Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zakup czesci dzialki - F1

axe

Recommended Posts

witam,

jestem totalnym laikiem wiec nie bijcie

mam takie oto pytanie

jest dzialka do kupienia ktora nam sie podoba, ale...

jest to 10ar z dzialki wiekszej a nie dokonano jeszcze podzialu

posrednik twierdzi ze problemu nie ma

piszemy umowe przedwstepna i placimy zadatek, po umowie nastepuje podzial i bierzemy kredyt w banku

a mi sie cos widzi ze to nie jest tak do konca rozowo

bo niby jak bank udzieli kredytu na cos takiego jak nie ma odrebnej ksiegi wieczystej a nie dostaniemy kredytu umowa nie bedzie zrealizowana?

i zadatek poszeeedl....

no chyba ze trzeba jakas magiczna umowe przedwstepna miec...

prosze o pomoc bo im wiecej o tym mysle tym wiecej mam watpliwosci a cena jest przystepna i okolica fajna

pozdrawiam i z gory dziekuje za kazda informacje

To częsty przypadek wśród moich znajomych (jesteśmy geodetami).

U nas to wygląda tak że dostajemy cynk że ktoś chce sprzedać działkę, ale nie ma podziału, więc zainteresowany kupnem ziemi geodeta jedzie do faceta i proponuje mu podział działki za darmo, ale jeden kawałek jest jego za odpowiednio niższą cenę. Spisuje się umowę, żeby facet nie powiedział po podziale: Dziękuje, miło było. I do dzieła. A jak już jest KW wtedy podpisuje się u notariusza odpowiednią umowę.