wiewióra1976 02.02.2007 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Ostatnio nic, tylko myslę o tym gazie. Właściwie asekurantka jestem i zaparłam się na ta kotłownię - więc droga odwrotu na ciężkie czasy jest A instalacje te same, no nie? Akwarium nie mam i nie zakładam, ze kiedykolwiek bede miala. Za to jakieś jeszcze dwa koty - czemu nie? A kominek - jak kasy styknie Znam nas i wiem, ze nikomu nie bedzie sie chcialo z tym bawic. A moze sie myle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 02.02.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Ostatnio nic, tylko myslę o tym gazie. Właściwie asekurantka jestem i zaparłam się na ta kotłownię - więc droga odwrotu na ciężkie czasy jest A instalacje te same, no nie? Akwarium nie mam i nie zakładam, ze kiedykolwiek bede miala. Za to jakieś jeszcze dwa koty - czemu nie? A kominek - jak kasy styknie Znam nas i wiem, ze nikomu nie bedzie sie chcialo z tym bawic. A moze sie myle? Jak sie nie zdecydujesz na kominek to ja zawsze zapraszam sie przy kawusi nawdychamy razem kominkowego smrodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 03.02.2007 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 A dziękuję, zapewne skorzytam Zwłaszcza, że na 100% będziesz go miała szybciej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 19.02.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 halo !? jest tu kto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 21.02.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Jestem Nie zdecydowałbym się na montowanie kotła gazowego i kotła na ekogroszek tak na wszelki wypadek. Kocioł na groszek kosztuje od 7000 wzwyż. To naprawdę dużo kasy a jak ma stać bezużyteczny to tak trochę bez sensu. Jak zarabiacie te 3-4 kPLN na miesiąc to grzejcie gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 21.02.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 sie odnalazła zguba w końcu jak atrakcyjna wełenka tzn cena wełenki i mozliwosc jej przechowania to czemu nie? a co robicie z okienkiem w sypialni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 22.02.2007 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Piejar, rozwiń tą myśl o zarabianiu - ile z tej kasy uważasz pójdzie miesięcznie na gaz. Pooglądałm sobie w ostatnim Muratorze takie wykresiki i gaz ma zdrożeć od 2000 r. o 300 % Malmuc, chcemy sobie zrobić jedno podwójne okno zamiast trzech pojedynczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 22.02.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Piejar, rozwiń tą myśl o zarabianiu - ile z tej kasy uważasz pójdzie miesięcznie na gaz. Nie mam bladego pojęcia . Jeżeli budujesz nowy dom to możesz jeszcze zastosować rozwiązania energooszczędne typu: dobre okna, grube styro a przede wszystkim rekuperator. Nie wiem czy planujecie reku ale jeżeli tak, to nie bałbym się gazu. Ok 40% ciepła ucieka przez wentylację - jeżeli nad tym zapanujesz to powinno być OK ale metoda jest tylko jedna - odzysk ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 22.02.2007 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Słyszalam, że z rekuperatora śmierdzi jak ze starego odkurzcza Znacie kogos, któ ma takie cudo w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 28.02.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 wiewióra1976 ciekawy projekt. a wszytko dzięki tym wykuszą - rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 28.02.2007 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Wiewióra,fajny i przemyślany projekt! Będę podglądać.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 01.03.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 toz to mnie tez tu wlasnie przyciągnął ten projekcik BA! pochwale sie ze to ja wyzebralam zeby go wsadzila do dziennika BA! Pochwale sie ze ta Pani bedzie mieszkac calkiem calkiem niedaleko I czy tego chce czy nie będę podglądać jej budowe (nawet z ukrycia) Wiewióra, weź no nagmyraj coś w tym dzienniku, co tam z kuchnią wymyslilas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 01.03.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 mozesz zdradzic z którego dnia jest twoje Malenstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 01.03.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 ) BA! Pochwale sie ze ta Pani bedzie mieszkac calkiem calkiem niedaleko I czy tego chce czy nie będę podglądać jej budowe (nawet z ukrycia) taaa, zauważylam, że mamy tu do czynienia z Rybnicką mafią budowlaną .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 01.03.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 ) BA! Pochwale sie ze ta Pani bedzie mieszkac calkiem calkiem niedaleko I czy tego chce czy nie będę podglądać jej budowe (nawet z ukrycia) taaa, zauważylam, że mamy tu do czynienia z Rybnicką mafią budowlaną .... alez skąd ja jestem Opolanka, na razie tzn juz niedługo mam nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 01.03.2007 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Witam wszystkich nowych komentatorów!!! Zwłaszcza tych, co im się nasz domek podoba (hehe), bo nam się ciągle jeszcze podoba Ale się cieszę, że się jakiś ruch tu zrobił. Mafia rybnicka jest, bo w Rybniku się super mieszka Malmuc, tzw. Maleństwo skończy dwa lata 18 marca - gdzie ten czas nam spierdzielił??? A z kuchnią myślę, tylko w tym Ikea plannerze jakoś nic nie umiem narysować - z racji wymiarów tych ich mebli, a z kolei pozostałe programy trochę dla mnie za skomplikowane są W każdym razie opcja płyty na półwyspie jest na topie. No i szukam miejsca na piekarnik gdzieś wyżej - ciężko mi to idzie, ale okna nie zamuruję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.03.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Wiewióra, Ty ze Śląska przecież, więc po co Ci gaz. Wiadomo, że węgiel w każdej postaci najtańszy . My mamy piec na eko-groszek, od czasu do czasu sypnie się worek opału i wygrzebie popiół i p[o robocie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 02.03.2007 01:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Mafia rybnicka jest, bo w Rybniku się super mieszka musi byc fajnie skoro ja tam mam zamieszkac Malmuc, tzw. Maleństwo skończy dwa lata 18 marca - gdzie ten czas nam spierdzielił??? Pytam o date urodzin bo se pomyślałam: Ja i Wiewióra - ten sam rok ur., ten sam miesiąc, ten sam dzień, dzieci urodzone 2005r, oboje marzec MATKO! ale chyba nie ten sam dzien? no i juz wiem ze nie bo ja leciałam na porodówkę jak ludzie szli na rezurekcje czyli 27 marzec Kiedy ten czas przeleciał? Ja nie mam pojecia, ale jak kupowalam w niedziele papcie dla mojego szkraba to dlugo stalam w sklepie i sie im przygladałam z conajmniej głupia miną bo one maja rozmiar 25 ! A z kuchnią myślę, tylko w tym Ikea plannerze jakoś nic nie umiem narysować - z racji wymiarów tych ich mebli, a z kolei pozostałe programy trochę dla mnie za skomplikowane są spróboj pRO100, mnie pasi bo wszystkie szafki mozna naciagac, skracac itd W każdym razie opcja płyty na półwyspie jest na topie. No i szukam miejsca na piekarnik gdzieś wyżej - ciężko mi to idzie, ale okna nie zamuruję! ja tez probowalam sprawdzic czy inne miejsce dla plyty byloby odpowiednie, ale nie chce byc inaczej jak na wyspie. Moj mąż mysli o postawieniu jednak jakiegos malego murku od strony jadalni, ale nie chce , ma byc płasko i juz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 02.03.2007 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Wiewióra, Ty ze Śląska przecież, więc po co Ci gaz. Wiadomo, że węgiel w każdej postaci najtańszy . My mamy piec na eko-groszek, od czasu do czasu sypnie się worek opału i wygrzebie popiół i p[o robocie . Anka, wszystko prawda - ale robi to tój mąż, co? Mojemu stanowczo za często zdarzają się delegacje i jak se pomyślę, że mam sama ten węgiel i ten popiół... To mi się ten gaz coraz bardziej podoba Ale oczywiście jest to walka argumentów: oszczędnośc a wygoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 02.03.2007 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 bo ja leciałam na porodówkę jak ludzie szli na rezurekcje czyli 27 marzec hihi, to lubię - te frontowe opowieści Tak po prawdzie, to termin miałam na 2 kwietnia, ale całe szczęście, że się Młoda pośpieszyła - na Święta nas łaskawie wypuślili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts