Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

Drodzy Fachowcy proszę o radę! Właśnie w tej chwili robi nam sie ocieplenie z wełny mineralnej. Moje pytanie brzmi, czy można po ociepleniu teraz jeszcze połozyć od razu tynki przed zimą czy lepiej z tym czekać do wiosny? Słyszeliśmy już tyle opinii, że nie bardzo wiemy, w co wierzyć :) . I drugie pytanie, tynki jakiej firmy polecacie na ocieplenie z wełny mineralnej?

Będę wdzięczna za odpowiedź!

Pozdrawiam,

Mephisto

https://forum.murator.pl/topic/65282-tynki-zewn%C4%99trzne-teraz-czy-czeka%C4%87-na-wiosn%C4%99/

Kochani , a czy jeszcze można docieplać styropianem i zaciągnąć siatkę "na szaro" . Tynk planuję w przyszłym roku ale od poniedziałku mam ustawioną ekipę i chłopaki oblepią domek w tydzień.

Proszę o podpowiedż.

P.S. Mam zamiar jeszcze robić tynki wewnętrzne ale to dopiero po ociepleniu z zewnątrz. Oczywiście będę grzała środek

Ocieplac styropianem można, sam to robię i zostawić chcę na zimę w wersji zaciągniętej siatką i klejem.

Z tynkiem bym nie ryrykował...

Potrzebny tydzień dobrej pogody bez przymrozków i deszczu :-? Też się waham. Z kolei jeżeli wiosna, to wczesną, póżniej słońce i wys. temp. też osłabiają tynki :( ( i bądź tu inwestorze mądry - do kładzenia tynków potrzebna chyba wróżka bo meteorologom jakś nie wierzę :wink: )

Witam Wszystkich,

chcemy teraz ocieplić nasz dom od zewnątrz styropianem 15 cm. Intersują nas przybliżone ceny ułożenia w okolicach Warszawy.

Dzięki serdeczne za szybką odpowiedź. ;))

Witam Wszystkich,

chcemy teraz ocieplić nasz dom od zewnątrz styropianem 15 cm. Intersują nas przybliżone ceny ułożenia w okolicach Warszawy.

Dzięki serdeczne za szybką odpowiedź. ;))

mazowsze - 25 zł za metr ocieplenia z tynkowaniem lub bez tynkowania ale z zatarciem kleju od siatki na gładko i malowaniem.