Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Wiewióry

Recommended Posts

Piękna chałupka. Kolory wewnątrz dość odważne ale fajne. Ja mam "zakręconą" kolorystycznie łazienkę :wink: . Co do malowania w pobliżu kominka - biała ściana raczej jest ryzykowna bo się zakurzy/zaciaprze bardzo szybko. Myśleliście o jakiejś okładzinie w tych okolicach? Kamień naturalny lub sztuczny. U siebie mam wyrób kamieniopodobny z marketu i wygląda to, rzekłbym, dyskusyjnie ale mnie się podoba. Co do cokołu - nie musi go być ale zwróć uwagę, żeby pas przy domu był czysty. Przy mocnych ulewach woda zachlapuje ściany a z tynku ozdobnego trudno to zmyć bo jest strasznie porowaty.

• Odpowiedzi 458
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zgadzam się z tym kominkiem - ale mnie dosłownie ŻADEN kamień się nie podobał (w odcieniach szarości są głównie granity no i sorry, mnie się kojarzą jednoznacznie ;) ). Z drugiej strony myślę, że białe można przemalować/odmalować raz dwa (kominek uży nie jest).

A z cokołem... Nie wiem czy taki 20 cm coś da w kwestii chlapania? Ty masz cokół?

Długo nie mogłem zajarzyć z czym Ci się te granity kojarzą. Z kerhofem? :D

Mnie nie :-) Ja mam bordowe granitowe parapety (Eagle Red) i bardzo je lubię.

Mam cokół ale jeszcze nie oklejony. Będą płytki klinkierowe w cegiełkę. Natomiast przy garażu tynk jest do samej ziemi i teren jest niezagospodarowany (wysypane niesortem) i przy ulewach mam brudny tynk niestety. Oczywiście po zrobieniu kostki powinno sie to skończyć. Myślę, że sama trawka też powinna rozwiązać problem. A czy dobrze pamiętam że tynk macie (prawie) biały?

Jestem zbyt niecierpliwa :)

Moje pytania to:

1. co to za parkiet

2. jakie to kafle w lazience i jakie sa w utrzymaniu czystosci

3. jaka to plyta gazowa

4. Gdzie zamawialiscie drzwi zewnetrzne?? Jaki byl ich koszt

5. Gdzie zamawialiscie te berierki na wysokie okna na pietrze-kurcze nie moge zapamietac jak sie takie cos nazywa-masz moze jakies zblizenia tych barierek?? No i jaki koszt?

:)

1. jesion (1 klasa, najmniej usłojony, ale jesion i tak jest baaardzo usłojopny)

2. grespania chicago gris (a na kominku antracit czy jakoś tak) - jakie w utrzymaniu, to się okaże, ale chyba bez dramatów - są szare, matowe, ale nie porowate - powinno być OK

3. płytę chyba rozważałaś (po szybkim looku na twój dziennik tak myślę) : http://www.mixmedia.pl/?zobacz=3704

4. drzwi zamawiane u stolarza lokalnego wg wzoru z netu, koszt 4 tys. i nie znalazłam nic taniej (bo drożej, owszem) - namiar na stolarza mogę dać na priva

5. my je nazywamy rzygaczkami (co niektórym kojarzą się z hotelami robotniczymi), koszt ciut niższy niż nierdzewka (a jest to ocynk malowany proszkowo na RAL 7012 czyli kolor okien), zamawiałam tu: http://www.techmet.info/kontakt.php - fajna firma

Dzieki za wszytskie odpowiedzi.

Parkiet mimo ze uslojony :) wyglada super.

Zgadza sie plyta , ktora rozwazalam, nie widzialam jej nigdy na zywo tylko na obrazkach :)

Bardzo prosze o namiary na stolarza od drzwi :)

Dzieki za namiary na rzygaczki, jesli masz jakies zdjecia z bliska chetnie bym poogladala :)

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
Oooo to jeszcze nic straconego , musze sie tylko zastanowic czy Nas bedzie stac na dach z dachówki hmmm. U Nas w Rudzie Śląskiej takie same warunki zagospodarowania . Jak dla mnie nieszczesne. No nic ...jak na razie musze czekać do wtorku na pierwszy szkic projektu, a potem się zobaczy . Pozdrawiam i dziękuje

• 1 month później...

Słyszysz jak wiatr życzenia niesie?

Hula po polach i szumi w lesie,

Jak stuka w okna, wchodzi w kominy

I obserwuje dziecięce miny?

Jeśli to słyszysz, to zamknij oczy,

Niech świat z dzieciństwa znów w życie wkroczy.

http://republika.pl/blog_ti_267886/392270/tr/carteneige005.gif

Z najlepszymi życzeniami Świątecznymi i Noworocznymi -Dagmara

• 6 months później...
  • 3 weeks później...
  • 2 years później...
  • 3 months później...