Gość JACKIE P 13.05.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 już nie wypisujcie bzdur, że plastiki i ich faktura jest nie do odróżnienia od okien drewnianych? W zimie drewno w dotyku jest duuużo cieplejsze od pvc, nówcie co chcecie, ale ja nigdy nie zamienię drewnianych na plastiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika-2006 30.09.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Czesc Jak myslicie ktore okna wybrac do nowego domu? Koszty sa wazne, ale rownie wazna jest jakosc. Bede wdzieczna za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 30.09.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Jak koszty są ważne to wyłącznie PCW. Dlaczego? Są 2x tańsze w zakupie i na 20-30 lat bezobsługowe. Drwwno będzie 2x droższe i będzie wymagało "obsługi" (malowania).Bilans? Z cenę okien z drewna, którą trzeba zapłacić na etapie budowy kupisz sobie okna PCW 2 razy. Tyle, że takie "najbardziej na topie" w danym momencie i do tego z nową gwarancją! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 30.09.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Plastiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika-2006 30.09.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 a czy plastiki są brązowe, czy trzeba je malować? I jeszcze okna dachowe, czy są plastikowe? Ktoś mi mówił że są tylko i wyłącznie drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 30.09.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Plastiki są białe, albo pokryte folią drewnopodobną. Okna dachowe są drewniane, ale Roto produkuje także białe z PCV, mam takie w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 30.09.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 A ja już taki pewny co do plastików bym nie był, ale to tylko w jednej sytuacji. Dla przykładu w moim przypadku miałem dość nietypowe łuki. Okna musiały być w obustronnym kolorze (jak baba się uprze to nie ma zmiłuj) a to często PCV podraża o nawet 40%. Ceny na drewniane DJ68 i na te w obustronnym kolorze były dosłownie porównywalne. Czasami niektóre oferty były wyższe na PCV niż drewniane. Wszystko rozbija się zapewne także o jakość, a czasami wytrzymałość przy dość dużych przeszkleniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika-2006 30.09.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 czyli - jakość, trwałość, kolor brązowy ....... i? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 30.09.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Drewniane okna są piekne i dlatego nie odmówię sobie tej przyjemności. PCV z okleiną wygladają niezbyt, jak plastiki to białe. Oczywiscie to jest tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtad 01.10.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Oczywiście to kwesiat gustu , ja mam Schucko złoty dąb i już niejeden "fachowiec" nabrał się na to że to drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika-2006 01.10.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 to znaczy, ze sa okna plastikowe, ale inne niz biale? zgubilam sie. Masz moze zdjecie Twoich okien zloty dab? Mozesz mi przeslac mailem? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 01.10.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 to znaczy, ze sa okna plastikowe, ale inne niz biale Wejdź na www dowolnego producenta okien pcv a się przekonasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 01.10.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 hmmm nastepna kandydatka do tytulu "- 9 dioptri" (btw. Geno - genialnye okreslenie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 01.10.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Bardzo smieszne . Chyba to forum jest dla inwestorów, którzy często kompletnie nie znają sie na budownictwie. Takie teksty jak twój świadczą o tobie, a nie o dominice-2006. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 01.10.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Bardzo smieszne . Chyba to forum jest dla inwestorów, którzy często kompletnie nie znają sie na budownictwie. Takie teksty jak twój świadczą o tobie, a nie o dominice-2006. znac sie nie musza - naprawde umiec czytac - uwazam ze tak kilkanascie (jak nie kilkadziesiat ) postow o oknach w tym w co drugim poruszany problem co lepsze plastiki czy drewno w tym 2 (slownie : dwa!!!) watki przyklejone na "wymianie doswiadczen " ale lepiej wyprodukowac nastepny - prawda? mi to nie przeszkadza - naprawde tylko zastanawiam sie kiedy starczy cierprliwych odpowiadajacych setny raz na to samo pytanie i szczerze mowiac - podziwiam ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 01.10.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 no tak faktycznie cierpliwosc i umiejetnosc dawania dobrych rad nie jst Twoja mocna strona, ale co tam ....... ale Ty jestes taki perfekcyjny, doskonaly i jeszcze jako pierwsz pewnie wybudowales idealny dom, bo normalnym smiertelnikom sie to nie udaje. a tak na marginesie tez chcialabym miec tyle czasu, aby ciagle siedziec na forum, niestety niektorzy musza pracowac .... moze to i dobrze W kazdym razie dzieki - moze pojde do szkoly i naucze sie czytac ..... moze dominika-2006 raz - gratualcje ze przeczytalas ponad 5000 moich postow ze wiesz co jest moja slaba a co mocna strona (moze jakis przyklad? ) jestem pod wrazeniem - dwa - faktycznie masz problemy z czytaniem - skoro slowo "zielonooka" jest dla ciebie rodzaju meskiego dwa- nie zalapalas problemu - nie chodzi o odpowiedz na pytanie (bo kazdy inwestor staje przed tym dylematem, ) tylko sens tworzenia tysiecznego postu na temat dawno juz omowiony Skoro widzisz w tym sens- ok - trzy - ja na twoim miejscu jednak poszperalabym na forum odpowiedzi prawdziwych znawcow tematu (jesli zalezy ci naparwde na poznaniu obiektywnej opini) - bylo to juz "milion" razy a osoby siedzace w tym na codzien - stary czy jareko po prostu najprawdopodobniej ci nie odpisza - bo odpisywaly tyle razy ze wcale im sie nie dziwe nie chcesz znac opini prawdziwych ekspertow - kontynuuj watek - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika-2006 01.10.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 dzieki za info - to dla tych cierpliwych a ci mniej cierpliwi - hmmmmm maja problem, bo na forum ciagle pojawia sie ktos nowy i moze bez okularow ma problemy z czyaniem ... cierpliwi - wypowiadajcie sie dalej i rowniez Ci zyczliwi, ktorzy wiedza, ze czasem pracuje sie od 7 do 19 lub nawet dluzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika-2006 01.10.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 od 17 maja 2004 - gratuluje cierpliwosci i chyba wiedzy, albo checi dawania radpozdrawiam i koncze dyskusje, ktora nawet dla mnie - osoby, ktora nie potrafi czytac nie jest na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.10.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 zamiast sie obrazac na zielonooka wejdz sobie tutaj http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=33106 i poczytaj Nie dziw sie, ze powoli alergiocznie na tego typu pytania reagujemy Kazgy wybor obarczony jest wadami i zaletami choc dla mnei wiecej zalet (o ile nie wszystkie ) ma PVC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 02.10.2006 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Kazgy wybor obarczony jest wadami i zaletami choc dla mnei wiecej zalet (o ile nie wszystkie ) ma PVC Mam w wiadomościach otrzymanych taki oto komentarz: Oczywiscie ze to najlepsze rozwiazanie Drewno przy takim krztalcie luku bedzie materialem najlepszym A cenowo nie zawsze wychodzi tak makabrycznie drogo - zwlaszcza porownujac z PVC w obustronnym kolorze Coz.....dokonal Pan dobrego wyboru Aktualizacja: Ten powyższy komentarz to odpowiedź JAREKO na jedno z moich zapytań ofertowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts