djan 04.11.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 witammam działkę o wymiarach 20 na 120 mdostep do działki jest z jej krótszego boku - drogaczu jest możliwośc podziału działki i sprzedania połowy bedę wdzieczny za dobre rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 05.11.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 witam mam działkę o wymiarach 20 na 120 m dostep do działki jest z jej krótszego boku - droga czu jest możliwośc podziału działki i sprzedania połowy bedę wdzieczny za dobre rady Czy rada będzie dobra to nie wiem ale podzielić możesz zawsze. Z pierwszej działki (od drogi) musisz wydzielić pas na drogę dojazdową do działki drugiej. Tutaj pytanie którą chcesz zatrzymać dla siebie i jak określisz status drogi.Ja osobiście zrobiłbym w ten sposób że drogę dojazdową włączyłbym do KW drugiej działki, nie wchodziłbym natomiast w żadne służebności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta123 16.11.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Podzielić można zawsze??? Ano nie jest to wcale takie oczywiste, bo jeśli w danym regionie zgodnie z PZP jest określona minimalna kubatura działek, to podział na mniejsze nie będzie możliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 17.11.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Zawsze możesz podzielić, sprzedać tę częśc od drogi a potem sądownie wywalczyć służebność dojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.11.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 ciekawe co mozna wybudować na działce o szerokości 16.5 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts