Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki grzejnik do łazienki ?

martynka1

Recommended Posts

Przecież grzejniki te "zwykłe" mają pokrętła, na których ustawia się siłę grzania, u nas jest tak, że grzejnik w łazience jest zakręcony przez 80% czasu, odkręcamy tylko przed kąpielą i po jak się suszą ręczniki.

Nie rozumiem jaki to problem zrobić grzejnik w łazience jeśli ma się je w całym domu, po co wymyślać na prąd, jeśli ma się ogrzewanie „z pieca”???

mynia_pynia , naprzyklad dlatego ze w domu sa tak rozmieszczone grzejniki z pionami, ze zeby miec ten jeden grzejnik trzeba robic nastepny pion, tylko do tego jednego grzejnika :wink:

Ale o tym Martynka nie wspomniała ani słowem. Ponieważ jest bardzo oszczędna w informacjach nasza dyskusja zatacza wielkie kręgi być może na próżno.

Właśnie w takim kontekście wypowiadała się mynia_pynia :wink:

mynia_pynia , naprzyklad dlatego ze w domu sa tak rozmieszczone grzejniki z pionami, ze zeby miec ten jeden grzejnik trzeba robic nastepny pion, tylko do tego jednego grzejnika

Nad łazienką, mam zaprojektowaną garderobę i z tego powodu grzejnik zwykły odpada. Jak narazie zastanawiamy sie nad - ręcznikowcem elektrycznym lub grzejnikiem nadmuchowym. Za ścianą będzie kotłownia (planujemy ogrzewać węglem) więc nie powinno być w tej "maleńkiej" łazience tak zimno. ... :roll: Może lepszy ręcznikowiec będzie tylko duży a i za wieszak może służyć :p.

anna99,

mynia, napisala

Nie rozumiem jaki to problem zrobić grzejnik w łazience jeśli ma się je w całym domu, po co wymyślać na prąd, jeśli ma się ogrzewanie „z pieca”???

na co ja odpowiedzialam naprzyklad dlatego.... :wink: nie ustosunkowujac sie wogole do sytuacji martynki, tylko podalam przyklad.... a z drugiej strony dla mnie bylo logiczne ze jak ktos pyta jaki grzejnik do lazienki, to znaczy ze zastanawia sie nad innym niz zwykly c.o.

Ja namawiam z całej siły na jakąś drabinkę do odwieszenia mokrego ręcznika- wspaniale mieć zawsze suchy i cieplutki ręcznik. Jestem zmarźluchem więc dołożyłabym podłogówkę ale suszak na ręczniki obowiązkowo!

Dodatkowo ten grzejniczek może ratować sytuację kiedy wraca się w przemoczonym ubraniu- do normalnej łazienki na piętrze nie będziemy nosić kurtki żeby ją wysuszyć, a ta łazieneczka jest przy klatce schodowej, jest łatwo dostępna.

jak wcześniej się nie pomyśli o podłogówce, to jest problem, to fakt, sama to przeżyłam, moje łazieneczki są maleńkie, 3 i 6,5M, dobór grzejniczków wcale nie był taki prosty, aby dopasować je pod względem praktycznym, wizualnym i cenowym jednocześnie, my zakupiliśmy takie: http://www.gammametal.pl/foto_male/FM1_118.jpg ten do małej łazieneczki, a ten do większej http://www.monkiewiczpol-therm.com.pl/oferta/konwekcyjne/Wulkan.jpg

• 5 months później...
  • 4 years później...