zombie 17.01.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Też zamierzam budować dom i trochę mnie dziwi, że kierownik budowy wtrąca się do finansów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 17.01.2007 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Możliwe, że masz rację. Ale jak tego nie sprawdzę, to się nie dowiem A wtrąca się, ponieważ umowę sama mu wysłałam do zaopiniowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 18.01.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Halooo!co tam słychac z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 18.01.2007 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Jutro wieczorem napiszę Może coś się w końcu wyklaruje, bo już nerwowo tego nie wytrzymam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zombie 18.01.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 To wszystko jeszcze przede mną, ale nie denerwuj sie, to dopiero początek...A tak na poważnie lepiej sie dwa razy zastanowić niż później żałować. Wybory przed nami trudne, oj trudne. A solidna ekipa to zaoszczędzone nerwy, w końcu to im powierzamy nasze pieniądze i nadzieje. Powodzenia w wyborze ! I nie stresuj się ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 20.01.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Odpowiadając na pytanie zdjęciowe : -jesli sciany nie są krzywe ,to tak to jest sciana warstwowa ,wiec nikt sie nie będzie bawił w ładne spoinowanie tego tez miałem takie dylematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 20.01.2007 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Mnie te dylematy za chwilę wykończą...! A jeszcze nie zaczęliśmy. Pocieszam się wspominaniem poprzednich dylematów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 20.01.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 hmmm..... ja nie wiem czy moge sie odzywac mnie to sie moje sciany na poczatku nawet niepodobały ale po zdjeciu wymiarow jestem w szoku totalnym, skubance nawt o cm niczego nie przesuneli Wrzuc te fotki na wymianie dosw. tam wiedej ludzi sie temu przyjrzy, no i tak jak mowi selimm: czy te sciany sa równe? zeby potem tez tynkarze niemieli problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 20.01.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 zdecydowanie 2 ekipa !! "fachowcy" wiedzą przynajmniej, że muruje sie na zakładkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 20.01.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Ja też stawiam na drugą ekipę...przy ścianie dwu czy więcej warstwowej to faktycznie nie ma tak dużego znaczenia jakaś ogromna dokładność. Ja będę miała jednowarstwową i już się boję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zombie 21.01.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Pierwszy - katastrofa - brak przewiązania pustaków, estetyka poniżej krytyki.Drugi - trochę lepiej , ale i tak bez rewelacji. A jak z wymiarami ? Krzywa czy nierówna ściana to znów więcej tynku czy kleju przy ocieplaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zombie 21.01.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Jeśli się dobrze orientuję w śledzeniu tego wątku, to jedna z ekip jest tą polecaną przez kierownika, a druga to ta za 144 tys. Jeśli tak to współczuję...i szukaj kogoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 21.01.2007 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Nie ta za 144 tys jest poza konkursem, na razie szukam tańszej opcji, te zdjęcia są z tańszych opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 21.01.2007 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Daggulka, te moje zdjęcia są ze ścian jednowarstwowych, wyobraź sobie!!!!Inwestorzy korzystający z drugiej ekipy wywalili przedtem trzy!!! (źródło niezależne) Ja się powoli załamuję, serio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zombie 21.01.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 OK A jak wygląda reszta budynków z tych zdjęć, bo same ściany to nie wszystko. Obawiam się, że jeżeli reszta budynku ( strop, dach, kominy itp. będzie zrobiona z tą samą "starannością" to raczej bym sobie odpuścił. Dom ma być na lata, czasem do końca życia i chciałbym go mieć zrobiony dobrze. Ja osobiście bałbym się ekip ze zdjęć. ( Co do wykonania domu oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zombie 21.01.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Daggulka, te moje zdjęcia są ze ścian jednowarstwowych, wyobraź sobie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 21.01.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Daggulka, te moje zdjęcia są ze ścian jednowarstwowych, wyobraź sobie!!!! łomatko , to sie tylko nadaje do ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 21.01.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Wiewióra! Chyba podświadomie szukasz u nas potwierdzenia wyboru ekipy, którego - czytając Twoje posty, juz dokonałaś. Jeśli Malmucowi są dla Ciebie "The Best", to bierz ich.Będziesz spokojniej spać - a to też jest ważne w czasie budowy. Jeśli nie jesteś przekonana do innych ( jeśli to są ściany jednowarstwowe..... to ups.... ), to każde ich potknięcie będzie Cie dołować i będziesz się obwiniać. Nie zawsze tańsza ekipa wychodzi najtaniej Nie chciałabym płacić rachunków za ogrzewanie w tych domach. Jednowarstowa A to dowcip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 21.01.2007 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Hihi, Akwarysto! Jak napisałam w dzienniku, że 144 k to wszyscy w szoku, jak pokazuję zdjęcia ekip, które są w obecnej sytuacji dostępne - jeszcze lepiej Powiem szczerze - jestem skołowana strrrrasznie. Z jednej strony wiem, że każda stówka i każdy tysiak zaoszczędzony na tym etapie jest bardzo ważny. Z drugiej strony materiały zarezerwowane po grudniowych cenach mogą poczekać z rok aż znajdę jakąś nie-paściarską ekipę. Te dobre albo są zaklepane do końca roku albo wchodzą tylko w układ "materiały w cenie". A ceny całej reszty pójdą sobie radośnie w górę. Tak jak napisałam - chcę być pewna słuszności podejmowanych decyzji. Mam nadzięję, że od tego wrzodów się nie nabawię... W ogóle to serdeczne dzięki wszystkim za wypowiedzi. Pierwsza ekipa to ta od kierownika - skreśliliśmy ich na dzień dobry (po zobaczeniu tego, co w dzienniku). Druga ekipa p.o.l.e.c.o.n.a przez gościa z ogólnie pojętej branży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 21.01.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Hej! Pierwsze zdjecia z budowy są poprostu "ŁO MATKO"! Jeśli kierbud Ci ich polecił to nie obawiasz sie jego pracy W koncu ma koles zadbac o to by Twoja chata byla do porządku postawiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts