Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do dziennika budowy Iskierka.

Recommended Posts

• 4 weeks później...

Witam

to napewno nie jest duże miasto wojewódzkie. Pozwolenie na budowe w miesiąc od zakupu działki. :o Ja kupiłam działkę w maju, warunki zabudowy dostałam w pażdzierniku, warunki na przyłącza mam, projekt jest u architekta, odrolnienie działki zajęło 10 dni, teraz jeszcze papier ze zdiku na włączenie zjazdu z posesji do drogi publicznej, i cały czas się zastanawiam co jeszcze, gdzie wyskoczy jakiś diabełek, a projekt wybrany i zakupiony, ekipa gotowa do wejścia na działkę na wiosnę jak tylko stopnieje jakiś snieg i ziemia odmarznie, a po drodzę kredycik...

Więc gratuluję z całej siły i zazdroszczę okropnie tempa w urzędach.

Powodzenia

AgaB

Skąd: Kraków Wysłany: Pon, 4 Grudzień 2006 22:01 Temat postu:

Witam

Jestem przed zakupem projektu domu Iskierka -czy ktoś realizuje projekt w województwie małopolskim ?

pozdrawiam

p.s.

Czy ktoś ma rzuty projekt Iskierki lub Marysienki od Pani Architekt - ja pisałem do biura ale niestety jeszcze nie dostałem:(

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...
Kurcze, 20.000 za robocizne - niezle. W mojej Iskierce 10.000 pojdzie na fundamenty i 10.000 za dach. A gdzie sciany? Wstepnie szacuje ze moja Iskierka bedzie o 50 % drozsza. 140 stan surowy drugie 140 za wykonczenie, przyłacza wody i prądu oraz POŚ. Ciekawa masz okolice. Same takie podobne domki, róznia sie tylko kolorem dachu - wrecz jak nie polski krajobraz.

• 1 month później...