S.P. 23.04.2003 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 Działki rolnej ciąg dalszy. Wiem już bardzo dużo oczywiście głównie dzięki Wam. Wiem już jakie mam szanse i jestem bliska przystąpienia do ataku. Wniosek o warunki prawie się skomponował. Wiem, że aby uzyskać warunki na tak małej działce rolnej (1050m) muszę prowadzić tzw. dział specjalny produkcji rolnej. Dowiedziałam się, że może to być hodowla grzybów lub innych robali. Skłaniam się w kierunku boczniaków bo prawdopodobnie wymagają najmniejszego terenu pod uprawę a na tym mi zależy, przecież chodzi o uzyskanie warunków. Może jest ktoś, kto coś podobnego przerabiał ewentualnie zna się na takiej uprawie. Muszę się przecież przygotować na ewentualną rozmowę w gminie. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 23.04.2003 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 dlaczego piszesz "grzybów albo innych robali"? - przecie grzyb to nie robal...hodowla boczniaków - potrzebne są albo pnie drzew (takie nadgnite) - albo worki z ziemią z grzybnią (do kupienia np. w ogrodnictwach)+ wilgoć i grzybki satylko nie wiem jak z opłacalnością takiej produkcjisnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 23.04.2003 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 Tu nie chodzi o opłacalność, tylko o spełnienie warunków formalnych aby uzyskać warunki. W mojej gminie musi być ład i porządek przede wszystkim na papierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 24.04.2003 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2003 Proponuję wybudować sobie przy domu oranżerię pod nazwą szklarnia o powierzchni użytkowej 26 mkw. Uprawy szklarniowe o powierzchni powyżej 25mkw. podlegają podatkowi dochodowemu jako dział specjalny produkcji rolnej. Nikt nie przyjdzie Ci skontrolować co tam faktycznie masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 24.04.2003 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2003 Moi znajomi mają w podwójnym garażu "suszarnię nasion", cokolwiek to znaczy. Niczego tam nie suszą, ale na papierze sie zgadza. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.04.2003 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2003 może spróbuj uprawiać marichuane, na pewno jest to opłacalne lepiej niż boczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.04.2003 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2003 SP ja mam działke 753 m...i w garazu ( znaczy pomieszczenie do hodowli) miałam uprawiac boczniaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts