Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

I które wybrać drzwi na taras ...

Paweł76

Recommended Posts

Mam prośbę, co sądzicie n/t poniższych drzwi balkonowych ? Mam problem, bo nie wiem, które wybrać ? Wydaje mi sie, że wer. 2 jest bezpieczniejsza ? ale czy to nie jest złudne.

1.

http://www.slowinscy.pl/oferta/balkon/balk_real4.jpg

2.

http://www.slowinscy.pl/oferta/balkon/balk_real2.jpg

lub http://www.stolarka.excellent.com.pl/realizacje/biuro/3.jpg

Dlaczego bezpieczniejsza?

Wersja 2 jest dużo fajniejsza. Nie rozumiem po co te kawałki muru przedzielające okna - nie wygląda to najlepiej. Lepiej zrobić jednolitą taflę okien niż takie podziały. Druga wersja jest ekstra - wygląda super. Pierwsza nie za bardzo, widać od razu że coś jest nie tak. Okna fajnie wyglądają jak jest jednolita tafla.

Okna nie są w ogóle otwierane?

Jeśli chcesz otwarcie okien to zrób np. przesuwne.

wydaje mi sie ze ta druga opcja jest bardzo droga

wyglada to tak ze sa to okna stale robione z alu na profilu fasady okiennej jest to bardzo drogie a wykonanie jest takie ze nie zawsze wszystko fajne zostanie obrobione na zewnątrz ciezko jest tam wsadzic parapet a na dodatek zeby wejsc do srodka potrzebny jest srubokrent plaski i wkretarka

mysle ze dalo by sie to zrobic na zwyklych oknach alu lecz nie bedzie tego efektu

Wersja 2, ale bez szprosów. Szkoda "szatkować" ładny widok ;)

Duże okno daje lepsze wrazenie przestrzeni, niż 2,3 okna oddzielone filarem.

W niewielkim salonie lepiej się sprawdzi okno i drzwi balkonowe, bo do drzwi muszisz zapewnic dojście, a przy oknie będzie miejsce np na kącik wypoczynkowy.

Pomyśl, gdzie chciałbyś ustwić kanapę, jaki chcesz mieć z niej widok, i wtedy zadecyduj, czy okno, czy drugie drzwi.

powyższe okno pochodzi z galerii zdjeć Toli :wink: Ja narazie jestem na etapie projektu

a to ja sie przyczepie (ale jestem wyjatkowo wyczulona na takie rzeczy)

Nie sadzisz ze w takim razie elegancko bylo by zamiescic taka informacje przy zdjeciu?

ze to fotka "wyjeta" z dziennika jednej z naszych forumowych kolezanek? :-?

wiesz niby drobiazg ale...

Mam prośbę, co sądzicie n/t poniższych drzwi balkonowych ? Mam problem, bo nie wiem, które wybrać ? Wydaje mi sie, że wer. 2 jest bezpieczniejsza ? ale czy to nie jest złudne.

Bezpieczniejsza? :o

Pod jakim wzgledem?

Obydwa są nieporozumieniem.

To rozwiazanie:

(usunięto)

odpada, bo te filary sa bez sensu.

A to:

(usunięto)

bo ktoś wpadł na pomysł aby poszatkować sobie ładny widok szprosami.

Równie efektowne byłoby naklejenie sobie na ekranie telewizora pasków z izolacji elektrycznej. :D

Mam takie okno w salonie jak po prawej stronie drugiej fotki (ok. 480/240 cm.) i oczywiście bez żadnych szprosów (te są dobre w starych dworach, bo szyby były b. drogie a wielkie formaty - niedostępne, więc "układano" okno z małych szybek).

Środkowa część przesuwa się w prawo na część prawą, nie zabierając miejsca i niczego nie zasłaniając.

I jest to jedno z najlepszych rozwiazań w moim domu.

Polecam.

Pawle, Zielonookiej chodziło zapewne o to, że jeśli umieszczasz cudze zdjęcia w innych wątkach niż te, w których zostały umieszczone przez ich autora, to albo wypadałoby go wcześniej zapytać o zgodę, albo przynajmniej wspomnieć, czyje są i skąd pochodzą.

Ponoć na Forum wolno wszystko, ale dobrze jest, by nie zapominać o czymś takim, jak kultura zachowań. Tego nigdy za wiele.

Zostawmy autorom zdjęć wyłączność na ich upublicznianie.

Coraz więcej ludzi kasuje swoje zdjęcia z Galerii, z Dzienników.

Zaczynam rozumieć dlaczego. Tak jak na drogach, tak i na Forum, kierować się chyba trzeba zasadą ograniczonego zaufania.....niestety.

Pawle, Zielonookiej chodziło zapewne o to, że jeśli umieszczasz cudze zdjęcia w innych wątkach niż te, w których zostały umieszczone przez ich autora, to albo wypadałoby go wcześniej zapytać o zgodę, albo przynajmniej wspomnieć, czyje są i skąd pochodzą.

Ponoć na Forum wolno wszystko, ale dobrze jest, by nie zapominać o czymś takim, jak kultura zachowań. Tego nigdy za wiele.

Zostawmy autorom zdjęć wyłączność na ich upublicznianie.

Coraz więcej ludzi kasuje swoje zdjęcia z Galerii, z Dzienników.

Zaczynam rozumieć dlaczego. Tak jak na drogach, tak i na Forum, kierować się chyba trzeba zasadą ograniczonego zaufania.....niestety.

dokladnie o to mi chodzilo :wink:

dla mnie to oczywiste ze - zamieszczajac czyjes zdjecie , czyjs tekst, czyjas opinie podaje źródło ten informacji , zdjecia...itp :)

dokladnie o to mi chodzilo :wink:

Jak Cię tak poczytać trochę, to i zrozumieć potem łatwiej :wink:

Mam nadzieję, że inni też zrozumieją i uszanują czyjąś włsność w postaci zdjęć, które choć umieszczane na Forum, to jednak własnością autora być nie przestają.

Jeśli okaże się, że nie, to Galerii zbyt dobrze nie wróżę.

]Mam nadzieję, że inni też zrozumieją i uszanują czyjąś włsność w postaci zdjęć, które choć umieszczane na Forum, to jednak własnością autora być nie przestają. [/b]Jeśli okaże się, że nie, to Galerii zbyt dobrze nie wróżę

zdanie do upowszechnienia

moim pierwszym odruchem była... chęć wykasowania moich zdjęć.

p.s. "zjadło" mi cytat: to zdanie Toli 8) tak na zimne dmucham..... 8)