botr 05.11.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Szukam najlepszych grzejnikow akumulacyjnych elektrycznych , chodzi mi oczywiscie o parametr czasu akumulacji ciepla Chodzi mi aby załącza grzejnik na 2taryfie elektrycznej i potem ogrzewac mieszkanie w ciagu dnia ,Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
botr 09.11.2006 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Czy nikt nie ma u siebie w domu grzejnikow akumulacyjnych i jest z nich zadowolony ??? Ponowiam pytanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chanel 24.01.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Ja mam Domgosa 2,2 kW z dynamicznym rozruchem. Osobiście, po kilkumiesięcznym przetestowaniu polecam statyczny roruch -grzejnik kosztuje 30% taniej, a takie samo zastosoawwanie. W swoim nie włączam wentylatora, bo wracam późno i jest już prawie wyładowany. Grzejnik mam włączony na nocnej taryfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.01.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Witam. Także jestem zainteresowana piecami akumulacyjnymi. Z majego punktu widzenia prąd jest jedynym możliwym sposobem ogrzewania (brak gazu). Piszesz o piecu 2,2 kw ,jaką powierzchnię on ogrzewa, jaka temperatura jest w pomieszczeniu? Czy jest jedynym źródłem ciepła i jakie są koszty eksploatacji? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 28.01.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Też jestem zainteresowany piecami akumulacyjnymi. Wszystkie uwagi i spostrzeżenia mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb37 31.01.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 WitamRównież chcę załączyć takie piece. Wszelkie informacje o użytkowaniu bardzo mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sutruh 07.02.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witam serdecznie trafiłam na forum ponieważ buduje dom, a temat ten mnie zainteresował ponieważ zajmuje sie doborem i sprzedażą piecy akumulacyjnych. Arctica - jeżeli chodzi o dobór pieca to bierzemy pod uwagę wiele czynników ocieplenie ścian zewnętrznych, technikę w jakiej został wybudowany dom, szczelność okien, wysokość i przede wszystkim metraż każdego pokoju. Musimy pamiętać, że w każdym pomieszczeniu jest zainstalowany jeden piec i termostat, który kontroluje temp. i steruje wydmuchem ciepłego powietrza. Jeżeli jesteś nadal zainteresowana piecami proszę o przesłanie mailem projektu domu z podanymi wielkościami pomieszczeń a ja przygotuje ci rozpiske jakiej mocy powinny być piece i podam ci przybliżony koszt eksploatacji (każdy rejon Polski ma odmienne stawki za kW/h) Jeżeli jesteście zinteresowani piecami akumulacyjnymi, proszę o konkretne pytania służe radą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chanel 09.02.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Mój pokój - wysokość 2,5m, pokój 6,7m na 3,25m, okna mocno nieszczelne. Narazie nie dostałąm r-ku za prąd, więc trudno powiedzieć, ile to ogrzewanie będzie mnie kosztować. Jak na taką zimę to nie narzekam, ale prawie cały czas mam włączony na full. Nagrzewa się na taryfie nocnej, tj. od 22-6 rano i w dzień od 13.30 do 15.30. Czasami obniżam temeparturę na pół mocy, bo jest za ciepło. Jak ktoś ma dobrze zaizolowany pokój to na pewno będzie mógł ustawić niższą temeparturę (u mnie to ciągnie zimno od kuchni) - jest to jedyne ogrzewanie w moim mieszkaniu (65m, ale używam tylko 40m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts