wiewióra1976 29.11.2006 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Wracając do kuchni Jeślichodzi o 1-ą wersje, która mówisz najlepiej Ci odpowiada, można płytę z wyciągiem umiescic na pólwyspie, który przylegałby do sciany z oknem na ogród. Można zrobic go w taki sposób by od kuchni na odpowiednij wysokosci mieć plytę, następnie jakias sprytna przegroda i czesc półwyspu od salonu wyzej w formie barku. Zyskałabyś: większe skupienie tzw 3 wierzchołków w kuchni, no i dzieciaki już nie maja takiego dostepu do płyty. Pozdrawiam Albo półwysep od strony ściany z łazienką i spiżarką. Opcja do przyjęcia Miałam co prawda pomysł zrobienia tam blatu z ekspresem i czajnikiem plus szafka/barek na fiiliżanki i kieliszki. Hmm... Zawsze mi się wydawało, że jak się wezmę za dom, to przemyślane będę miała dosłownie wszystko. A mam... dosłownie NIC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 30.11.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Albo półwysep od strony ściany z łazienką i spiżarką. Opcja do przyjęcia Miałam co prawda pomysł zrobienia tam blatu z ekspresem i czajnikiem plus szafka/barek na fiiliżanki i kieliszki. Hmm... Zawsze mi się wydawało, że jak się wezmę za dom, to przemyślane będę miała dosłownie wszystko. A mam... dosłownie NIC Albo i tak, ale wtedy pomyśl o przeniesieniu na sciane sąsiadującą z łazienką zlewozmywaka. Mnie sie tez wydawało że to będzie sama zabawa, a tu sie pojawilo milion problemow , ale.... wydaje mi sie tez ze dzieki temu przeswietlaniu wnetrz na te milion spsobow, chałupka będzie jak marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 01.12.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 zara zara, cos tu jest nie tak wizualizacja jest z data 29 listopada dzis mamy 1 grudnia i ja dopiero dzis to widze....... co sie stało??? juz wiem małża była wyjechana 29/30, no i już mam zaległości mężu nie moze wyjeżdzać wracając do tematu domek jest mniam ja już się tam widzę na kawce przyniosę swoją kawę nawet kubek i wypić ją mogę w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 01.12.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 To ja tez się wpraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 01.12.2006 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 A zapraszam zapraszam. Choć własnie przeżywam szok powycenowy i doprawdy nie wiem, czy tą kawę będzie gdzie postawić Grrrrrrrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 01.12.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 A zapraszam zapraszam. Choć własnie przeżywam szok powycenowy i doprawdy nie wiem, czy tą kawę będzie gdzie postawić Grrrrrrrr... eeeeeeee......... to jest pierwszy szok przejdzie ale będą następne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 01.12.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Napisz coś o tej wycenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 01.12.2006 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Stan surowy otwarty dom + garaż 177 tys. złotych polskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 01.12.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 kto tyle chce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 01.12.2006 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Hehe, zgadnij!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 01.12.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 za morde ich! i do parteru!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 02.12.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 O cholera!!!! Dużo wyszło jak za stan surowy otwarty!!! Czy to wyycena jakiegos wykonawcy??? Czy też wycena projektanta?? Z tego co wiem wśród wykonawców wyceny tego samego domu mogą się różnić o paredziesiąt tysięcy, poproś o wycenę kliku wynonawców, prównuj, negocjuj, na pewno sporo z tej ceny jescze uszczypniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 02.12.2006 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 No, tak mam zamiar zrobić. Ogółem straszna panika panuje nt. wzrostu cen materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 03.12.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Hej a masz wycene samych materiałów??My oddalismy nasz projekt do dwoch składów budowlanych, nie różniły sie specjalnie, ale tez moglismy dzieki temu zweryfikowac kwote jaką wykonawca sobie zaśpiewał. No i znacznie lepiej poszły nam pertraktacje, trzeba miec konkretne argumenty zeby z nimi pertraktowac.Poza tym mając wycene materiałów można szukac oszczedności, tzn jedne zamienic drugimi-tanszymi, o ile jest to możliwe oczywiscie.Pozdrawiam i trzymam kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 03.12.2006 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Mam wyceny, owszem. Ja myślę jednak, że oni kalkulują 15 % podwyżki od stycznia i tu jest problem. Mam oczywiście zamiar pertraktować z tymi świstkami w ręku, ale chyba o 50 tys. nie zejdą, co? Na razie czekam na kolejne 2 wyceny i będziem gadać. Strasznie to szybko leci, ojojojoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 03.12.2006 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Mam wyceny, owszem. Ja myślę jednak, że oni kalkulują 15 % podwyżki od stycznia i tu jest problem. Mam oczywiście zamiar pertraktować z tymi świstkami w ręku, ale chyba o 50 tys. nie zejdą, co? Na razie czekam na kolejne 2 wyceny i będziem gadać. Strasznie to szybko leci, ojojojoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 03.12.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 JA budowałem wg opcji nr 2. Płaciłem za robociznę i sam dostarczałem materiał. Z tego co wiem przy generalnym wykonastwie naciąga sie jescze klienta na ceny materiałow i też się na nich zarabia. Stracisz Trochę nerwów, przybędzie siwych włosów od latania ale będzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaPrzemek 03.12.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Witaj! Projekt prezentuje się b. ciekawie, ale ja w sprawie kominka i telewizora na tej samej ścianie. My tak mamy i uważam, że to żaden mankament, przede wszystkim dlatego, że kanapa i fotele są skierowane w tą samą stronę i można patrzec i na ogień i w pudło. Zawsze dziwi mnie kominek w domach , gdzie wokoło nie ma siedzeń a kanapy są odwrócone tyłem do niego!!!(tyle kasy a nikt nie podziwia efektu!) Co do otwartej kuchni, jeśli chcesz taką to z doświadczenia wiem, że trzeba zainwestować w cichy okap i tak kombinować, zeby nie widać było całego "bałaganu" kiedy przyjmujesz gości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 04.12.2006 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 A wiesz, ja się ostatnio zastanawiam nad kozą Chyba by żle nie wyglądała w miejscu, gdzie przewidzieliśmy kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 07.12.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 i co tam słychowywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts