zombie 21.01.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Kurcze, jeśli masz już pozwolenie na budowę , to po co rok czekać. Jaką masz gwarancję, że za rok znajdziesz dobrą ( lepszą ) ekipę ? A jednego możesz być pewna - za rok na pewno będą drożsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 21.01.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Poleciłbym Ci firme co sąsiadowi dom stawiała ale wiesz jak to jest dzisiaj są ok a jutro to roznie bywa taka moja mała rada - nie ma co ogladac co firma stawiała rok temu , bo są u nich takie rotacje ludzmi - ze z firmy moze byc tylko własciciel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 21.01.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Zastanawiające jest jak ludziom z mózgu wodę robią. Wszyscy chcą budować , ale z warunkiem, że za twoją kasę będą kupować materiały - i jeszcze wmawiać, że to się opłaca. Rabaciki niby do podziału, niby sa małe, ale tak na serio to nie chcą z nich zrezygnować....Dziwny jest ten świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 22.01.2007 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Sorry gryzoń ale zasadniczo nie czytam dzienników i z braku obycia wciąłem się w złe miejsce. Dla porządku - przenoszę tu swój post a bug-a kasuję. Hmmmm. U mnie murowali z MAX-a na zwykłej zaprawie więc można było ciaprać do woli. Nie wiem czy te PTH na fotach są na zaprawie ciepłej. Jeżeli tak, to zaprawy jest trochę za grubo. Na jednej z fotek zabawnie wyglądają dwa rządki pustaków bez zakładki. Powiem tak: jeżeli planujesz ocieplać to olej zaprawę ciepłochronną i muruj na zwykłej (szkoda kasy i gardłowania się z wykonawcą o cienkie spoiny). Jak nie ocieplasz to cienka spoina=niższe koszty. Wybór należy do Ciebie Ups - posta w Twoim dzienniku nie daje się skasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 22.01.2007 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Ok, Piejarku O ktorej ty wstajesz, że po 6.00 jestes na forum ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 22.01.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 4:55. Kto rano wstaje temu Pan Bóg daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 29.01.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Noooo.... a ja już startowałam z reprymendą, że się schowała gdzieś to jak juz rozgryzie te kuchnie to sie pochwali, moze cosik podpatrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 29.01.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Wiewióra - toż to sukces! I Ty o tym tak spokojnie! GRATULACJE!!!!!!!! Kuchnię też projektowałam na etapie pierwszej łopaty. To ważna sprawa. Coś się przesunęło o kilka centymetrów,coś sie poszerzyło - by wygodnie było od środka. Teraz jest na to czas! Póki sciany nie rosną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
txk 30.01.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Trochę nam mieszają różni tacy w głowach w temacie ogrzewania, np. pan od wod-kanu nie omieszkał się wtrącić z uwagą: "No, co pani? Węglem pani będzie palić? Teraz wszyscy gaz montują" No cóż. Ile głów tyle opinii. Moim zdaniem w stosunku cena/jakość chyba najlepszym rozwiązaniem (szczególnie na śląsku) jest piec węglowy z podajnikiem na groszek. Trzeba tylko mieć odpowiednio dużą kotłownię aby poukładać worki z węglem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 30.01.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Trochę nam mieszają różni tacy w głowach w temacie ogrzewania, np. pan od wod-kanu nie omieszkał się wtrącić z uwagą: "No, co pani? Węglem pani będzie palić? Teraz wszyscy gaz montują" A to dziwota Kiedy całkiem niedawno spotykaliśmy sie z przedstawicielami różnych tam takich od Gazu to skarżyli sie na brak zainteresowania, a tym samym bardzo małą sprzdażą. Podobnoż co niektóre firmy rezygnuja z dostarczania propanu a tym samy dzierzawieniu i sprzedazy butli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 30.01.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 My też przerabialiśmy wszystkie formy ogrzewania .Nawet mieliśmy pomysł ogrzewać peletami.Dopiero kiedyś wieczorem naszło nas- skoro jest gaz, a koszt ogrzewania peletami jest podobny jak gazu - to po co się męczyć.U nas stanęło na gazie ( i do tego piec kondensacyjny polski , bo części są tańsze a sprawność ma taką jak "markowe")+ piec na wszystko w piwnicy. Spotkaliśmy również na drodze magika, który przekonywał nas do pompy ciepła- najtańsza, najlepsza i ....największa prowizja dla niego.Wprawdzie, powiedział, że można solary w drugim etapie kupić, ale zapomniał dodać, że drugi etap musi być w lato , bo pompa nie może podobno ciągnąc z ziemi ciepła bez przerwy- musi się regenerować. Reasumując - sami odpowiedzcie sobie czym będziecie grzać, jakie są koszty - a potem zleć robote magikom i bez dyskusji.Oni mają tylko robotę wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 30.01.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 macie sieć gazową u siebie? bo jak masz to chyba nie ma co sie zastanawiac chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 31.01.2007 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 "No, co pani? Węglem pani będzie palić? Teraz wszyscy gaz montują" Co widać szczególnie po popycie na kotły z podajnikiem. Ponoć producenci nie wyrabiają. Jeżeli masz gaz i budujesz ciepły dom to dobrze sobie rozważ czym grzać. Być może różnicę w cenie gaz - węgiel zrekompensujesz sobie komfortem użytkowania o ile umiesz go siobie jakoś wycenić . U mnie nie ma gazu a zbiornik jakoś mnie nie przekonuje stąd opalanie ekogroszkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 31.01.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 "No, co pani? Węglem pani będzie palić? Teraz wszyscy gaz montują" Co widać szczególnie po popycie na kotły z podajnikiem. Ponoć producenci nie wyrabiają. Jeżeli masz gaz i budujesz ciepły dom to dobrze sobie rozważ czym grzać. Być może różnicę w cenie gaz - węgiel zrekompensujesz sobie komfortem użytkowania o ile umiesz go siobie jakoś wycenić . U mnie nie ma gazu a zbiornik jakoś mnie nie przekonuje stąd opalanie ekogroszkiem. O! nic dodać nic ująć, to tak ja w moim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 31.01.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Z tego co wiem Wiewióra ma wszytsko u siebie. Buduje porzecież w prominenckiej dzielnicy Rybnika. Z tego co wiem - jest tam WSZYSTKO! Oczywiście brakuje tam tylko domu Wiewióry...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 31.01.2007 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Akwarystko, prosze sie nie nabijać Na razie to NIC nie mam, oprócz warunków przyłaczy na papierkach... I takiej kupy dylematów, że strach się bać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 01.02.2007 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Buduje porzecież w prominenckiej dzielnicy Rybnika. A która to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 01.02.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Na razie to NIC nie mam, oprócz warunków przyłaczy na papierkach... I takiej kupy dylematów, że strach się bać. O prosze! Następna co popadnie w obłęd budowlany juz popadła a co bedzie później Moze sie razem zapiszemy na terapie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 01.02.2007 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Właśnie! Boom budowlany spowoduje powstanie nowego zawodu: terapeuta budowlany, najlepiej od terapii małżeństw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 01.02.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Akwarystko, prosze sie nie nabijać Na razie to NIC nie mam, oprócz warunków przyłaczy na papierkach... I takiej kupy dylematów, że strach się bać. Nie nabijam się. Docenisz z czasem komfort wyboru... Mnie też tłuczkiem do mięsa pewne rzeczy wbijali do głowy. W końcu bierzemy gaz. Przyłączenie w trakcie załatwiania -1200 zł.. Z rewelacji i przemysleń - rezygnujemy z kominka. Może kiedyś w przyszłości....Za dużo by było w domu - akwarium 800l i kominek.Za duzo tego dobrego..... Nie jesteśmy całkiem desperado gazowi - będzie piec na paliwo stałe w piwnicy jak już chyba pisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts