piejar 24.09.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Piękna chałupka. Kolory wewnątrz dość odważne ale fajne. Ja mam "zakręconą" kolorystycznie łazienkę . Co do malowania w pobliżu kominka - biała ściana raczej jest ryzykowna bo się zakurzy/zaciaprze bardzo szybko. Myśleliście o jakiejś okładzinie w tych okolicach? Kamień naturalny lub sztuczny. U siebie mam wyrób kamieniopodobny z marketu i wygląda to, rzekłbym, dyskusyjnie ale mnie się podoba. Co do cokołu - nie musi go być ale zwróć uwagę, żeby pas przy domu był czysty. Przy mocnych ulewach woda zachlapuje ściany a z tynku ozdobnego trudno to zmyć bo jest strasznie porowaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 24.09.2008 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Zgadzam się z tym kominkiem - ale mnie dosłownie ŻADEN kamień się nie podobał (w odcieniach szarości są głównie granity no i sorry, mnie się kojarzą jednoznacznie ). Z drugiej strony myślę, że białe można przemalować/odmalować raz dwa (kominek uży nie jest). A z cokołem... Nie wiem czy taki 20 cm coś da w kwestii chlapania? Ty masz cokół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 24.09.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Długo nie mogłem zajarzyć z czym Ci się te granity kojarzą. Z kerhofem? Mnie nie Ja mam bordowe granitowe parapety (Eagle Red) i bardzo je lubię. Mam cokół ale jeszcze nie oklejony. Będą płytki klinkierowe w cegiełkę. Natomiast przy garażu tynk jest do samej ziemi i teren jest niezagospodarowany (wysypane niesortem) i przy ulewach mam brudny tynk niestety. Oczywiście po zrobieniu kostki powinno sie to skończyć. Myślę, że sama trawka też powinna rozwiązać problem. A czy dobrze pamiętam że tynk macie (prawie) biały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 24.09.2008 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Biały. I szary. I właśnie myślę o takiej opasce - chodniczku. Moja wizja lokalna potwierdza twoje słowa - syf na tynku zależy od podłoża, na którym stoi. Tzn. jak jest na piasku to jest syf, jak dookoła żwirek albo kostka to nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.09.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Dopiero teraz odkrylam twoj dziennik i jestem zachwycona. Widze, ze tez jestes z grona pozytywnie zakreconych szaroscia Musze poczytac komentarze bo pewnie wiekszosc odpowiedzi na moje pytania tam znajde Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.09.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Jestem zbyt niecierpliwa Moje pytania to: 1. co to za parkiet 2. jakie to kafle w lazience i jakie sa w utrzymaniu czystosci 3. jaka to plyta gazowa 4. Gdzie zamawialiscie drzwi zewnetrzne?? Jaki byl ich koszt 5. Gdzie zamawialiscie te berierki na wysokie okna na pietrze-kurcze nie moge zapamietac jak sie takie cos nazywa-masz moze jakies zblizenia tych barierek?? No i jaki koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 25.09.2008 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 1. jesion (1 klasa, najmniej usłojony, ale jesion i tak jest baaardzo usłojopny)2. grespania chicago gris (a na kominku antracit czy jakoś tak) - jakie w utrzymaniu, to się okaże, ale chyba bez dramatów - są szare, matowe, ale nie porowate - powinno być OK3. płytę chyba rozważałaś (po szybkim looku na twój dziennik tak myślę) : http://www.mixmedia.pl/?zobacz=37044. drzwi zamawiane u stolarza lokalnego wg wzoru z netu, koszt 4 tys. i nie znalazłam nic taniej (bo drożej, owszem) - namiar na stolarza mogę dać na priva5. my je nazywamy rzygaczkami (co niektórym kojarzą się z hotelami robotniczymi), koszt ciut niższy niż nierdzewka (a jest to ocynk malowany proszkowo na RAL 7012 czyli kolor okien), zamawiałam tu: http://www.techmet.info/kontakt.php - fajna firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.09.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Dzieki za wszytskie odpowiedzi. Parkiet mimo ze uslojony wyglada super. Zgadza sie plyta , ktora rozwazalam, nie widzialam jej nigdy na zywo tylko na obrazkach Bardzo prosze o namiary na stolarza od drzwi Dzieki za namiary na rzygaczki, jesli masz jakies zdjecia z bliska chetnie bym poogladala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.10.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Przypominam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 05.11.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 ale fajny dom! kolory z zewnątrz, klimat w środku, bardzo mi się podoba. Na razie obejrzałam powbieżnie, ale zaraz lecę się wglębiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alenrok 07.11.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Cudowny domek. Piekny projekt "kostki" z cudownym dachem . W związku z tym pytanie ile stopni nachylania ma dach, bo my możemy albo płaski albo 30 stopni a nie ukrywam , że chętnie bym zrobiła taki jak u ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 07.11.2008 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Dokładnie 30 Warunki zdaje się te same: 30-45 lub płaski, bo okolica zabudowana w latach 70-tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alenrok 08.11.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Oooo to jeszcze nic straconego , musze sie tylko zastanowic czy Nas bedzie stac na dach z dachówki hmmm. U Nas w Rudzie Śląskiej takie same warunki zagospodarowania . Jak dla mnie nieszczesne. No nic ...jak na razie musze czekać do wtorku na pierwszy szkic projektu, a potem się zobaczy . Pozdrawiam i dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alenrok 21.12.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 duuużo spokojności życzy Nelahttp://images48.fotosik.pl/42/0ef5041d44e3db53.jpg' alt='0ef5041d44e3db53.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.12.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Słyszysz jak wiatr życzenia niesie?Hula po polach i szumi w lesie,Jak stuka w okna, wchodzi w kominyI obserwuje dziecięce miny?Jeśli to słyszysz, to zamknij oczy,Niech świat z dzieciństwa znów w życie wkroczy.http://republika.pl/blog_ti_267886/392270/tr/carteneige005.gifZ najlepszymi życzeniami Świątecznymi i Noworocznymi -Dagmara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 06.07.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 [wpis przeniesiony z dziennika budowy] Witaj. Bardzo ładny domek... Czy mogłabyś napisać mi co to za płyta gazowa? Ładnie się prezentuje. Pozdrawiam. Ania. http://forum.muratordom.pl/uzytkownik70125.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 24.07.2009 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 SIEMENS ER 77560 EUhttp://www.topmarket.pl/plyty_gazowe/SIEMENS_ER_77560_EU.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 13.05.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 czy ktos tu jeszcze bywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proximka 07.09.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 piękny domek, zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts