majania 17.07.2007 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Żuczek, brama 3000X2300mm ocieplana w panelu orzech w. gładki to koszt 3162 zł netto + 7%VAT, Automatyka 900 zł brutto, Montaż około 500 zł. - to wklejka z wyceny. Moim zdaneim to cena konkurencyjna - Krispol np. oferuje o 200 zł droższą bramę w panelu z przetłoczeniami (panel gładki jest duzo droższy). Mnie najbardziej podoba się panel gładki! Ta brama wygląda dokładnie tak jak Krispol. Panel ocieplany o grubości 4 cm, automatyka firmy SEA, inny ma sposób montażu rączki do otwierania (niżej). Może sam punkt sprzedaży niepozorny, ale poza tym uwag nie mam (Biuro: Przeźmierowo, ul. Rynkowa 54): http://www.jolrom.pl A jak się będzie sprawowała...czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 18.07.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Żuczek, brama 3000X2300mm ocieplana w panelu orzech w. gładki to koszt 3162 zł netto + 7%VAT, Automatyka 900 zł brutto, Montaż około 500 zł. - to wklejka z wyceny. Moim zdaneim to cena konkurencyjna - Krispol np. oferuje o 200 zł droższą bramę w panelu z przetłoczeniami (panel gładki jest duzo droższy). Mnie najbardziej podoba się panel gładki! Ta brama wygląda dokładnie tak jak Krispol. Panel ocieplany o grubości 4 cm, automatyka firmy SEA, inny ma sposób montażu rączki do otwierania (niżej). Może sam punkt sprzedaży niepozorny, ale poza tym uwag nie mam (Biuro: Przeźmierowo, ul. Rynkowa 54): http://www.jolrom.pl A jak się będzie sprawowała...czas pokaże Dzięki Majania cena rzeczywiście przyzwoita. Hoermana z automatyką wycenili nam na prawie 6 tys., a Krispol był niewiele tańszy Samą automatykę wycenili bodajże na ok. 2 tys. Adres już znalazłam w google, na pewno tam zajrzymy Mi też najbardziej podoba się taka gładka brama pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 18.07.2007 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Mi też najbardziej podoba się taka gładka brama Mówiłam, że mamy podobny gust?! A co tam u Ciebie? jak skonczyla się sprawa z dachówką? No i kiedy kolejne zdjęcia? Nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 19.07.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Mi też najbardziej podoba się taka gładka brama Mówiłam, że mamy podobny gust?! A co tam u Ciebie? jak skonczyla się sprawa z dachówką? No i kiedy kolejne zdjęcia? Nie mogę się doczekać Tak tak, a skoro mamy podobny gust, to za chwilę będę ściągać od Ciebie pomysły, bo jeszcze trochę i nas wyprzedzicie Bo u nas na razie stop na budowie - czekamy na ekipę (niestety przyjdą dopiero w sierpniu ), więc nowych zdjęć tak szybko nie będzie... A dachówka? Sprawa wcale się nie rozwiązała i chyba damy sobie spokój, jakoś poprzekładamy te dachówki i będzie melanż Tylko na dekarzy też musimy poczekać... Chcieliśmy złożyć sprawę do sądu, ale jak słyszę od mądrych, że dużych szans nie mamy na wygraną, to mam mieszane uczucia. Chyba szkoda czasu, nerwów i pieniędzy. Ogólnie szkoda gadać.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 23.07.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 O, widzę, że nie próżnowaliście w czasie urlopu (mojego ) deskowanie zakończone - drzwi wstawione - okna osadzone - grillowanie zaliczone?! pięknie! okna prezentują się bardzo ładnie, ładny kolor i dobrze dopasowane kolorystycznie rolety (my niestety nie będziemy mieć rolet , coraz bardziej żałuję... ) pozdrawiam słonecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 26.07.2007 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Dzięki Jasia za słowa otuchy..plaster na me spracowane dłonie hihihi... a rolety - fajna sprawa - szczególnie latem, bo przy zasloniętych roletach w domu jest zimno nawet w upał !! A rolety mamy w kolorze okien - orzech, z fakturą drewna Witam, Piszę prywatną wiadomośc, ponieważ nie znalazłam komentarzy a chciałabym zapytac cię o okna. Ciemny orzech to dośc daleko od jasnego dębu widzę, że też mieliście dużą rozpiętoś pomysłów na okna Bardzo podobają mi się podziały w szerokim oknie, czy możesz powiedziec mi jaka jest szerokośc tego okna i jaka szerokosc podzialów. Czy ktoś to projektował do waszych okien czy też to wasz pomysł? Mam okna 180 cm szerokości i szukam pomysłu na nie, będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam, Więc dla ułatwienia odpiszę w komentarzach Przyznam się, że pomysły mieliśmy różne...od koloru jasnego do ciemnego...i na odwrót - w zależnosci o czym mowa Okna ostatecznie wybraliśmy ciemne - elewację jasną, klinkier ciemny (z dostępnej w Bogdance palety barw)....ale chyba właśnie na tym polega budowanie - na wyborach...oby słusznych Podziały w oknach to mój pomysł. Okno ma wymiary 3000x1600. Podziały na posczególne kwatery 800-1300-800, szpros 25mm w połowie wysokości okna(795-795). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 27.07.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Dzięki Jasia za słowa otuchy..plaster na me spracowane dłonie hihihi... a rolety - fajna sprawa - szczególnie latem, bo przy zasloniętych roletach w domu jest zimno nawet w upał !! A rolety mamy w kolorze okien - orzech, z fakturą drewna dla mnie podstawową zaletą rolet jest właśnie to o czym piszesz... mam tak teraz i chciałam też mieć w przyszłym domu, ale Sebastian nie chciał a ja się nie upierałam, bo pomyślałam, że rolety rzymskie czy drewniane żaluzje też mogą być, teraz żałuję, że się nie upierałam, ale za późno, bo wnęki okienne już są... cóż... właśnie to dopasowanie kolorów mi się podoba - widziałam już różne połączenia - ciemne z jasnym, ciemne z jeszcze ciemniejszym... u Ciebie to wygląda bardzo ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 27.07.2007 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Jasia napisała: właśnie to dopasowanie kolorów mi się podoba - widziałam już różne połączenia - ciemne z jasnym, ciemne z jeszcze ciemniejszym... u Ciebie to wygląda bardzo ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 30.07.2007 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 schody - podesty - tarasy - ścianki... no faktycznie szał! ale macie fajnie! napisz nad czym teraz się zastanawiasz, co wybierasz? jakieś dylematy wnętrzarskie? lub zewnętrzarskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 30.07.2007 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Nooo..teraz planuję oświetlenie i ogólnie elektrykę...szok ... Uwielbiam kinkiety i grę świateł ... marzę o podświetlanych obrazach, elementach wystroju wnętrza np. faktura ściany (chcę wykorzystać tynki strukturalne). Ale skąd mam wiedzieć co będzie na konkretnej ścianie?? Kombinuję, wymyslam, marzę...hihihi... Nie to żebym narzekała - jest całiem fajnie - pod warunkiem że mam wenę...hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 01.08.2007 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 ja też teraz o elektryce myślę - będą ją zakładać mój Tata i Seb - uzgodniliśmy już kwestię wszystkich podłączeń a teraz będę wybierać pstryczki i te inne - Ty już się na jakieś zdecydowałaś? (bo to przecież dla nas, kobiet, najważniejszy element prądotwórczy ) ja bardzo lubię lampy wolnostojące (wysokie i niższe) - też wprowadzają nastrój do pomieszczeń - chcę mieć przełączniki takich lamp (zwłaszcza w salonie - będą ze trzy lampy) przy wejściu do pokoju, żeby nie latać do każdej lampki... faktycznie trudno mieć już teraz obraz całego urządzenia wnętrza a jest to wskazane ze względu na rozmieszczenie różnych elementów wystroju pod tynkami, czy w podłodze... eh, nie jest lekko - oby tylko nasze wizje nie uległy zbytnim modyfikacjom (i nie wiadomo jak się zachowają w zderzeniu z rzeczywistością, he, he ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 02.08.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Mi tam się Twoje okna podobają Majania... Nawet bardzo My też planujemy szprosy A możesz zdradzić co to za kolor tych okien? Nie czasem orzech włoski? Co elektryki to trzymam mocno kciuki za Twoją wenę - wiem sama po sobie jak się umęczyłam planując elektrykę Rzeczywiście jest nad czym myśleć... U nas też będzie dużo kinkietów Nawet na schodach zupełnie zrezygnowaliśmy z oświetlenia sufitowego na rzecz właśnie kinkietów. Myślę, że tak jest dużo przytulniej no ale to sprawa gustu... Ja np nie przepadam za jednolitym sufitowym oświetleniem, więc chyba ta ilość kinkietów stąd wynika pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 03.08.2007 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 zuczek, okna oczywiście, że orzech ...no i z elektryką powoli prace postępują...pomysły nie nadążają. Obawiam się, że jak przyjdzie już do wykończeniówki to dzisiejsze koncepcje okarzą się....niewiele warte. No ale - kto nie ryzykuje, ten nie jedzie Stawiam na zasadę "trzech świateł": ogólnego (sufitowe), wieczornego (najlepiej kinkiety itp.) i punktowego (np. halogeny). Klataka schodowa to kinkiety i halogeny przy stopniach. Najwięcej roboty mam w łazienkach, kuchni i salonie...aż mnie wyobraźnia ponosi...a elektryka szlag trafia Jasia, pstryczki powoli wybieram; do salonu widziałam takie w drewnopodobnej oprawie albo stare złoto a do pokoi dziecięcych takie ciekawe-kolorowe. Nawet przy wyborze pstryczków mozna od asortymentu dostać oczopląsu... Ech..nie łatwe jest życia Budującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 04.08.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 majani'u super wam idzie, a ten taras... zazdroszczę co do elektryki to jest to rzeczywiście ciężka sprawa, a dobre oświetlenie często wystarczy żeby wnętrza stały się niebanalne. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 07.08.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 No piękny ten orzech - ach! Taki zgaszony w przeciwieństwie do sraczkowatego złotego dębu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 07.08.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 o! widzę, że zuczek ma podobne zdanie na temat złotego dębu co ja... z bliska wygląda to całkiem całkiem, ale gorzej prezentuje się na elewacji (oczywiście nie zawsze) kolorowe pstryczki do pokojów dzieciowych? bardzo fajny pomysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 08.08.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 o! widzę, że zuczek ma podobne zdanie na temat złotego dębu co ja... yhm Chociaż są różne odcienie złotego dębu, to i tak wszystkie są mniej lub bardziej... "ciepłe" Mi się podoba dąb zgaszony i orzech włoski pasuje mi tutaj idealnie. Choć to właściwie już nie dąb... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 18.08.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Ach ten taras... rozmarzyłam się. Też już tak chce. Zaraz pogonię męża do roboty. Super, super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 20.08.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 nie, no jestem pod wrażeniem ! dzieje się u Was, dzieje ! I to dobrze się dzieje ! Ależ Wam zazdroszczę!!! Za chwilę się wprowadzicie... no właśnie - jak planujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 20.08.2007 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Oj, dzieje się, dzieje...ale chce wiecej !! Dachówki mogłyby już wskoczyć na dach A przeprowadzka...hmm...myśleliśmy o wczesnej wiośnie, ale może uda się wcześniej No zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts