ElektroT 04.11.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Witam mam problem z grzybem w piwnicy. Ostatnio wpadłem na pomysł by do niszczenia grzyba użyć lampy bakteriobójczej emitującej promieniowanie UVC. Dodatkowo zabija ona przecież oprócz bakterii grzyby i roztocza. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.11.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Bakterie i roztoca to nie grzyby. Radzę użyc np. "Bielinki" w sprayu i osuszyć oraz dobrze zwentylowac piwnicę. Bielinkę możesz wlać do rozpylacza np. po odmrażaczu szyb lub czegoś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edith136 13.11.2006 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 a ja mam pytanie o osuszenie ścian, czy też o pochłonienie wilgoci, słyszałam, ze sa takie urzadzenia pochłaniające wilgoć. Tylko nie wiem czy sie wypożycza, czy to jakaś ekipa musi przyjśc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 13.11.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Edith, są takie substancje (sole, np chlorek litu) które chłoną duże ilości wilgoci z powietrza, ale nie jest to sposób na osuszenie ścian. Trzeba odciąć jej dopływ, czyli wykonać skuteczną izolację. Poszukaj na forum. Jest sporo wątków na ten temat. Również na temat osuszania zawilgoconych murów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zofia priess 05.01.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 a ja mam pytanie o osuszenie ścian, czy też o pochłonienie wilgoci, słyszałam, ze sa takie urzadzenia pochłaniające wilgoć. Tylko nie wiem czy sie wypożycza, czy to jakaś ekipa musi przyjśc?? Mam takie urzadzenie do osuszania powietrza w pralni w piwnicy. Skrzynka , w srodku taka kratka chlodzaca jak w lodöwce + wentylator. Wentylator wciaga powietrze co sie ochladza na tej czesci lodöwkowej/chlodzacej, wilgoc skrapla sie i laduje w pojemniku na wode, wydmuchuje osuszone powietrze . Nie wiem jak sie to po polsku nazywa ale dziala na 5. Wlacza sie tylko wtedy jak wzgledna wilgotnosc powietrza przekracza 50% czyli gdy pranie wywiesze do suszenia a takze i bez prania jak w piwnicy jest okresami za wilgotno. Wode mozna tez odprowadzic wezem od razu do studzienki sciekowej w podlodze. Koniec z zaparowanymi oknami Produkt kanadyjskiej firmy Woods ale så i inne .... niewiele moja informacja pomoze ale moze latwiej bedzie szukac na polskim rynku jesli sie wie jak takie urzadzenie dziala .... jak suszarka powietrza? pozdrawiam z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts