zeusrulez 10.12.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Chyba wystarczająco zareklamowałeś swoją jakość roboty. Nie przeszkadzam więc i życzę miłej pracy. Pozdrawiam GREGOR Akurat na moich poddaszach nigdy nie zarobisz Ja również życzę miłej pracy Pozdrawiam Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta108-1 15.02.2014 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 WitamMam pytanie odnośnie lambdy. Mam bardzo wysokie pomieszczenia. Dom to mur pruski. Ściany ok. 3,2 wysokie. Chcę obniżyć sufity na 2,60, na ruszt dać 20 cm wełny 0,037 W/mK (2 x 10 cm) Nad wełną będzie więc 30 cm pustki powietrznej, potem są deski przybite do belek stropowych i powyżej zimny nieocieplony strych. Na strychu jest tez rzucona wełna między te belki ale to będzie w przyszłości poprawiane. Na razie nie traktuję tego jako izolację. Jaka będzie lambda przy takim układzie ( 20 wełny + 30 powietrza) i czy ta pustka nie będzie przypadkiem w jakiś sposób szkodziła i zaciągała zimna ze strychu. A może dać więcej wełny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 16.02.2014 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 ad1. między 3cm pustki powietrznej a 30cm pustki powietrznej nie ma żadnej różnicy ad2. jesteś pewna że chodzi ci o lambda a nie o U ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta108-1 16.02.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 ad1. między 3cm pustki powietrznej a 30cm pustki powietrznej nie ma żadnej różnicy ad2. jesteś pewna że chodzi ci o lambda a nie o U ?? chodzi o U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 07.03.2014 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Nasza podpowiedź: Cały serial "Stan surowy bez błędów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyniog 08.04.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Witam. Proszę o podpowiedź odnośnie następującej kwestii. Mam wykonane pełne deskowanie, ale niestety krokwie mam o grubości 15 cm. Chciałem dać między nie wełnę 15 cm i później 10 cm. Czytając temat dowiedziałem się, że musi być ta przerwa między wełną a deskami. Czy w takiej sytuacji mogę na te krokwie nabić deski o grubości 3 cm i szerokości równej szerokości krokwi. Dzięki temu mógłbym włożyć wełnę 15 cm i uzyskać przerwę 3 cm między wełną a deskami. Czy będzie to dobre rozwiązanie? Słyszałem również, że pomiędzy wełnę a deski można dać pionowe cienkie paski styropianu o grubości równej grubości przerwy wentylacyjnej. Czy uważacie, że to dobre rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 08.04.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Możesz nabić te deski na krokwie. Pamiętaj, że sama szczelina nic nie da, musi być wentylowana. Czyli pod okapem musisz mieć przewiew, tak samo w kalenicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyniog 08.04.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Jak zrobić ten przewiew pod okapem? Robi się to w podbitce? Są do tego jakieś kratki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krislord 08.04.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 WitamDo ocieplenia poddasza chcialem uzyc welny 15+10cm o wspolczynniku 0,035. (jaki mialbym wtedy wynik?)Jesli zastosuje 15 cm welny o wspolczynniku 0,044 to jakiej welny (o jakim U) musze uzyc aby uzyskać wynik taki jak powyzej? Pytam z tego wzgledu ze w promocji jest welna Rockwool 15cm U =0,044 po 9zł m2 i sie zastanawiam nad jej zakupem - czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 08.04.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Witam Do ocieplenia poddasza chcialem uzyc welny 15+10cm o wspolczynniku 0,035. (jaki mialbym wtedy wynik?) Jesli zastosuje 15 cm welny o wspolczynniku 0,044 to jakiej welny (o jakim U) musze uzyc aby uzyskać wynik taki jak powyzej? Pytam z tego wzgledu ze w promocji jest welna Rockwool 15cm U =0,044 po 9zł m2 i sie zastanawiam nad jej zakupem - czy warto? Nie. Gorzej ją się układa, gorzej "formuje", źle tnie, pyli, to jeszcze współczynnik do dupy . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 08.04.2014 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Jak zrobić ten przewiew pod okapem? Robi się to w podbitce? Są do tego jakieś kratki? Szanownemu przedmówcy zapewne chodziło o to http://forum.muratordom.pl/showthread.php?206705-Wentylacja-dachu-a-podbitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyniog 08.04.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Dziękuję za informacje. Co myślicie o tych paskach styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 08.04.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Dziękuję za informacje. Co myślicie o tych paskach styropianu? A co mamy myslec ? Jest to poprawnie zrobione. Chyba, ze o cos innego Ci chodzilo. To prosze sformuluj inaczej pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyniog 08.04.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Chciałem tylko żeby ktoś potwierdził, że ta metoda jest dobra. Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
porucznikzbik 11.04.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Metoda ok, potwierdzam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyniog 13.04.2014 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Tak się jeszcze zastanawiam, czy jeśli mam krokwie o wysokości 14 cm to może zostawią 4cm szczeliny i włożę między nie tylko 10 cm wełny, a w poprzek w stelaż dam 15 cm. Czy można to tak zrobić? Czy to będzie lepsze w porównaniu z tą wersją z nabijaniem desek aby zwiększyć wysokość krokwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 13.04.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Tak się jeszcze zastanawiam, czy jeśli mam krokwie o wysokości 14 cm to może zostawią 4cm szczeliny i włożę między nie tylko 10 cm wełny, a w poprzek w stelaż dam 15 cm. Czy można to tak zrobić? Czy to będzie lepsze w porównaniu z tą wersją z nabijaniem desek aby zwiększyć wysokość krokwi? Jeśli masz na to miejsce. Jeśli jest możliwość dać 20 cm pod krokwie to tak zrób. Np profimata isovera. U= 0.121 a to już bardzo dobrze ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyniog 13.04.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Szczerze to miałem zamiar dać 25 cm (10+15) unimaty o współczynniku 0,039. Będzie zimno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 13.04.2014 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 widze, ze lykasz kazde gowno tu wciskane jak pelikan bloto ale coz niech bedzie przeciez to tylko marketing tak trzeba tlumaczyc swoje partactwo. Użyje Twojego poziomu wypowiedzi, może zrozumiesz! Do budy !! Nic nie wnosisz do rozmowy nie pisz ! Albo nie pij !! Albo zacznij się leczyć !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 13.04.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Szczerze to miałem zamiar dać 25 cm (10+15) unimaty o współczynniku 0,039. Będzie zimno? Niech specjalista Flash odpowie On wszystko wie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts