mirmil 04.11.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 kurcze tak kombinuje coby zrobic sobie na dzialce saune w ksztalcie iglo o srednicy wewnetrznej jakies 3 metry pytanka mam nastepujace 1. sa jakies doswiadczenia z saunami na forum? 2. mysle o puszczeni nitki grzewczej do sauny (oddalonej od budynku jakies 15 metrow) z kominka plaszczowca- ze niby jak balanga w saunie to od rana grzeje a wieczorkiem zabawa - myslal kto o takim patencie- czy raczej sa jakies wazne pobudki aby do takiego ustrojstwa dobudowac niezalezny kominek? 3. jak to bylo z tymi nowymi przepisami?- co mozna zbudowac obecnie bez pozwolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 04.11.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 kurcze tak kombinuje coby zrobic sobie na dzialce saune w ksztalcie iglo o srednicy wewnetrznej jakies 3 metry pytanka mam nastepujace 1. sa jakies doswiadczenia z saunami na forum? 2. mysle o puszczeni nitki grzewczej do sauny (oddalonej od budynku jakies 15 metrow) z kominka plaszczowca- ze niby jak balanga w saunie to od rana grzeje a wieczorkiem zabawa - myslal kto o takim patencie- czy raczej sa jakies wazne pobudki aby do takiego ustrojstwa dobudowac niezalezny kominek? 3. jak to bylo z tymi nowymi przepisami?- co mozna zbudowac obecnie bez pozwolenia? A co zrobisz z wodą w rurach przy minus 20C? Będziesz grzał całą dobę? Czy spuszczał wodę i suszył rurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 04.11.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 SAUNA - kapitalna sprawa, ale..... proponuję poczytać na ten temat, nie jest to takie proste jak wyglada, a i troszkę kosztuje, Poczytaj o kabinach infrared, to taka domowa sauna, tylko ze sie w niej nie da inmprezy zorganizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirmil 04.11.2006 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 kurcze tak kombinuje coby zrobic sobie na dzialce saune w ksztalcie iglo o srednicy wewnetrznej jakies 3 metry pytanka mam nastepujace 1. sa jakies doswiadczenia z saunami na forum? 2. mysle o puszczeni nitki grzewczej do sauny (oddalonej od budynku jakies 15 metrow) z kominka plaszczowca- ze niby jak balanga w saunie to od rana grzeje a wieczorkiem zabawa - myslal kto o takim patencie- czy raczej sa jakies wazne pobudki aby do takiego ustrojstwa dobudowac niezalezny kominek? 3. jak to bylo z tymi nowymi przepisami?- co mozna zbudowac obecnie bez pozwolenia? A co zrobisz z wodą w rurach przy minus 20C? Będziesz grzał całą dobę? Czy spuszczał wodę i suszył rurki? dobre pytanie trzeba bedzie przewidziec faktycznie spuszczanie wody po kazdym uzyciu wiecie bylem dzisiaj w parku wodnym i wlasnei tam byla taka fajna mala sauna w ksztalcie iglo ja bym ja zmodyfikowal chetnie dodajac na srodku iglo dzakuzi konstrukcja z cienkiego zelbetonu (mam mase drutu fi 6mm)- tak jakies 5 cm, na to jakies 10 cm styro a na to jakies kamienie popaprane zaprawa wewnatrz chcialbym to wykafelkowac i mozna by sobie ladnie poimprezowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 04.11.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Raczenj nie robi sie saun jako budynkow wolnostojacych.Poczytaj tutaj http://www.koperfam.pl/sauny.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirmil 04.11.2006 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 jak slysze " tak sie nie robi" to mnie az trzesieco mnei obchodzi co sie robi? ja tu pisze ze ja tak sobie mysle zeby zrobic i co ma mnei zniechecic fakt ze nikt tak nie robi?pomysl.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 04.11.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 jak slysze " tak sie nie robi" to mnie az trzesie co mnei obchodzi co sie robi? ja tu pisze ze ja tak sobie mysle zeby zrobic i co ma mnei zniechecic fakt ze nikt tak nie robi? pomysl.... Skoro nic ciebie to nie obchodzi i chcesz robic to rob,twoja kasa,twoja sauna,twoja sprawa.Ale wtedy nie pytaj sie o opinie i doswiadczenia innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.11.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 sauna ma to do siebie, że w pobliżu powinien znajdowac się pokój kąpielowy, gdzie można się schłodzić i odpocząć. Trochę duże to igloo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 04.11.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 mirmil napisał jak slysze " tak sie nie robi" to mnie az trzesie co mnei obchodzi co sie robi? : OJ OJ ...... nie ładnieeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 04.11.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 mirmil napisał jak slysze " tak sie nie robi" to mnie az trzesie co mnei obchodzi co sie robi? OJ OJ ...... nie ładnieee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirmil 04.11.2006 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 o co wam chodzi? po prostu wyrazilem swoj sprzeciw wobec gloszenia formulki "tak sie nie robi"- ktorej to nie nawidze i uwazam za szkodliwa pewnie gosc chcial dobrze i nie mam do niego pretensji ale "tak sie nie robi" po prostu zrobilo swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 04.11.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 "Tak sie nie robi""Raczej sie nie robi"Widzisz roznice???A tak na marginesie,to kazdy wyrazil swoja opinie.Moja i nie tylko moja byla chociaz poparta konkretami,a twoja...........??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirmil 04.11.2006 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 "Tak sie nie robi" "Raczej sie nie robi" Widzisz roznice??? A tak na marginesie,to kazdy wyrazil swoja opinie.Moja i nie tylko moja byla chociaz poparta konkretami,a twoja...........??? dziekuje ci rafran za odzew i w ogole szkoda ze nie uchwyciles ducha mojego pomyslu i odsylasz mnei do broszurek na temat drewnianych lawek i kabin do montazu w domu ja przeciez wyraznie okreslilem ze chodzi mi o iglo oddalone od domu i na tym polega pomysl i zaden tani ersatz w postaci pudla na prad mnie tutaj nie usatysfakcjonuje o jakich konkretach ty gadasz? ja wypilem na razie 3 piwka a ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirmil 04.11.2006 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 acha chcialbym ci jeszcze pogratulowac chaty co to za projekt? masz moze juz jakies zdjecia z realizacji? ide po czwarte a potem spac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 04.11.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Nie chodzi mi o to jaka to bedzie sauna,iglo,piramida,bunkier,czy co tam jeszcze chcesz,chodzi poprostu o pewne zasady. A co do chaty to dzieki.Jest to projekt C80 Maly Dworek z Muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirmil 04.11.2006 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 super projekt na prawdea powiedz zdjecia jakies masz?jaki strop robiles?taki jak w projekcie?czy zamieniales na monolit?sciany robiles 2 czy 3 warstwowe?okna zmieniasz?czy zostawiasz takie fikusne te 5 na poddaszu?acha i co powiedzial adoptujacy na temat paltwi kalenicowej?nie jest za gruba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 04.11.2006 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 W zasadzie wszystko jest jak w oryginale,no moze oprocz drobnych zmian jesli chodzi o scianki dzialowe,dorobiony podwojny garaz i sciany 25 PH + 15 styro. Fotek nie ma bo dopiero zaczynamy na wiosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirmil 04.11.2006 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 rozumiemnie myslales aby sciany garazu zlicowac z scianami budynku- przez co garaz by sie powiekszyl- wiezna uproscila i uzyskalbys ogromna powierzchnie nad garazem? no nic poczekam az beda zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirmil 04.11.2006 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 acha a co oknkretnie zmieniales w tych dzialowkach?nei denerwuje cie troche zbyt przymaly kibelek na parterze?moze zastapic dzialowki papierowe na poddaszu prawdziwymi ceglami- prez to moze nie trzeba bedzie tych tajemniczych drewnianych slupow dawac i bedziesz mial wiekszy komfort akustyczny co do kominkow masz juz jakies konkretne plany?albo tak daleko w przyszlosc na razie nie wybiegasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 04.11.2006 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 rozumiem nie myslales aby sciany garazu zlicowac z scianami budynku- przez co garaz by sie powiekszyl- wiezna uproscila i uzyskalbys ogromna powierzchnie nad garazem? no nic poczekam az beda zdjecia Owszem myslelismy o tym,ale garaz oprocz powiekszenia na dwa samochody pozostal bez zmian. Tym samym i tak uzyskalismy spora przestrzen nad garazem.Jak na gabinet to bedzie sporo. Tez jestesmy zawiedzenie brakiem zdjec tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts