Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Wiewióry

Recommended Posts

Wracając do kuchni :wink:

Jeślichodzi o 1-ą wersje, która mówisz najlepiej Ci odpowiada, można płytę z wyciągiem umiescic na pólwyspie, który przylegałby do sciany z oknem na ogród. Można zrobic go w taki sposób by od kuchni na odpowiednij wysokosci mieć plytę, następnie jakias sprytna przegroda i czesc półwyspu od salonu wyzej w formie barku. Zyskałabyś: większe skupienie tzw 3 wierzchołków w kuchni, no i dzieciaki już nie maja takiego dostepu do płyty.

Pozdrawiam

Albo półwysep od strony ściany z łazienką i spiżarką. Opcja do przyjęcia ;) Miałam co prawda pomysł zrobienia tam blatu z ekspresem i czajnikiem plus szafka/barek na fiiliżanki i kieliszki. Hmm... Zawsze mi się wydawało, że jak się wezmę za dom, to przemyślane będę miała dosłownie wszystko. A mam... dosłownie NIC :(

• Odpowiedzi 458
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Albo półwysep od strony ściany z łazienką i spiżarką. Opcja do przyjęcia ;) Miałam co prawda pomysł zrobienia tam blatu z ekspresem i czajnikiem plus szafka/barek na fiiliżanki i kieliszki. Hmm... Zawsze mi się wydawało, że jak się wezmę za dom, to przemyślane będę miała dosłownie wszystko. A mam... dosłownie NIC :(

Albo i tak, ale wtedy pomyśl o przeniesieniu na sciane sąsiadującą z łazienką zlewozmywaka.

Mnie sie tez wydawało że to będzie sama zabawa, a tu sie pojawilo milion problemow :cry: , ale.... wydaje mi sie tez ze dzieki temu przeswietlaniu wnetrz na te milion spsobow, chałupka będzie jak marzenie :)

zara zara, cos tu jest nie tak :roll:

wizualizacja jest z data 29 listopada

dzis mamy 1 grudnia i ja dopiero dzis to widze.......

co sie stało???

juz wiem małża była wyjechana 29/30, no i już mam zaległości :evil:

mężu nie moze wyjeżdzać :wink:

wracając do tematu :lol:

domek jest mniam

ja już się tam widzę na kawce

przyniosę swoją kawę

nawet kubek

i wypić ją mogę w garażu

O cholera!!!!

Dużo wyszło jak za stan surowy otwarty!!! Czy to wyycena jakiegos wykonawcy??? Czy też wycena projektanta??

Z tego co wiem wśród wykonawców wyceny tego samego domu mogą się różnić o paredziesiąt tysięcy, poproś o wycenę kliku wynonawców, prównuj, negocjuj, na pewno sporo z tej ceny jescze uszczypniesz :D

Hej

a masz wycene samych materiałów??

My oddalismy nasz projekt do dwoch składów budowlanych, nie różniły sie specjalnie, ale tez moglismy dzieki temu zweryfikowac kwote jaką wykonawca sobie zaśpiewał. No i znacznie lepiej poszły nam pertraktacje, trzeba miec konkretne argumenty zeby z nimi pertraktowac.

Poza tym mając wycene materiałów można szukac oszczedności, tzn jedne zamienic drugimi-tanszymi, o ile jest to możliwe oczywiscie.

Pozdrawiam i trzymam kciukasy

Mam wyceny, owszem. Ja myślę jednak, że oni kalkulują 15 % podwyżki od stycznia i tu jest problem. Mam oczywiście zamiar pertraktować z tymi świstkami w ręku, ale chyba o 50 tys. nie zejdą, co? Na razie czekam na kolejne 2 wyceny i będziem gadać. Strasznie to szybko leci, ojojojoj :)

Mam wyceny, owszem. Ja myślę jednak, że oni kalkulują 15 % podwyżki od stycznia i tu jest problem. Mam oczywiście zamiar pertraktować z tymi świstkami w ręku, ale chyba o 50 tys. nie zejdą, co? Na razie czekam na kolejne 2 wyceny i będziem gadać. Strasznie to szybko leci, ojojojoj :)

JA budowałem wg opcji nr 2.

Płaciłem za robociznę i sam dostarczałem materiał.

Z tego co wiem przy generalnym wykonastwie naciąga sie jescze klienta na ceny materiałow i też się na nich zarabia.

Stracisz Trochę nerwów, przybędzie siwych włosów od latania ale będzie taniej :D

Witaj!

Projekt prezentuje się b. ciekawie, ale ja w sprawie kominka i telewizora na tej samej ścianie. My tak mamy i uważam, że to żaden mankament, przede wszystkim dlatego, że kanapa i fotele są skierowane w tą samą stronę i można patrzec i na ogień i w pudło. Zawsze dziwi mnie kominek w domach , gdzie wokoło nie ma siedzeń a kanapy są odwrócone tyłem do niego!!!(tyle kasy a nikt nie podziwia efektu!:lol:)

Co do otwartej kuchni, jeśli chcesz taką to z doświadczenia wiem, że trzeba zainwestować w cichy okap i tak kombinować, zeby nie widać było całego "bałaganu" kiedy przyjmujesz gości. :wink: