Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Wiewióry

Recommended Posts

Ostatnio nic, tylko myslę o tym gazie. Właściwie asekurantka jestem i zaparłam się na ta kotłownię - więc droga odwrotu na ciężkie czasy jest :) A instalacje te same, no nie?

Akwarium nie mam i nie zakładam, ze kiedykolwiek bede miala. Za to jakieś jeszcze dwa koty - czemu nie?

A kominek - jak kasy styknie ;) Znam nas i wiem, ze nikomu nie bedzie sie chcialo z tym bawic. A moze sie myle?

• Odpowiedzi 458
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ostatnio nic, tylko myslę o tym gazie. Właściwie asekurantka jestem i zaparłam się na ta kotłownię - więc droga odwrotu na ciężkie czasy jest :) A instalacje te same, no nie?

Akwarium nie mam i nie zakładam, ze kiedykolwiek bede miala. Za to jakieś jeszcze dwa koty - czemu nie?

A kominek - jak kasy styknie ;) Znam nas i wiem, ze nikomu nie bedzie sie chcialo z tym bawic. A moze sie myle?

Jak sie nie zdecydujesz na kominek to ja zawsze zapraszam :D

sie przy kawusi nawdychamy razem kominkowego smrodku :lol:

• 3 weeks później...
Piejar, rozwiń tą myśl o zarabianiu - ile z tej kasy uważasz pójdzie miesięcznie na gaz.

Nie mam bladego pojęcia :oops:. Jeżeli budujesz nowy dom to możesz jeszcze zastosować rozwiązania energooszczędne typu: dobre okna, grube styro a przede wszystkim rekuperator. Nie wiem czy planujecie reku ale jeżeli tak, to nie bałbym się gazu. Ok 40% ciepła ucieka przez wentylację - jeżeli nad tym zapanujesz to powinno być OK ale metoda jest tylko jedna - odzysk ciepła.

toz to mnie tez tu wlasnie przyciągnął ten projekcik :lol:

BA! pochwale sie ze to ja wyzebralam zeby go wsadzila do dziennika 8) :lol:

BA! Pochwale sie ze ta Pani bedzie mieszkac calkiem calkiem niedaleko :lol:

I czy tego chce czy nie będę podglądać jej budowe 8) (nawet z ukrycia) :oops:

Wiewióra, weź no nagmyraj coś w tym dzienniku,

co tam z kuchnią wymyslilas? :D

) :lol:

BA! Pochwale sie ze ta Pani bedzie mieszkac calkiem calkiem niedaleko :lol:

I czy tego chce czy nie będę podglądać jej budowe 8) (nawet z ukrycia) :oops: :D

taaa, zauważylam, że mamy tu do czynienia z Rybnicką mafią budowlaną .... 8)

alez skąd :lol:

ja jestem Opolanka, na razie

tzn juz niedługo

mam nadzieje

:lol: :lol: :lol:

Witam wszystkich nowych komentatorów!!! Zwłaszcza tych, co im się nasz domek podoba (hehe), bo nam się ciągle jeszcze podoba ;) Ale się cieszę, że się jakiś ruch tu zrobił.

Mafia rybnicka jest, bo w Rybniku się super mieszka ;)

Malmuc, tzw. Maleństwo skończy dwa lata 18 marca - gdzie ten czas nam spierdzielił???

A z kuchnią myślę, tylko w tym Ikea plannerze jakoś nic nie umiem narysować - z racji wymiarów tych ich mebli, a z kolei pozostałe programy trochę dla mnie za skomplikowane są :(

W każdym razie opcja płyty na półwyspie jest na topie. No i szukam miejsca na piekarnik gdzieś wyżej - ciężko mi to idzie, ale okna nie zamuruję!

Wiewióra, Ty ze Śląska przecież, więc po co Ci gaz. Wiadomo, że węgiel w każdej postaci najtańszy :D . My mamy piec na eko-groszek, od czasu do czasu sypnie się worek opału i wygrzebie popiół i p[o robocie :D .

Mafia rybnicka jest, bo w Rybniku się super mieszka ;)

musi byc fajnie skoro ja tam mam zamieszkac :lol:

Malmuc, tzw. Maleństwo skończy dwa lata 18 marca - gdzie ten czas nam spierdzielił???

Pytam o date urodzin bo se pomyślałam:

Ja i Wiewióra - ten sam rok ur., ten sam miesiąc, ten sam dzień, dzieci urodzone 2005r, oboje marzec

MATKO! ale chyba nie ten sam dzien? :o

no i juz wiem ze nie :lol: bo ja leciałam na porodówkę jak ludzie szli na rezurekcje czyli 27 marzec :lol:

Kiedy ten czas przeleciał? Ja nie mam pojecia, ale jak kupowalam w niedziele papcie dla mojego szkraba to dlugo stalam w sklepie i sie im przygladałam z conajmniej głupia miną :-? bo one maja rozmiar 25 ! :o

A z kuchnią myślę, tylko w tym Ikea plannerze jakoś nic nie umiem narysować - z racji wymiarów tych ich mebli, a z kolei pozostałe programy trochę dla mnie za skomplikowane są :(

spróboj pRO100, mnie pasi bo wszystkie szafki mozna naciagac, skracac itd :lol:

W każdym razie opcja płyty na półwyspie jest na topie. No i szukam miejsca na piekarnik gdzieś wyżej - ciężko mi to idzie, ale okna nie zamuruję!

ja tez probowalam sprawdzic czy inne miejsce dla plyty byloby odpowiednie, ale nie chce byc inaczej jak na wyspie. Moj mąż mysli o postawieniu jednak jakiegos malego murku od strony jadalni, ale nie chce , ma byc płasko i juz.

Pozdrawiam

Wiewióra, Ty ze Śląska przecież, więc po co Ci gaz. Wiadomo, że węgiel w każdej postaci najtańszy :D . My mamy piec na eko-groszek, od czasu do czasu sypnie się worek opału i wygrzebie popiół i p[o robocie :D .

Anka, wszystko prawda - ale robi to tój mąż, co? Mojemu stanowczo za często zdarzają się delegacje i jak se pomyślę, że mam sama ten węgiel i ten popiół... To mi się ten gaz coraz bardziej podoba ;)

Ale oczywiście jest to walka argumentów: oszczędnośc a wygoda :-?