rchmielewski 22.04.2003 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 Z rozpędu zaizolowałem cały cokół z bloczków betonowych izolbetem. Majster mówi, że aby założyc płytki klinkierowe, trzeba będzie skuć tą izolację, bo "na klej toto nie pójdzie". Czy aby na pewno? Może jest jednak jakis sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 23.04.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 A nie będziesz docieplał cokołu? Styropian da się przyczepić, a do niego bez problemu płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.04.2003 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 Pingo:A jak to zrobić?Mam otynkowany styropian do samego dołu (wiem, wiem - ale tak już było). Zdzierać całość i płytki do muru, zdzierać tynk i siatkę (sam tynk?), czy kleić do tynku i czym w danej wersji? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rchmielewski 07.05.2003 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 Nie będę ocieplał, chcę te płytki przylepic do bloczków betonowych pokrytych izolbetem. docieplenie fundamentów mam od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awt 07.05.2003 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 A czy przypadkiem izolbet nie rozpuszcza styropianu . Pod styropian daje się raczej dysrperbit, nie zawiera rozpuszczalników organicznych i ze styropianu coś zawsze zostaje. Szkoda by teraz było tego styropianu.Trzeeba by jakoś oddzieli go od izolbetu, może dysrpebitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octavian 07.05.2003 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 Tynk nie trzyma się powierzchni pokrytej izolbetem (sprawdzone). Klej prawdopodobnie również.Radzę zlikwidować (np skuć) warstwę izolbetu pzdrHej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rchmielewski 09.03.2011 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Trochę czasu minęło. Przykleiłem jakiśmś klejem polimerowym. Odpadły po zimie. Trzeba skuć Ale mi sie nie chce. Zrobię opaskę drewnianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts