Paweł76 05.11.2006 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Mam prośbę, co sądzicie n/t poniższych drzwi balkonowych ? Mam problem, bo nie wiem, które wybrać ? Wydaje mi sie, że wer. 2 jest bezpieczniejsza ? ale czy to nie jest złudne. 1. http://www.slowinscy.pl/oferta/balkon/balk_real4.jpg 2. http://www.slowinscy.pl/oferta/balkon/balk_real2.jpglub http://www.stolarka.excellent.com.pl/realizacje/biuro/3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 05.11.2006 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Dlaczego bezpieczniejsza? Wersja 2 jest dużo fajniejsza. Nie rozumiem po co te kawałki muru przedzielające okna - nie wygląda to najlepiej. Lepiej zrobić jednolitą taflę okien niż takie podziały. Druga wersja jest ekstra - wygląda super. Pierwsza nie za bardzo, widać od razu że coś jest nie tak. Okna fajnie wyglądają jak jest jednolita tafla. Okna nie są w ogóle otwierane? Jeśli chcesz otwarcie okien to zrób np. przesuwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzmot 05.11.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 wydaje mi sie ze ta druga opcja jest bardzo droga wyglada to tak ze sa to okna stale robione z alu na profilu fasady okiennej jest to bardzo drogie a wykonanie jest takie ze nie zawsze wszystko fajne zostanie obrobione na zewnątrz ciezko jest tam wsadzic parapet a na dodatek zeby wejsc do srodka potrzebny jest srubokrent plaski i wkretarka mysle ze dalo by sie to zrobic na zwyklych oknach alu lecz nie bedzie tego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł76 05.11.2006 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 A moje 2-gie pytanie, lepiej w salonie zaprojektowac :okno i drzwi balkonowe czy np. 2 X drzwi balkonowe (2-skrzydłowe) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 05.11.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Do tych okien na pewno nie pasują drzwi na taras ze szprosami, a wątpię, czy da się taką tafle drzwi zrobić bez szprosów. Jakiekolwiek drzwi wybierzesz, pamiętaj, że wygodnie jest jak można je za soba zamknąć wychodząc na taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 05.11.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Pawel - jezeli powyzsze zdjecie pochodzi z Twojego domu - to masz identyczny salon jak Tola co za zbieg okolicznosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł76 05.11.2006 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 powyższe okno pochodzi z galerii zdjeć Toli Ja narazie jestem na etapie projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 05.11.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Wersja 2, ale bez szprosów. Szkoda "szatkować" ładny widok Duże okno daje lepsze wrazenie przestrzeni, niż 2,3 okna oddzielone filarem. W niewielkim salonie lepiej się sprawdzi okno i drzwi balkonowe, bo do drzwi muszisz zapewnic dojście, a przy oknie będzie miejsce np na kącik wypoczynkowy. Pomyśl, gdzie chciałbyś ustwić kanapę, jaki chcesz mieć z niej widok, i wtedy zadecyduj, czy okno, czy drugie drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 05.11.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 powyższe okno pochodzi z galerii zdjeć Toli Ja narazie jestem na etapie projektu a to ja sie przyczepie (ale jestem wyjatkowo wyczulona na takie rzeczy) Nie sadzisz ze w takim razie elegancko bylo by zamiescic taka informacje przy zdjeciu? ze to fotka "wyjeta" z dziennika jednej z naszych forumowych kolezanek? wiesz niby drobiazg ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 05.11.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Mam prośbę, co sądzicie n/t poniższych drzwi balkonowych ? Mam problem, bo nie wiem, które wybrać ? Wydaje mi sie, że wer. 2 jest bezpieczniejsza ? ale czy to nie jest złudne. Bezpieczniejsza? Pod jakim wzgledem? Obydwa są nieporozumieniem. To rozwiazanie: (usunięto) odpada, bo te filary sa bez sensu. A to: (usunięto) bo ktoś wpadł na pomysł aby poszatkować sobie ładny widok szprosami. Równie efektowne byłoby naklejenie sobie na ekranie telewizora pasków z izolacji elektrycznej. Mam takie okno w salonie jak po prawej stronie drugiej fotki (ok. 480/240 cm.) i oczywiście bez żadnych szprosów (te są dobre w starych dworach, bo szyby były b. drogie a wielkie formaty - niedostępne, więc "układano" okno z małych szybek). Środkowa część przesuwa się w prawo na część prawą, nie zabierając miejsca i niczego nie zasłaniając. I jest to jedno z najlepszych rozwiazań w moim domu. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 05.11.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 ups .. pomylka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł76 05.11.2006 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Zielonooka co Cię ugryzło ? przecierz nie napisałem, ze jest to moje okno w moim salonie, tylko jakie drzwi pasują do takiego okna . ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 05.11.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Pawle, Zielonookiej chodziło zapewne o to, że jeśli umieszczasz cudze zdjęcia w innych wątkach niż te, w których zostały umieszczone przez ich autora, to albo wypadałoby go wcześniej zapytać o zgodę, albo przynajmniej wspomnieć, czyje są i skąd pochodzą.Ponoć na Forum wolno wszystko, ale dobrze jest, by nie zapominać o czymś takim, jak kultura zachowań. Tego nigdy za wiele. Zostawmy autorom zdjęć wyłączność na ich upublicznianie. Coraz więcej ludzi kasuje swoje zdjęcia z Galerii, z Dzienników. Zaczynam rozumieć dlaczego. Tak jak na drogach, tak i na Forum, kierować się chyba trzeba zasadą ograniczonego zaufania.....niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 05.11.2006 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 05.11.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Pawle, Zielonookiej chodziło zapewne o to, że jeśli umieszczasz cudze zdjęcia w innych wątkach niż te, w których zostały umieszczone przez ich autora, to albo wypadałoby go wcześniej zapytać o zgodę, albo przynajmniej wspomnieć, czyje są i skąd pochodzą. Ponoć na Forum wolno wszystko, ale dobrze jest, by nie zapominać o czymś takim, jak kultura zachowań. Tego nigdy za wiele. Zostawmy autorom zdjęć wyłączność na ich upublicznianie. Coraz więcej ludzi kasuje swoje zdjęcia z Galerii, z Dzienników. Zaczynam rozumieć dlaczego. Tak jak na drogach, tak i na Forum, kierować się chyba trzeba zasadą ograniczonego zaufania.....niestety. dokladnie o to mi chodzilo dla mnie to oczywiste ze - zamieszczajac czyjes zdjecie , czyjs tekst, czyjas opinie podaje źródło ten informacji , zdjecia...itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 05.11.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 dokladnie o to mi chodzilo Jak Cię tak poczytać trochę, to i zrozumieć potem łatwiej Mam nadzieję, że inni też zrozumieją i uszanują czyjąś włsność w postaci zdjęć, które choć umieszczane na Forum, to jednak własnością autora być nie przestają. Jeśli okaże się, że nie, to Galerii zbyt dobrze nie wróżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 05.11.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 ]Mam nadzieję, że inni też zrozumieją i uszanują czyjąś włsność w postaci zdjęć, które choć umieszczane na Forum, to jednak własnością autora być nie przestają. [/b]Jeśli okaże się, że nie, to Galerii zbyt dobrze nie wróżę zdanie do upowszechnienia moim pierwszym odruchem była... chęć wykasowania moich zdjęć. p.s. "zjadło" mi cytat: to zdanie Toli tak na zimne dmucham..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł76 06.11.2006 04:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Jeśli rzeczywiście to taki problem .... to bardzo przepraszam Drogie Panie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł76 06.11.2006 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Zostawmy ten "drażliwy " temat i przejdzmy do tematu drzwi balkonowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.11.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Mi sie bardziej podobna wersja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts