Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Wiewióry

Recommended Posts

Hmmm, na razie 4 firmy liczą nam kosztorysy, tz. jedna juz policzyła, alenegocjowac będziem. Właściwie obiektywnie nic się specjalnie nie zmienniło - ale humor mam lepszy. Może dlatego, że jedna firma odezwala się sama - po 2 miesiącach :o

No i Mąż samochód skraszował w poniedzialek :(

• Odpowiedzi 458
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Tjaa...

Drinki egzotyczne to piłam ostatnio z okazji Sylwestra. I tyle tej egzotyki by było... No, jeszcze przeliczam sobie czasem ta kasę z kosztorysów na wakacje w różnych miłych miejscach... :evil:

Malmuc, wasi fachowcy chcą od nas 144 k i ani centa mniej. Załamka totalna, ale może czas się z tym pogodzić!???

Tjaa...

Malmuc, wasi fachowcy chcą od nas 144 k i ani centa mniej. Załamka totalna, ale może czas się z tym pogodzić!???

Jak ja się ciesze, że mam to za sobą ...

hmmm.... :roll:

Powiem tak, jeśli by tak porównać nasze kosztorysy, raczej zestawienie materiałów i takich tam dupereli mających wpływ na koszt budowy i wyszłoby u Ciebie tego więcej to trzeba się poważnie zastanowić....

I wzost cen materiałów przez te parę miesięcy. Wszyscy ględzą o podwyżkach i efekt jest taki, że nie da się nic zbić u tych, co budują ze swoich.

Strasznie, strasznie mi się nie chce latać za tymi wszystkimi materiałami i wcale nie jestem pewna czy to wyjdzie taniej.

Grrrrr...

Z zaciekawieniem czytam Twój dziennik i nie bardzo rozumiem co kierownik budowy ma do ceny. Partycypuje w jakiś sposób w kosztach ? Z Twojego postu wynika, że kierownik coś ściemnia i chce Wam wcisnąć jakiegoś znajomka, lub kogoś z rodziny któremu wszystko klepnie na budowie bez sprawdzania solidności wykonania. No i ten termin - dobry fachowiec a nie ma roboty ?