majania 04.11.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Będziemy wdzięczni za każdy komentarz, opinię i poradę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 06.11.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Bardzo ładny projekt, taki w moim stylu, niby prosty ale coś urokliwego w sobie ma, życzę powodzenia na budowie. krys1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 06.11.2006 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Bardzo ładny projekt, taki w moim stylu, niby prosty ale coś urokliwego w sobie ma, życzę powodzenia na budowie. krys1 Dziękuję jako ześ pierwszy w naszych komentarzach i do tego pozytywna opinia a domek faktycznie mnie również zauroczył prostotą bryły a zarazem "tym czymś"...mam nadzieje ze z nim nie będzie jak z marzeniami które zrealizowane tracą na swej wyjątkowości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 07.11.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 03.12.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Cześć Majania, zajrzałem do Twojego dziennika. Domek ładny, daj linka do strony internetowej, bo chciałbym oblukać szczegóły. A odnośnie kosztów mojej budowy, to wstawię do dziennika więcej informacji, żeby nie był, że tak tanio. Powodzenia w wlce z budową. P.s. A będą jakieś foty w Twoim dzienniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 04.12.2006 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 ...daj linka do strony internetowej, bo chciałbym oblukać szczegóły... http://www.archeton.pl w Wyszukiwarce Projektów wybierz "Wodnik" Powodzenia w wlce z budową. Dzięki...walczę dzielnie P.s. A będą jakieś foty w Twoim dzienniku? Będą będą...niech tylko budowa się rozkręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 28.12.2006 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Cześć! a ja tak w temacie dachu, napisałaś: wycena materiałów na dach wraz z orynnowaniem (bez więźby) to 16 000 ... do przemyślenia... Jestem ciekaw jaka pow dachu. Ile okien połaciowych, no i czy dachówka, którą dawałaś w dzienniku ostatecznie wygrała. Byłem wczoraj u przedstawiciela Prodach w Gorzowie Wlkp. Za dachówkę taką jak ta powiedział mi 1,8 brutto/szt. Razem na dach ~140m z dodatkami i transportem wyszło ok 5,5 klocka. Raczej ją weźmiemy, z tym, że kolor stalowy. U ojca na chałupie leży już prawie 10 lat i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 28.12.2006 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Jestem ciekaw jaka pow dachu. Ile okien połaciowych, no i czy dachówka, którą dawałaś w dzienniku ostatecznie wygrała. Byłem wczoraj u przedstawiciela Prodach w Gorzowie Wlkp. Za dachówkę taką jak ta powiedział mi 1,8 brutto/szt. Razem na dach ~140m z dodatkami i transportem wyszło ok 5,5 klocka. Raczej ją weźmiemy, z tym, że kolor stalowy. U ojca na chałupie leży już prawie 10 lat i jest OK. Cześć Nasz dach ma powierzchnię ok 240 m kw. i przewiduję 2 okna połaciowe obok siebie. Dachówkę w Kolmaxie w Swarzędzu wycenili mi na 3,17 zł/szt. Całośc pokrycia dachówką z gąsiorami i takimi tam... wyniosła ok. 9 800 PLN. Razem z pozostałymi elementami dachu (menbrana, rynny itp) koszt mojego dachu został wyceniony na 16 700 PLN. To pierwsza wycenia i na razie jedyna...poważnie zajmę się tematem w okolicach kwietnia a jutro jadę oglądać dachówki na Obornickiej ... mam nadzieję że nie dostanę zawrotu głowy od natłoku wrażeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 29.12.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 To pierwsza wycenia i na razie jedyna...poważnie zajmę się tematem w okolicach kwietnia a jutro jadę oglądać dachówki na Obornickiej ... mam nadzieję że nie dostanę zawrotu głowy od natłoku wrażeń Trochę tam tego jest. Popatrz przy okazji po ile mają takie jak ja chcę kupić. Jedno jest pewne, same dachówki nie robią kosztów, tylko te "dodatki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 30.12.2006 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Popatrz przy okazji po ile mają takie jak ja chcę kupić. Jedno jest pewne, same dachówki nie robią kosztów, tylko te "dodatki" Byłam, pooglądałam sobie ... ale dachówkom za wiele czasu nie poświęciłam Nie wiem dlaczego ubzdurałam sobie, że Twoja dachówka to Euront ... pytałam o podobne do tej Twojej: cena ok. 20-25 zł/m2 za cementową. Jednak usłyszałam negatywne opinie sprzedawców jeżeli chodzi o wybór pomiędzy ceramiczna a cemetową. Głównie chodzi o to jak wygląda po kilku latach...ale z tego co mówisz wiesz jak się sprawuje cement na dachu...Powodzenia w wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 01.01.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 (...)Głównie chodzi o to jak wygląda po kilku latach...ale z tego co mówisz wiesz jak się sprawuje cement na dachu...Powodzenia w wyborze Wiesz, ja nie mogę zapomnieć o swoim głównym celu. Budowy taniego domu - budowy zamiast zakupu mieszkania. Pierwszym pokryciem branym pod uwagę była blachodachówka. Z biegiem czasu Magda (żona) przekonała mnie do dachówek. Więc bierzemy te, które nas nie zrujnują. Nie ulega wątpliwości, że dachówki ceramiczne są najładniejsze. A cementowe - jak pisałem leżą na dachu domku rodziców, już 10 lat, i na chałupce mojego dziadka, już od 1923 roku.... i dają radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 05.01.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 a propos wyboru dachówek polecam ciekawe zestawienie http://www.dachy.org.pl/strona.php?24392. Nie wiem na ile wiarygodne, ale zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 13.01.2007 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 a propos wyboru dachówek polecam ciekawe zestawienie http://www.dachy.org.pl/strona.php?24392. Nie wiem na ile wiarygodne, ale zawsze Dzięki na pewno się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 15.01.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 mam nadzieję, i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 01.02.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 mamy pytanie: na jaką głebokość kopałaś? bo wydaje się nam bardzo płytko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 01.02.2007 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 mamy pytanie: na jaką głebokość kopałaś? bo wydaje się nam bardzo płytko jest dobrze . To co widać na zdjeciach to wykop pod samą ławę. Wcześniej przed tyczeniem zdjęta była odpowiednio duża warstwa gruntu wraz z humusem tak, żeby ławy fundamentowe po zalaniu były poniżej poziomu przemarzania. pozdrawiam M. jak Mąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 01.02.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 dzieki za wyjasnienia,teraz wszystko jasne,a całkiem całkiem solidnie i ruwniótko wykopali wam te fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 02.02.2007 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 dzieki za wyjasnienia,teraz wszystko jasne,a całkiem całkiem solidnie i ruwniótko wykopali wam te fundamenty ...tak...z brygady jesteśmy zadowoleni (jak na razie - żeby nie zapeszyć ) ... a równiutko wyszlo, bo mamy na działce glinę przepiaszczoną (chyba tak się to nazywa)...także obyło sie bez chudziaka i szalowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 02.02.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 bo mamy na działce glinę przepiaszczoną hmm.. gliny przepiaszczonej to raczejtam nie ma Jeśli już to glina piaszczysta lub piasek gliniasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 02.02.2007 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 bo mamy na działce glinę przepiaszczoną hmm.. gliny przepiaszczonej to raczejtam nie ma Jeśli już to glina piaszczysta lub piasek gliniasty ...no cóż, wszyscy się uczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts