Paweł76 06.11.2006 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Dobry pomysł to ręcznikowiec elektryczny lub grzejnik nadmuchowy, oba włączasz wtedy, gdy zamierzasz sie kąpac i nie żre ci prądu cały czas ale tez nie ogrzejesz wtedy, gdy wchodzisz do łazienkii np. tylko myć ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 06.11.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Przecież grzejniki te "zwykłe" mają pokrętła, na których ustawia się siłę grzania, u nas jest tak, że grzejnik w łazience jest zakręcony przez 80% czasu, odkręcamy tylko przed kąpielą i po jak się suszą ręczniki. Nie rozumiem jaki to problem zrobić grzejnik w łazience jeśli ma się je w całym domu, po co wymyślać na prąd, jeśli ma się ogrzewanie „z pieca”??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 06.11.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 mynia_pynia , naprzyklad dlatego ze w domu sa tak rozmieszczone grzejniki z pionami, ze zeby miec ten jeden grzejnik trzeba robic nastepny pion, tylko do tego jednego grzejnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 06.11.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 mynia_pynia , naprzyklad dlatego ze w domu sa tak rozmieszczone grzejniki z pionami, ze zeby miec ten jeden grzejnik trzeba robic nastepny pion, tylko do tego jednego grzejnika Ale o tym Martynka nie wspomniała ani słowem. Ponieważ jest bardzo oszczędna w informacjach nasza dyskusja zatacza wielkie kręgi być może na próżno. Właśnie w takim kontekście wypowiadała się mynia_pynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 07.11.2006 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 mynia_pynia , naprzyklad dlatego ze w domu sa tak rozmieszczone grzejniki z pionami, ze zeby miec ten jeden grzejnik trzeba robic nastepny pion, tylko do tego jednego grzejnika Nad łazienką, mam zaprojektowaną garderobę i z tego powodu grzejnik zwykły odpada. Jak narazie zastanawiamy sie nad - ręcznikowcem elektrycznym lub grzejnikiem nadmuchowym. Za ścianą będzie kotłownia (planujemy ogrzewać węglem) więc nie powinno być w tej "maleńkiej" łazience tak zimno. ... Może lepszy ręcznikowiec będzie tylko duży a i za wieszak może służyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piramidon 07.11.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Zewzględu na pomieszczenie sąsiadujące (kotłownia) wykraplanie wilgoci nie grozi. Mam kilka lat promiennik i się sprawdza, lecz tutaj spodziewam się niewielkiej odległości od rozdzielacza CO i sensowne jest tanie ogrzewanie drabinką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 07.11.2006 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 anna99, mynia, napisala Nie rozumiem jaki to problem zrobić grzejnik w łazience jeśli ma się je w całym domu, po co wymyślać na prąd, jeśli ma się ogrzewanie „z pieca”??? na co ja odpowiedzialam naprzyklad dlatego.... nie ustosunkowujac sie wogole do sytuacji martynki, tylko podalam przyklad.... a z drugiej strony dla mnie bylo logiczne ze jak ktos pyta jaki grzejnik do lazienki, to znaczy ze zastanawia sie nad innym niz zwykly c.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 07.11.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 a z drugiej strony dla mnie bylo logiczne ze jak ktos pyta jaki grzejnik do lazienki, to znaczy ze zastanawia sie nad innym niz zwykly c.o. Niekoniecznie Nad łazienką, mam zaprojektowaną garderobę i z tego powodu grzejnik zwykły odpada. Ni grom nie rozumiem - dlaczego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaB 08.11.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Ja namawiam z całej siły na jakąś drabinkę do odwieszenia mokrego ręcznika- wspaniale mieć zawsze suchy i cieplutki ręcznik. Jestem zmarźluchem więc dołożyłabym podłogówkę ale suszak na ręczniki obowiązkowo! Dodatkowo ten grzejniczek może ratować sytuację kiedy wraca się w przemoczonym ubraniu- do normalnej łazienki na piętrze nie będziemy nosić kurtki żeby ją wysuszyć, a ta łazieneczka jest przy klatce schodowej, jest łatwo dostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 15.11.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 byle nie chromowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 20.11.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 byle nie chromowany A dlaczego nie chromowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 20.11.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 byle nie chromowany A dlaczego nie chromowany? Bo oddaje duzo mniej ciepła niz biały np..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaaj 21.11.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 jak wcześniej się nie pomyśli o podłogówce, to jest problem, to fakt, sama to przeżyłam, moje łazieneczki są maleńkie, 3 i 6,5M, dobór grzejniczków wcale nie był taki prosty, aby dopasować je pod względem praktycznym, wizualnym i cenowym jednocześnie, my zakupiliśmy takie: http://www.gammametal.pl/foto_male/FM1_118.jpg ten do małej łazieneczki, a ten do większej http://www.monkiewiczpol-therm.com.pl/oferta/konwekcyjne/Wulkan.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 22.11.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Myślę , że drabinka elektryczna nie jest głupim rozwiazaniem . Ja na ten przykład wstawiłem taką drabinkę do łazienki jak mi latem ręczniki prawie nie schły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.05.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 kaaj podaj prosze producenta tej drabinki i mniej wiecej jaka jest jej cena pozdrawiam marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KATA_1985 15.09.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Bo oddaje duzo mniej ciepła niz biały np..... Jak się mocno nagrzeje to można się oparzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts