Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki grzejnik do łazienki ?

martynka1

Recommended Posts

Martynka, to zalezy jaka masz lazienke tz z oknem czy bez, w ktorym miejscu domu itp moja mala jest ciut wieksza od Twojej, jest w srodku domu, bez okna i w ogole nie dawalam tam grzejnika od c.o.... zastanawialam sie nad mata elektryczna pod kafelki, ale dalam spokoj, bo w mieszkaniu mam wieksza lazienke ale usytuowana tak samo i nigdy jeszcze nie odkrecalam grzejnika.

Dam poprostu lazienkawa farelke nascienna w razie co i bedzie dobrze.

piramidon , tez sie zastanawialam nad promiennikiem... ale u mnie to nie ma sensu, bo to jest tylko "mala" lazienka z ktorej bedzie sie korzystac do umycia rak itp i od czasu do czasu z prysznica na szybko. Potrzebne jest mi tylko cos co nagrzeje w razie co powietrze przed, bo w trakcie bedzie sie temperatura utrzymywac przez lejaca ciepla wode.

Ja mam w łazience (chodzi o kształt)

http://www.grzejniki.vsp.pl/product_info.php?cPath=8&products_id=91&osCsid=72fe297c954038617a6eda724390f860

i się świetnie sprawdza, jest na czym podsuszyć ręczniki, mam też podłogówkę, ale jest jeszcze nie podłączona ;), bo grzejnik nam wystarcza w zupełności.

martynka, to podobnie jak u mnie. Z grzejnika zrezygnowalismy, bo nad lazienka jest garderoba, czyli tez grzejnika nie potrzeba a pod lazienka jest "kotlownia" czyli tez grzejnika nie potrzeba. Te pomieszczenia mieszcza sie w centrum domu i mysle ze ogrzewania w nich jest zbedne.

Tym bardziej ze lazienka bedzie zawsze otwarta (koci kibelek w niej bedzie stal) :wink: tak ze cieplo z korytarzowego grzejnika ogrzeje ta powierzchnie bez problemu.

Martynka nie mam pojęcia, skąd sie biorą takie głosy, że grzejnika nie trzeba.

Mieszkam w domu trzeci sezon i na parterze mam również niewielka łazienkę i troche doświadczeń.

W twoim projekcie łazienka sasiaduje z pom. gosp. (kotłownią), która ma przejście do garażu. Wynika, że nie będzie tam "sauny". Poza tym, wbrew pozorom, łazienka ta służyć będzie nie tylko myciu rąk ale, wydaje mi się, że przede wszystkim jako ogólnodostępna toaleta, gdy domownicy i goście są na dole. A czasami obecność w tym miejscu przedłuża się... :wink:

A na koniec prysznic. Nie jest przyjemne rozbieranie się i ubieranie po kapieli w pomieszczeniu nieogrzewanym, nawet jak to nie jest wielka zimnica.

U siebie sprawdziłam to gdy palimy w kominku, a DGP nie jest podciągnięte do tej właśnie łazienki.

O kosztach nie wspominam, bo w ogólnej cenie instalacji to kropla.

Podłogówka Ci sie nie sprawdzi ze względu na małą powierzchnię grzania (większość zajmie prysznic i byc może jakaś szafką pod umywalką.

Z doświadczenia wydaje sie, że najlepsza byłaby drabinka (jak radzi Rezi), która może pełnić również funkcję suszarki (wieszaka) na ręczniki.

Martynka nie mam pojęcia, skąd sie biorą takie głosy, że grzejnika nie trzeba

anna99 sorry ale czytaj ze zrozumieniem :wink: nikt nie mowi ze grzejnika jako takiego nie trzeba, tylko ze w tak malej lazience jak juz sama zauwazylas podlogowka bedzie nie wydajna, po drugie nie wiadomo czy martynka bedzie robic podlogowke w ogole, a po trzecie czy jest sens w tym miejscu wstawiac grzejnik od c.o :wink:

rezi doradza drabinke, ja lazienkowa dmuchawe, piromidon promiennik itp

tak, tylko nie wiadomo czy martynka bedzie roboc w ogole podlogowke :wink:

Trurl, nie wiesz moze w jakiej cenie sa te szklane promienniki co sa w linku ktory podalas ?

1. to sobie może zrobić ;) ale być może faktycznie przy takiej powierzchni nie wystarczy, anna99 może mieć rację...ale niekoniecznie :lol:

2. szukałom cenników - nie widać, jest na stronie tamtej firmy podany e-mail i telefon kontaktowy.