 26.08.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 moi mili.Dobrze wykonana podbitka z desek to czynność pracochłonna.Ka żdą deszczułkę trzeba dociąć na wymiar,czasem ze skosami.Wcześniej pomalowac wstępnioe aby nie było widać białego na piórach.Następnie obić krokwie listwamki do których mocujemy docięte deski.To wszystko należy starannie wykończyć listwami kątowymi.Czasami nalezy podbitkę wykończyć od czoła krokwi(pod rynną.Dobrze jest też podobnie obić deskę wiatrowa. Robię te rzeczy ,więc wiem że podawana przez was cena jest śmiesznie mała.25 zł za m biezący podbitki z pomalowaniem to cena za którą można przy okazji innych prac( np.ocieplanie budynku ) wykonać. Inaczej trzeba policzyć koszty rusztowania,a cena podbitki 35zł za mb.Z plastiku pewnie za 20 zł .,ale widziałem jak wiatr wyrywał plastikowe listwy. 35 zl,ale tu sie nie da wliczyc w m2,raczej mb,rzadko podbitka ma szerokosc 1m. Zajmuję się stolarstwem mam własny zakład.No i racja ceny podane wyżej są śmieszne .Oczywiście jeżeli ktoś nie ma działalności i robi na czarno z kolegą to na piwko zarobią ale czy jest pewność że podbitka jest dobrze założona i nie odpadnie za rok albo czy daje swój efekt.Więc cena zaczyna się od około 27 zł w zależności od materiału PCV czy DREWNO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 28.08.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Zajmuję się stolarstwem mam własny zakład.No i racja ceny podane wyżej są śmieszne Jeszcze śmieszniejsi są ci, którzy liczą podbitkę z m^2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 02.09.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Zajmuję się stolarstwem mam własny zakład.No i racja ceny podane wyżej są śmieszne Jeszcze śmieszniejsi są ci, którzy liczą podbitkę z m^2 rozwiń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 02.09.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Nie chce mi sie, jak masz troche oleju w głowie to sam dojdziesz co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erol 1 03.09.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 To po co się w ogóle wypowiadasz jak nie chce ci się pomóc!!!??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 17.09.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Nie chce mi sie, to to często słyszałem przestrzegam przed radami i pracami tego pana więcej tutaj Na Białołęce kręci się forumowy Kakaowy - uważajcie http://forum.muratordom.pl/post2544733.htm#2544733 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sieko 29.09.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 mój dachowiec mi wycenił właśnie ułożenie podbitki za mkwadratowy-bo niby jak inaczej.cena to 55zł za pcv-szukam kogoś tańszego z okolic gliwic oczywiście dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as-bo 10.10.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 podbitka z pcv 26zł/m, robili ją panowie od tynku zewnętrznego (też 26zł/m2), solidnie i szybko, płacone w ubiegłym tygodniu, materiał inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 23.10.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Ile kosztuje obecnie wykonanie podbitki drewnianej U nas fachowcy za metr podbitki już pomalowanej(przeze mnie:) wzięli 30 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts