blady00 04.11.2006 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 WITAMA tutaj czekam na Wasze komentarze i pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 16.11.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Witam! Przeanalizuj które materiały podlegają dużym wahaniom cen, na przykład stal, styropian. Okazało się, że nasze zakupy w grudniu 2005 miały sens w przypadku Ytonga, stali, płyt g-k, styropianu, stelażu pod płyty i wełny. Ceny betonu raczej się nie zmieniają, tak samo cementu czy bloczków cementowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blady00 23.11.2006 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 witajDzięki za radę ,koncentruje się na materiałach jak bloczki ,ceramika (stawiam z porothermu), więźba gotowa jak u Ciebie,i dachówka to chcialbym kupic teraz.Pozostałe materiały będę nabywał na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 11.02.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Witam, czy możesz przenieść swój post z tematem Żabki do naszych komentarzy:) Wpisałeś nam się w dziennik Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 02.04.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witam Ja z żoną również mamy nadzieję wybudować Słoneczko. Jesteśmy na etapie załatiwania formalności związanych z odziedziczeniem działki od rodziców. Jeśli mogę prosić o jakieś informacje na temat wyceny w dzisiejszych czasach ( kiedy te ceny przestaną rosnąć ??? ) będę bardzo wdzięczny. No im może masz jakieś prpozycje przebudowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blady00 02.04.2007 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witam Ja z żoną również mamy nadzieję wybudować Słoneczko. Jesteśmy na etapie załatiwania formalności związanych z odziedziczeniem działki od rodziców. Jeśli mogę prosić o jakieś informacje na temat wyceny w dzisiejszych czasach ( kiedy te ceny przestaną rosnąć ??? ) będę bardzo wdzięczny. No im może masz jakieś prpozycje przebudowy ? Witam dzięki za przenosiny . Co do wyceny ciężka sprawa ,nawet wyceny Kraktoma są już przestarzałe ,a on jest dla mnie wyrocznią jeśli idzie o słoneczko. Z grubsza rzecz ujmując : materiały rezerwowałem w lutym i tak ,ściany wewnętrzne i zewnętrzne Ytong 24cm - 12tyś. ,dachówka braas romańska cisar 220mkw z orynnowaniem i itp ( wsio do dachu) 15tyś. ,wiązary z montażem od Burkietowicza 20tyś - dodam ,że przyklejam wiatę do boku i w sumie mam większą powierzchnię ( sam dom to 174mkw), drzewo na szalunki 1100 (zrezygnowałem z bloczków na rzecz lanego betonu) stal 2500 na casłość domu, pracownicy ok.15tyś (fundament,ściany zew. i wew. komin, położenie dachówki ,ołacenie i obróbki itp. bez nabitki. Do tago doliczyć beton -liczę ok.10tyś na stan zero,komin 7tyś,.Okna zamówione oknoplast kolor obustronny orzech ,szyby P4 ,antywłam okucia 11tyś z montażem ,dojdą drzwi zewn. ok 3tyś plus nieprzewidziane rzeczy 20% czyli do zamknięcia jakieś 120 tyś napewno wystarczy . Pewnie drugie tyle na instalacje i wykończenie domu . Ja już zaczynam być wykończony. To ceny na luty na teraz spokojnie dodaj 10-20%. Powiem tak im wcześniej zrobisz stan surowy zamknięty tym taniej ,wykończeniówka już tak nie galopuje cenowo. W każdym razie trzeba liczyć 2-2,5 tyś mkw. pozdrawiam i życzę powodzenia bo warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bucik5 03.04.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 dzięki moderatorowi za przenosiny Zagapiłem się i wskoczyłem Ci do dziennika. PRZEPRASZAM Dziękuje za informacje. Ten wzrost cen mnie przeraża i jeszcze dziś się doweidziałem że Zyta wymiśliła że 7 % stawka vat nie będzie obowiązywała dla systemu gospodarczego. No cóż widocznie deweloperzy ledwo wiążą koniec z końcem. Co do budowy to ja wystartuje z pracami na początk 2008 roku. Sam nie wiem co wtedy będzie sie działo na tym zwariowanym rynku budowlanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAKIETA224 12.11.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 czy ty zmieniałes dach na czterospadowy bo jakos tak wygląda na zdjeciu. Zadowolony jesteś z rozmiarów rzeczywistych pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blady00 12.11.2007 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Witamdach jest dwuspadowy ( jest to jedyna rzecz ,którą jeśli się zdecydujesz na zmianę myśle ,że dom będzie lepiej wyglądał)Co do wielkości pomieszczeń to mi odpowiadają Zrobiłem jedną zmianę - Wybudowałem do z ytonga 24cm po zewnętrznej lini fundamentów ,czyli przybyło mi 12cm po obwodzie całego domu co w sumie dało ~5mkwI mam teraz tak salon 26m pokoje 11,12,12.5 ,łazienka 5 ,kuchnia 15.5 pom .gosp.5,8 i reszta przedpokój i wiatrołap . W sumie ~100mkw.Jak dla mnie wystarczy .No i garaż 24mkwpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAKIETA224 13.11.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 czesc a ja niestety czekam i czekam na pozwolenie a tu ani widu ani słychu. Ja juz mam maxa kupionego na ściany 29cm także nic nie zwieksze Myśle ze dopiero na wiosne wylejemy fundamenty. A jesli pamietasz to napisz ile m3 betonu zużyłes i po ile w twiom regionie kosztyje m3 betonu. Dzieki za odp. i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blady00 13.11.2007 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 oj nie pamiętam dokładnie (musiałbym szukać po fakturach)ale było tego coś 45-50 kubików.Możesz sam wyliczyć mnożąc metry bieżace fundamentu razy szerokość i wysokość fundamentu.Moja ilość dotyczy całości fundamentów razem z garażem i pod taras + chudziak (dom ,garaż i taras).Cena to 190zł kubik z transportem - ale ja mam betoniarnie 1km od działki. Beton B20 na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAKIETA224 19.11.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 czekamy na zdjecia wnetrza domu z niecierpliwością. Moze cos podpatrzymy dla siebie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blady00 19.11.2007 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 dzięki za przenosiny ,jutro wrzucę fotki kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAKIETA224 18.12.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 WITAM Dawno juz nic nie pisałes i nie pokazywałes zdjec swojego domu. Pochwal sie cna jakim etapie juz jestes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blady00 18.12.2007 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 troszkę brakuje czasu ,ale postaram się w najbliższym czasie coś dodać zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts