Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Wiewióry

Recommended Posts

• Odpowiedzi 458
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ooo, witam wszystkich!! Jestem miło zaskoczona!

O, dzięki za zdjęcia, podoba mi się to coś na podłodze na pierwszym. Cały czas się biję z myślami o wykładzinie w kuchni i w całej kominikacji.

Dlaczego uważasz, że rogowy zlew jest niewygodny? Moim zdaniam to b. sensowny sposób na zagospodarowanie rogu.

Śmietniki przemyślę, choć jakoś jedstem przywiązania do idei wielkiego kosza. Np. z tygryskiem ;)

Dlaczego uważasz, że rogowy zlew jest niewygodny? Moim zdaniam to b. sensowny sposób na zagospodarowanie rogu.

bo nie mogą stac przy nim dwie osoby

bo kiedy np cos myje, obieram a ktos inny chce wyrzucic smieci, czy nabrac wode muszę sie stamtąd wyniesc z moimi mokrymi łapami

i pewnie pochlapie podłoge :-?

nie mam rogowego zlewozmywaka, ale szczerze nie cierpie jak mi sie ciągle ktos wtrynia :wink:

chociaz rece zostawiam nad zlewm i tylko musze sie troche usunąć tj zadek przestawic :lol:

Malmuc, ja mam teraz zwykły zlew, i wszystko o czym piszesz dzieje się i przy normalnym... Natomiast w rogach bez zlewów jakos zawsze mi się gromadzą różne mało wyjściowe rzeczy.

No niezupełnie, bo teraz nie musze wyjmowac rąk ze zlewu i od niego całkiem odchodzic, wystarczy ze sie troche przesunę, poza tym dwie osoby mogą stać koło siebie i korzystac ze zlewu, a u mnie tak sie czesto dzieje ze dzieciaki są przy mnie, albo kiedy poprostu obrabiam jakies owoce, warzywka itp rzeczy nie blokuje dostepu do wody. Kiedys bylam u znajomej, posiadaczki zlewu rogowego i powiem ze mnie on wkurzał, przygotowywalysmy zarełko na imprezke i kiedy ktoś chciaa cos umyc, wyrzucic do kosza, nabrac wody to musiałam najpierw wytrzec rece w sciereczke (zeby nie nachlapać jej na podłogę), a jeszce najpierw je opłukać i wycofać sie z rogu :roll:

Za rogowym zlewem tez jest jeszcze sporo miejsca wiec tam tez zwykle robi sie bałagan.

http://img220.imageshack.us/img220/9789/kuchniaforumqx4.jpg

pomyślałabym raczej żeby w tym rogu umiescic ekspres do kawy (nie wiem co tam jeszcze z takich sprzetów planujesz) moze mikrofałówkę nad ekspresem, a to akurat moim zdaniem byłoby sensowne, chcac podgrzac cosik wyjetego z lodówki nie musisz spacerowac przez całą kuchnię.

Mam sie juz od tego zlewu odczepić ? :roll: :lol:

Dal mnie jakieś takie zimne :lol:

eeeeeee

coś ty taki niedogrzany

Wiewióry to ciepłe

BA! gorące ludzie

i nawet z blaszaną podłogą domek bedzie przytulny :D

Jak do tego dorzucisz porozwalane zabawaki 3 latki (sorki A, ale u mnie tak pewnie bedzie :lol: ) to domek bedzie całkiem pstrokaty :wink:

pomyślałabym raczej żeby w tym rogu umiescic ekspres do kawy (nie wiem co tam jeszcze z takich sprzetów planujesz) moze mikrofałówkę nad ekspresem, a to akurat moim zdaniem byłoby sensowne, chcac podgrzac cosik wyjetego z lodówki nie musisz spacerowac przez całą kuchnię.

Mam sie juz od tego zlewu odczepić ? :roll: :lol:

No własnie mam swoją pierwotną wizję, że ekspres powinien być w rogu, ale w tym drugim. No - wyobraź sobie - przychodzisz, zaczynasz gadać w progu, siadasz na barowym stołku, a ja robie kawę i dalej gadam. Teraz mamy kuchnię osobno i straszna utrata kontaktu panuje, jak się gościom robi picie. Mam własnie wizję kąta kawowo - herbacianego w rogu, dlatego kusząca jest również dla mnie wizja murka - barku. I żeby jeszcze w to wkomponować barek alkoholowy i kieliszki... - ale chyba sie nie znmiesci, na chama nie będę wpychać.

No własnie mam swoją pierwotną wizję, że ekspres powinien być w rogu, ale w tym drugim. No - wyobraź sobie - przychodzisz, zaczynasz gadać w progu, siadasz na barowym stołku, a ja robie kawę i dalej gadam. Teraz mamy kuchnię osobno i straszna utrata kontaktu panuje, jak się gościom robi picie. Mam własnie wizję kąta kawowo - herbacianego w rogu, dlatego kusząca jest również dla mnie wizja murka - barku. I żeby jeszcze w to wkomponować barek alkoholowy i kieliszki... - ale chyba sie nie znmiesci, na chama nie będę wpychać.

najbardziej podoba mi sie wersja z barkiem alkoholowym :oops: :lol:

a z kawą to ja mam taką wizje:

niech se stoi blizej zlewu

naleje wody, wsypie kawki i wlącze

zasiadam przy barku i plotkuje a potem wstaje tylko i przynosze dzbanek z kawa i stawiam na barku.

Gdybym moj obecny ekspres Krupsa postawiła na barku to to siorpanie wody i para w oczy byłaby mało atrakcyja dla moich gości :lol:

ale ja mam cholernie duzy ten ekspres bo dwufunkcyjny no i slubny, a to juz troche lat minelo :lol:

Wczoraj zobaczyłam betony u Editty i ech...!

ja chyba zwróce sie do redakcji o blokade moich odwiedzin u Editty :roll:

jak stamtąd wracam choruje :oops:

nie żartujcie sobie :evil: :evil: :evil: :evil: bo główki pourywam :lol: :lol: :lol:

wiewióra masz dużą kuchnię więc i dużo możliwości. podoba mi się wersja z barkiem.

tylko mnie nie bij :wink: popieram wersję malmuc ze zlewem kombinuj, kombinuj

A jakby zrobi barek ja w knajpie schowany pod blatem na tym barku - murku...? Wiecie, o co biega? Musze się nauczyc innego programu, bo ALNO nie daje rady ;)

rozumiem, raczej starałabym się aby można było usiąść po obu stronach barku (wiz a wiz siebie) w takim wypadku chyba zostaje tylko jedna możliwość :roll: