Mufka 06.11.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 E te "slupki" w wersji 1 moga miec sens, np w tym miejscu mozna powiesic zalony... ogolnie lubie okna ze szprosami, ale takie nie zawsze wszedzie pasuja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 06.11.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Piekne i funkcjonalne rozwiazanie 1. I bardzo podobne do tych jakie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 06.11.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 mnie sie podoba wersja 1 Trudna jest porownywac wszystkie 3 ze sobą bo są to różnej wielkości otwory okienne. W kazdym razie, jesli masz naprawde szerokie wyjscie jak w wersji 1 to zrobienie dwóch okien typu fix po bokach i w środku przesuwne drzwi lub normalnie otwierane z ruchomym słupkiem (tu musisz zwrócic uwage by nie przekroczyc pewnych rozmiarów) to zdecydowanie jest według mnie najlepsze rozwiązanie. Szprosy? rzecz gustu, jednakże jeśli masz przez te drzwi spogladac na ogród, las itp to po co sobie psuć widoczki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 06.11.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Zdjęcie nr.1 robi wrażenie, pewnie dlatego, że ja bardzo lubię duże przeszklenia i takie naturalne powiązanie ogrodu z domem.Ale okna ze szprosami też mają coś w sobie, taki klimat większej przytulności, bezpieczeństwa, większego odizolowania od zewnątrz.Wydaje mi się, że duże przeszklenia powinny zostać bez podziałów, bo taki jest ich cel. Natomiast szprosy, dobrze wyglądają w małych oknach, w końcu z takich małych okien się wywodzą, przynajmniej mnie się tak kojarzą. Małe wiejskie chałupki, w których okno miało zawsze podział, lub okna dworków, też z podziałami.Najpierw więc musisz sam siebie zapytać w czym się będziesz lepiej czuł, czy w domu otwartym na otoczenie, czy w domu zamkniętym, bezpiecznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 06.11.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Te pierwsze mnie z nog zwalily... Jak bym mogla wybierac, to takie...Ale to tez pewnie zalezy od reszty domu, od tego jaki jest to projekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurus 06.11.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 A moje 2-gie pytanie, lepiej w salonie zaprojektowac :okno i drzwi balkonowe czy np. 2 X drzwi balkonowe (2-skrzydłowe) ? 2x drzwi balkonowe. Nawet jak przy jednych będzie cos stało to gdyby naszła Cię ochota przemeblowania pokoju to nie będziesz miał wielkiego kłopotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gagonija 07.11.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Moim skromnym daniem, gdybym to ja miała wybierać, to do takiego dużego otworu okiennego tylko wersja pierwsza. Przepiękne. Ale myślę, że przy wyborze trzeba jeszcze uwzględnić wielkość ściany ( nie mówiąc już o ścianach sąsiednich). W tym zestawieniu na fotce, aż dech mi zaparło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwier 27.11.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 http://www.slowinscy.pl/oferta/balkon/balk_real4.jpg Mi się też podobają powyższe drzwi- u kogoś Bo jak sobie pomyślę, o myciu taaaaakiego przeszklenia bez smug i innych zacieków ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.11.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Piękne to powyższe okno. Piękne i duże. Może dlatego piękne, że takie duże? Gdybym miała dokonać wyboru to tylko TO! NR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 27.11.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Dwójka mi się w ogóle nie podoba trójka jest ok, ale jedynka wspaniała:)) Dużo bym dała za takie okno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hobo2000 08.12.2006 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Pawel76 napisal A moje 2-gie pytanie, lepiej w salonie zaprojektowac :okno i drzwi balkonowe czy np. 2 X drzwi balkonowe (2-skrzydłowe) ? proponuje 2Xdrzwi,zaponij o oknie co do pierwszego pytania.duza powierzchnia szkalana moze byc niebezpieczna,dlatego ja wybieram 3 wersje....druga wersja-poziome linie skaracaja i nie daja efektu jaki powinno sie uzyskac przy duzej oszklonej plaszczyznie,to byly moje trzy grosze,dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_K 10.12.2006 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 okno musi pasowac do reszty architektury ale patrzac na samo okno jako solo, to zdecydowanie jedynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts