martynka1 04.11.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Jaki będzie najlepszy grzejnik do maleńkiej łazienki (powierzchnia 2,4 m) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 04.11.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 maleńki a masz C.O., gazowe czy planujesz elektryczne czy co? Czy łazienka już jest, czy dopiero się urządza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 04.11.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 mała drabinka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 04.11.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Martynka, to zalezy jaka masz lazienke tz z oknem czy bez, w ktorym miejscu domu itp moja mala jest ciut wieksza od Twojej, jest w srodku domu, bez okna i w ogole nie dawalam tam grzejnika od c.o.... zastanawialam sie nad mata elektryczna pod kafelki, ale dalam spokoj, bo w mieszkaniu mam wieksza lazienke ale usytuowana tak samo i nigdy jeszcze nie odkrecalam grzejnika.Dam poprostu lazienkawa farelke nascienna w razie co i bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piramidon 04.11.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Nie farelka, nie konwektor bo wzmagają parowanie i owiewanie Tojego ciala po kąpieli --jesteś na wietrze.Ja mam promiennik na wysokości 2m. Dwa lata moje kobietki (żona i córa) chwalą to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 04.11.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 podłogówka? żadnego miejsca nie zabiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 04.11.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 piramidon , tez sie zastanawialam nad promiennikiem... ale u mnie to nie ma sensu, bo to jest tylko "mala" lazienka z ktorej bedzie sie korzystac do umycia rak itp i od czasu do czasu z prysznica na szybko. Potrzebne jest mi tylko cos co nagrzeje w razie co powietrze przed, bo w trakcie bedzie sie temperatura utrzymywac przez lejaca ciepla wode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 04.11.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 http://www.bursa.pl/grzejniki.php?page=linia_lazienkowa te szklane Stralina są bajeranckie, aż się boję poszukać cennika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 05.11.2006 04:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Martynka, to zalezy jaka masz lazienke tz z oknem czy bez, w ktorym miejscu domu itp rzut parteru http://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_402_3.jpg 8. łazienka Będzie to łazienka, z ktorej bedzie sie korzystac do umycia rak itp i od czasu do czasu z prysznica na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 05.11.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Ja mam w łazience (chodzi o kształt) http://www.grzejniki.vsp.pl/product_info.php?cPath=8&products_id=91&osCsid=72fe297c954038617a6eda724390f860 i się świetnie sprawdza, jest na czym podsuszyć ręczniki, mam też podłogówkę, ale jest jeszcze nie podłączona , bo grzejnik nam wystarcza w zupełności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 05.11.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 no właśnie o tym pisał Rezi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 05.11.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 martynka, to podobnie jak u mnie. Z grzejnika zrezygnowalismy, bo nad lazienka jest garderoba, czyli tez grzejnika nie potrzeba a pod lazienka jest "kotlownia" czyli tez grzejnika nie potrzeba. Te pomieszczenia mieszcza sie w centrum domu i mysle ze ogrzewania w nich jest zbedne. Tym bardziej ze lazienka bedzie zawsze otwarta (koci kibelek w niej bedzie stal) tak ze cieplo z korytarzowego grzejnika ogrzeje ta powierzchnie bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 05.11.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 ale ponieważ pod łazienką Martynki już nic nie ma, ja bym optowało za podłogówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 05.11.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 ale ponieważ pod łazienką Martynki już nic nie ma, ja bym optowało za podłogówką. tak, tylko nie wiadomo czy martynka bedzie roboc w ogole podlogowke Trurl, nie wiesz moze w jakiej cenie sa te szklane promienniki co sa w linku ktory podalas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 05.11.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Martynka nie mam pojęcia, skąd sie biorą takie głosy, że grzejnika nie trzeba. Mieszkam w domu trzeci sezon i na parterze mam również niewielka łazienkę i troche doświadczeń. W twoim projekcie łazienka sasiaduje z pom. gosp. (kotłownią), która ma przejście do garażu. Wynika, że nie będzie tam "sauny". Poza tym, wbrew pozorom, łazienka ta służyć będzie nie tylko myciu rąk ale, wydaje mi się, że przede wszystkim jako ogólnodostępna toaleta, gdy domownicy i goście są na dole. A czasami obecność w tym miejscu przedłuża się... A na koniec prysznic. Nie jest przyjemne rozbieranie się i ubieranie po kapieli w pomieszczeniu nieogrzewanym, nawet jak to nie jest wielka zimnica. U siebie sprawdziłam to gdy palimy w kominku, a DGP nie jest podciągnięte do tej właśnie łazienki. O kosztach nie wspominam, bo w ogólnej cenie instalacji to kropla. Podłogówka Ci sie nie sprawdzi ze względu na małą powierzchnię grzania (większość zajmie prysznic i byc może jakaś szafką pod umywalką. Z doświadczenia wydaje sie, że najlepsza byłaby drabinka (jak radzi Rezi), która może pełnić również funkcję suszarki (wieszaka) na ręczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 05.11.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Martynka nie mam pojęcia, skąd sie biorą takie głosy, że grzejnika nie trzeba anna99 sorry ale czytaj ze zrozumieniem nikt nie mowi ze grzejnika jako takiego nie trzeba, tylko ze w tak malej lazience jak juz sama zauwazylas podlogowka bedzie nie wydajna, po drugie nie wiadomo czy martynka bedzie robic podlogowke w ogole, a po trzecie czy jest sens w tym miejscu wstawiac grzejnik od c.o rezi doradza drabinke, ja lazienkowa dmuchawe, piromidon promiennik itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 05.11.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 tak, tylko nie wiadomo czy martynka bedzie roboc w ogole podlogowke Trurl, nie wiesz moze w jakiej cenie sa te szklane promienniki co sa w linku ktory podalas ? 1. to sobie może zrobić ale być może faktycznie przy takiej powierzchni nie wystarczy, anna99 może mieć rację...ale niekoniecznie 2. szukałom cenników - nie widać, jest na stronie tamtej firmy podany e-mail i telefon kontaktowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 05.11.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 dzieki, myslalam ze moze sie interesowalas i z innego zrodla masz cene. Maila juz do nich wyslalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piramidon 05.11.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Podana charakterystyka użytkowania jednoznacznie wskazuje na konieczność zinstalowania promiennika. Nie bierzecie pod uwagę bezwładności cieplnej podłogi i ścian (podłogówka i konwektor). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 05.11.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Podana charakterystyka użytkowania...etc tak, faktycznie podłogówka jednak raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts